logo
امروز : چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۳:۲۴
[ شناسه خبر : ۴۴۹۷۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

رسانه حامل قدرت نرم است

رسانه-حامل-قدرت-نرم-است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه رسانه حامل قدرت نرم است گفت: قدرت نرم بر خلاف قدرت سخت بر تصرف دل‌ها تاکید دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ سید عباس صالحی در اختتامیه دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر، ضمن گرامیداشت یاد شهدا، به‌ویژه شهدای غزه و فلسطین و خبرنگاران عرصه مقاومت، بر نقش حیاتی رسانه‌ها در عصر حاضر تاکید کرد.

بیشتر بخوانید

 وی با اشاره به نظریه‌های کلاسیک در مورد کارکرد رسانه‌ها، از جمله نقش مکمل دموکراسی، به تحول نقش رسانه‌ها در دهه‌های اخیر اشاره کرد و  آن را به‌عنوان عنصری کلیدی در قدرت نرم ملت‌ها معرفی کرد. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: قدرت نرم، برخلاف قدرت سخت، به جای تصرف سرزمین‌ها، به تصرف ذهن‌ها و جان‌ها می‌پردازد و به جای اجبار، به اقناع و همراهی می‌اندیشد.  

وی در ادامه، فرهنگ، هنر، ادبیات و دیپلماسی را از جمله حاملان اصلی قدرت نرم برشمرد و رسانه‌ها را به‌عنوان بخش قابل‌‌توجهی از این قدرت معرفی کرد.  

صالحی با تاکید بر اهمیت وحدت اجتماعی، تعلقات ملی و جذابیت فرهنگ بومی در تقویت قدرت نرم، به چالش کمرنگ شدن مرجعیت رسانه‌های داخلی اشاره کرد. 

وی با بیان اینکه عواملی چون گسترش ماهواره، اینترنت و تلفن‌های هوشمند و همچنین برخی عوامل سیاسی و اجتماعی در این زمینه نقش داشته‌اند، گفت: این امر، بخش قابل‌توجهی از قدرت نرم کشور را به خارج منتقل کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه بازگرداندن مرجعیت رسانه به داخل، نیازمند توجه به مفاد و اقتضائات خاص خود است، بر لزوم داشتن رسانه‌های منتقد داخلی به جای مواجهه با انتقادات رسانه‌های خارجی تاکید کرد.

  وی بر اهمیت روایت اول و احتیاط در اطلاع‌رسانی در فضای پیچیده و جهانی امروز تاکید کرد و گفت: در این نظام اطلاع‌رسانی،  اگر خودمان روایت خود را ارائه ندهیم، دیگران این کار را به نفع خود انجام خواهند داد.

صالحی عنوان کرد:  بنابراین، نظام حکمرانی در عرصه رسانه باید تغییراتی را تجربه کند و  به مطالبه‌گری رسانه‌ها اجازه دهد. 

وی همچنین به اهمیت تصویرسازی مناسب از کشور در روابط خارجی و نقش رسانه‌ها در این زمینه اشاره کرد و افزود: در شرایطی که قدرت نرم اهمیت بیش‌تری یافته، رسانه‌ها نقشی مضاعف پیدا کرده‌اند.

  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به تاثیر رسانه‌ها در تغییر افکار عمومی جهانی در مورد مظلومیت فلسطین، این موضوع را به‌عنوان مصداقی از کارکرد قدرت نرم معرفی کرد.  

در پایان، وی با اشاره به اهمیت رسانه به عنوان هسته مرکزی قدرت نرم، بر لزوم توجه به اقتضاعات آن و تقویت مرجعیت رسانه‌های داخلی، که امروزه  کمرنگ شده است تاکید کرد. 

صالحی تصریح کرد: کمرنگ شدن این مرجعیت، به‌عنوان تهدیدی برای امنیت ملی تلقی می‌شود، به‌عبارت دیگر اگر قدرت نرم را مهم‌تر از قدرت سخت بدانیم و رسانه را حامل اصلی آن بدانیم،  باید به عدم کمرنگ شدن مرجعیت رسانه‌های داخلی توجه جدی داشته باشیم.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر