خشکسالی تنوع زیستی ماهنشان را تهدید میکند

حسینعلی ملکی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با اشاره به اثرات ویرانگر خشکسالی بر مناطق حفاظتشده، هشدار داد: کاهش بارندگیها منجر به نابودی پوشش گیاهی، کمبود آب و در نهایت، تهدید تنوع زیستی منطقه شده است.
بیشتر بخوانید
وی افزود: این خشکسالی، تاثیر مستقیمی بر منابع طبیعی و شاخصهای جانوری و گیاهی داشته و منجر به نابودی گونههای گیاهی شده است.
به گفته رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ماهنشان، هر سال نسبت به سال گذشته شاهد کاهش این گونههای گیاهی هستیم که این روند، زنگ خطری جدی برای آینده اکوسیستم منطقه است.
وی با بیان اینکه تاثیر مخرب خشکسالی تنها به گیاهان محدود نمیشود، بلکه حیاتوحش نیز به شدت آسیب دیده است، عنوان کرد: کمبود آب و غذا، پستانداران، پرندگان و حشرات را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
ملکی در این خصوص یادآور شد: پستانداران در دوره تولید مثل، برای مخفی کردن نوزادان خود به پوشش گیاهی متراکم نیاز دارند. اما کمبود گیاهان، نوزادان را در معرض خطر شکار توسط پرندگان و حیوانات درنده مانند شغال، سیاه گوش و خرس قرار میدهد.
وی با تاکید بر اینکه این کمبود پوشش گیاهی باعث کاهش جمعیت جانوری نیز شده است، افزود: کاهش آذوقه و کمبود آب، مانع از افزایش جمعیت گونهها شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ماهنشان اظهار داشت: کبکهایی که زمانی در مناطق حفاظتشده فراوان بودند، اکنون به دنبال آب و غذا به مناطق دیگر مهاجرت میکنند.
وی بیان کرد: حتی خرسها که معمولاً در مناطق کوهستانی زندگی میکنند، برای یافتن آب و غذا به مناطق پاییندست پناه میبرند و گاهی اوقات از خواب زمستانی نیز محروم میشوند، این امر باعث میشود که این حیوانات به مزارع و کندوهای عسل کشاورزان آسیب برسانند.
ملکی با اشاره به اینکه عدم آگاهی کشاورزان از اهمیت این گونههای جانوری، منجر به کشتار آنها به منظور حفظ محصولات کشاورزیشان میشود، گفت: این امر، نسل این حیوانات را به شدت تهدید میکند.
وی تاکید کرد: حفاظت از مناطق حفاظتشده در برابر اثرات مخرب خشکسالی، یک ضرورت است و نیازمند اقدامات جدی و فوری برای مدیریت منابع آب و حمایت از گونههای گیاهی و جانوری است.
انتهای خبر/