logo
امروز : شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۴:۴۵
[ شناسه خبر : ۴۴۹۹۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 7 دقیقه ]
در گزارش موج‌رسا بخوانید؛

فصل کشاورزی اما بدون سوخت

فصل-کشاورزی-اما-بدون-سوخت
کمبود سوخت در آغاز فصل زراعی، چالشی جدی برای کشاورزان است، رسیدگی فوری مسئولان و اتخاذ راهکارهای موثر، برای حمایت از کشاورزان و رونق تولید امری ضروری است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ فصل کشاورزی آغاز شده است و با آن، نبض حیات در دشت‌ها و مزارع ایران دوباره به تپش افتاده است. 

بیشتر بخوانید

کشاورزی، ستون فقرات اقتصاد بسیاری از مناطق کشور از جمله شهرستان ماهنشان به شمار می‌رود و تأمین غذای جامعه و رونق اقتصادی را بر عهده دارد. 

فعالیت‌های کشاورزی نیازمند وجود اداوات کشاورزی 

 این فعالیت حیاتی، نیازمند تلاش بی‌وقفه کشاورزان و بهره‌گیری از ادوات و ماشین‌آلات پیشرفته کشاورزی است.

اما در سایه این اهمیت بنیادین چالش‌های بسیاری نیز وجود دارد که می‌تواند عملکرد و بهره‌وری این بخش را تحت‌الشعاع قرار دهد یکی از این چالش‌ها تأمین سوخت مورد نیاز ادوات کشاورزی است.

در بسیاری از مناطق، به‌ویژه در شهرستان‌های روستایی مانند ماهنشان،  تأمین به موقع سوخت ادوات کشاورزی به یک مسئله حیاتی تبدیل شده است.

 گزارش‌های رسیده از این شهرستان حاکی از آن است که بسیاری از دارندگان ادوات کشاورزی هنوز موفق به دریافت سوخت مورد نیاز خود نشده‌اند.

شارژ نشدن سوخت برخی اداوت کشاورزی 

 با وجود آنکه اواخر فروردین ماه است و فصل کاشت و داشت بسیاری از محصولات در حال آغاز است این کشاورزان به دلیل  عدم شارژ کارت خود،  با مشکل جدی رو به رو هستند.  

شایان ذکر است که در 6 ماه سرد سال گذشته نیز،  به گفته خود کشاورزان، هیچ گونه سوخت مازادی به آنان تعلق نگرفته است و این مسئله باعث شده تا در شروع فصل کشاورزی، با کمبود شدید سوخت مواجه شوند و کار خود را با  مشکلات عدیده پیش ببرند.

تأمین سوخت برای ماشین‌آلات کشاورزی،  فقط یک مسئله اقتصادی نیست، بلکه  یک ضرورت اجتماعی و امنیتی نیز محسوب می‌شود.  

تأخیر در کاشت و برداشت محصولات کشاورزی می‌تواند به کاهش چشمگیر تولید و افزایش قیمت‌ها در بازار منجر شود و  این مسئله در نهایت  بر معیشت کشاورزان و امنیت غذایی جامعه  تأثیر منفی خواهد گذاشت. 

 از سوی دیگر،  عدم دسترسی به موقع به سوخت می‌تواند باعث  افزایش هزینه‌های تولید  و کاهش راندمان کار کشاورزان شود. 

تامین سوخت آزاد هزینه‌بر است 

 در نتیجه، کشاورزان مجبور می‌شوند هزینه‌های بیش‌تری را برای  تأمین سوخت از طریق منابع غیررسمی و گران‌تر  پرداخت کنند.

بنابراین، حل مشکل تأمین سوخت ادوات کشاورزی در شهرستان ماهنشان و سایر مناطق  نیازمند اقدامات فوری و مؤثر از سوی مسئولان مربوطه است.

برنامه‌ریزی دقیق و پیش‌بینی نیازهای واقعی کشاورزان در طول سال،  ایجاد سیستم‌های توزیع عادلانه و به موقع سوخت و نظارت مستمر بر روند توزیع سوخت از جمله راهکارهای اساسی برای  رفع این مشکل به‌شمار می‌رود.

 امید است با توجه به اهمیت کشاورزی و  نقش حیاتی آن در اقتصاد کشور مسئولان نسبت به حل این مشکل  اقدامات لازم را انجام دهند تا  کشاورزان بتوانند با  دلگرمی و بدون موانع  مختلف، به فعالیت‌های خود ادامه دهند.

نبود سوخت سبب تاخیر در فعالیت‌ها 

یکی از کشاورزان و دارندگان ادوات کشاورزی شهرستان ماهنشان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا، از مشکلات عدیده تأمین سوخت ادوات کشاورزی خود گلایه کرد. 

وی اظهار داشت: بیش از ۲۰ روز از فروردین ماه گذشته است، اما هنوز کارت سوخت ادوات کشاورزی او شارژ نشده است. 

این کشاورز تأکید کرد: برای کلیه فعالیت‌های کشاورزی از جمله سمپاشی، شخم‌زنی و سایر عملیات‌ها به ادوات کشاورزی وابسته است و بدون سوخت، این ادوات کارایی نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه سیستم شارژ سوخت از طریق کارت‌های بانکی، دست کشاورزان را برای سوخت‌گیری از باجه‌های پمپ بنزین بسته است و امکان خرید آزاد سوخت نیز وجود ندارد، تصریح کرد: یافتن سوخت آزاد در بازار نه تنها دشوار است،  بلکه هزینه بسیار بالایی را نیز به همراه دارد که برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست.

این کشاورز با نگرانی از تأخیر در انجام فعالیت‌های کشاورزی به دلیل کمبود سوخت گفت: اکنون زمان اوج فعالیت‌های کشاورزی است، اگر سوخت مورد نیاز تأمین نشود و کار کشاورزی به تعویق بیفتد، از انجام بسیاری از کارهای فصلی که زمان مشخصی برای انجام دارند، عقب خواهیم ماند. 

وی با اشاره به ابتکه این امر می‌تواند به کاهش قابل‌توجه میزان تولید و خسارات اقتصادی جبران‌ناپذیری منجر شود، از مسئولان درخواست کرد تا هر چه سریع‌تر به مشکل کمبود سوخت ادوات کشاورزی رسیدگی کرده و از بروز خسارات بیش‌تر به کشاورزان جلوگیری کنند.

شارژ سوخت نیازمند رعایت چند مسئله است  

علیرضا رضائی، رئیس جهادکشاورزی ماهنشان، در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا، نکات مهمی در خصوص تامین سوخت ادوات کشاورزی مطرح کرد.

 به گفته وی اولین و مهم‌ترین شرط ثبت‌نام سوخت، پلاک‌گذاری وسیله کشاورزی است که ادوات فاقد پلاک نیروی انتظامی، امکان ثبت‌نام ندارند.

رئیس جهادکشاورزی ماهنشان با بیان اینکه مرحله بعد، صحت‌سنجی وجود خارجی ماشین‌آلات کشاورزی است، به این  گفت: به این معنا که ادوات مورد نظر در محل مورد تقاضا فعالیت دارند‌.

 وی ادامه داد: پس از این تاییدیه، کشاورزان باید به کافی‌نت مراجعه و در سامانه تجارت آسان، با ثبت کاربری و کاربرد دستگاه خود، اقدام به ثبت‌نام کنند.

رضائی با تاکید بر اینکه پس از ثبت‌نام، جهاد کشاورزی اطلاعات را بررسی و تایید می‌کند، یادآور شد: حواله صادرشده، باید به تایید شرکت نفت برسد و در صورت تایید، سوخت به کارت بانکی کشاورز یا صاحب ادوات کشاورزی شارژ می‌شود.

وی تاکید کرد: شماره موبایل و کارت بانکی ثبت‌شده در سامانه، باید متعلق به خودِ صاحب ادوات کشاورزی باشد تا در صورت تخصیص سوخت، پیامک مربوطه به شماره موبایل صاحب دستگاه ارسال و امکان برداشت سوخت از کارت بانکی او فراهم شود.

رئیس جهادکشاورزی ماهنشان اظهار داشت: نکته قابل‌توجه دیگر این است که پس از پایان فصل زراعی در صورت عدم مراجعه صاحبان ادوات کشاورزی به سامانه، حساب کاربری آن‌ها غیرفعال و ثبت‌نام متوقف می‌شود. وی با تاکید بر اینکه کشاورزان و صاحبان ماشین‌آلات کشاورزی باید مجدداً به سامانه مراجعه کرده و پس از تایید جهاد کشاورزی، نسبت به فعال‌سازی حساب کاربری و ثبت‌نام سوخت اقدام کنند، گفت: تا بتوانند سوخت مورد نیاز خود را دریافت کنند. 

رضائی ادامه داد: این فرآیند برای اطمینان از توزیع عادلانه و جلوگیری از سوء استفاده از سهمیه سوخت کشاورزی انجام می‌گیرد.

مشکل مدارک دلیل عدم شارژ سوخت است 

علی مقدم، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی زنجان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا اظهار داشت: روال تأمین سوخت ادوات کشاورزی همانند سال‌های گذشته به‌گونه‌ای بوده است که کشاورزان باید درخواست خود را از طریق سامانه سدف (سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی) ثبت کنند.

وی با بیان اینکه پس از ثبت درخواست، جهاد کشاورزی باید آن را تأیید کند، گفت: پس از تایید جهاد کشاورزی درخواست انجام شده در کارتابل سیستم شرکت پخش فرآورده‌های نفتی قابل مشاهده و بررسی است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی زنجان  اظهار داشت: پس از تأیید نهایی، سوخت موردنیاز به کارت بانکی مربوط به دارندگان ادوات کشاورزی شارژ می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون سوخت مورد نیاز اکثر درخواست‌کنندگان در استان زنجان تأمین و کارت‌های آن‌ها شارژ شده است.

 مقدم با اشاره به آمار موجود، اعلام کرد که از ابتدای فصل کشاورزی (اول فروردین) تا زمان تاکنون، ۲۵ میلیون و ۶۴۰ هزار لیتر سوخت به دارندگان ادوات کشاورزی کل استان تخصیص داده شده است.  

به گفته وی تأمین سوخت برای حدود ۸۰ درصد از متقاضیان انجام شده و در کارت‌های بانکی آن‌ها شارژ گردیده است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی زنجان در مورد درخواست‌هایی که سوخت آن‌ها تأمین نشده است، توضیح داد و عنوان کرد: این امر به دو دلیل اصلی می‌تواند اتفاق افتاده باشد.

وی تصریح کرد: عدم ثبت درخواست در سامانه توسط کشاورزان و دیگری وجود نقص و مشکل در مدارک بارگذاری شده در سامانه که منجر به عدم تأیید درخواست توسط جهاد کشاورزی یا شرکت پخش فرآورده‌های نفتی شده است. 

مقدم عنوان کرد: بنابراین کشاورزان متقاضی باید اطمینان حاصل کنند که درخواست خود را به‌طور کامل و با مدارک موردنیاز در سامانه ثبت کرده‌اند.

با آغاز فصل کشاورزی عدم شارژ کارت سوخت، فعالیت زراعی را با مشکل مواجه کرده و ضرورت برنامه‌ریزی دقیق و توزیع عادلانه سوخت را دوچندان می‌سازد تا امنیت غذایی جامعه به خطر نیفتد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر