logo
امروز : پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۳:۴۲
[ شناسه خبر : ۴۵۰۲۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
رئیس اداره منابع طبیعی ماهنشان تاکید کرد:

برخورد قانونی با چرای زودهنگام مراتع

برخورد-قانونی-با-چرای-زودهنگام-مراتع
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماهنشان با بیان اینکه با چرای زودهنگام مراتع برخورد قانونی می‌شود، گفت: چرای زودرس موجب تخریب این زیست‌بوم ارزشمند و کاهش چشمگیر تولید علوفه خواهد شد.

غلامرضا بهرامی در گفتگو با خبرنگار «موج‌رسا»؛ با صدور هشداری جدی، دامداران منطقه را از عواقب جبران‌ناپذیر چرای زودهنگام دام در مراتع آگاه ساخت.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه مراتع، سرمایه ملی و منبع اصلی تامین علوفه دام هستند، اظهار داشت: به کلیه دامداران روستاهای تابعه شهرستان ماهنشان که دارای پروانه چرای دام در مراتع هستند، اعلام می‌شود که چرای زودرس دام در مراتع، موجب تخریب این زیست‌بوم ارزشمند و کاهش چشمگیر تولید علوفه خواهد شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماهنشان تاکید کرد: ماموران حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماهنشان، با قاطعیت از ورود زودتر از موعد فصل چرای احشام و همچنین ورود دام مازاد بر پروانه چرا در مراتع مورد بهره‌برداری، جلوگیری خواهند کرد.

وی با اشاره به نقش کلیدی دامداران در حفظ مراتع، از آنان خواست تا با رعایت قوانین و مقررات مربوطه، از تخریب این منابع طبیعی جلوگیری کنند. 

بهرامی تصریح کرد: به دامداران منطقه توصیه می‌شود از آوردن دام بیش از ظرفیت مجاز مرتع و قبل از موعد بهره‌برداری، جدا خودداری کنند. 

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماهنشان با تاکید بر اینکه دامدارانی که در سنوات گذشته به علت ورود قبل از موعد مقرر دام به مرتع اخطاریه دریافت کرده‌اند، بیان کرد: در صورت تکرار این تخلف در سال جاری، بر اساس موازین قانونی، پروانه چرای آن‌ها باطل خواهد شد.

وی با تشریح پیامدهای ناگوار چرای زودهنگام مراتع گفت: چرای زودهنگام مراتع، باعث تخریب رویشی و خاک می‌شود. 

بهرامی با اشاره به اینکه گیاهان فرصت کافی برای تجدید قوا پیدا نمی‌کنند و پوشش گیاهی ضعیف می‌شود، ابراز کرد: این امر منجر به فرسایش خاک، کاهش نفوذپذیری آب و افزایش رواناب می‌شوند.

وی ادامه داد: در نتیجه تنوع زیستی کاهش یافته و کیفیت علوفه برای دام‌ها پایین می‌آید و در نهایت بهره‌وری مرتع به‌طور چشمگیری افت می‌کند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماهنشان با تاکید بر اینکه این اطلاعیه به منزله ابلاغ کتبی به کلیه بهره‌برداران تلقی می‌شود، تصریح کرد: افراد دارای پروانه چرا، به هیچ وجه مجاز به وارد کردن دام در مرتع قبل از موعد مقرر نیستند و در غیر این صورت، با متخلفان برابر مقررات رفتار خواهد شد.

در پایان، وی از شهروندان ماهنشانی نیز درخواست کرد تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این زمینه، مراتب را با شماره تماس‌های ۱۵۰۴ یا ۰۲۴۳۶۲۲۲۵۳۰ به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اطلاع دهند.

بهرامی بیان کرد: رعایت قوانین و مقررات مربوط به چرای دام، نه‌تنها به حفظ مراتع و جلوگیری از تخریب آن‌ها کمک می‌کند، بلکه به تضمین بهره‌وری پایدار از این منابع ارزشمند برای نسل‌های آینده نیز منجر خواهد شد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر