نوسان برق نابودگر صنعت نساجی ابهر

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ صنایع نساجی در شهرستان ابهر از جمله بخشهای مهم اقتصادی این منطقه محسوب میشوند. این شهرستان به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب، دسترسی به راههای ارتباطی و نیروی کار، همواره میزبان واحدهای تولیدی نساجی بوده است.
بیشتر بخوانید
شهرستان ابهر دارای چندین کارخانه و کارگاه نساجی فعال در زمینههای مختلف از جمله: تولید پارچههای پنبهای، پشمی و مصنوعی، ریسندگی و بافندگی، تولید لباس و منسوجات صنعتی است که برخی از این واحدها بهصورت سنتی و نیمهصنعتی فعالیت میکنند، در حالیکه برخی دیگر مجهز به ماشینآلات مدرن هستند، این صنعت نقش مهمی در اشتغالزایی منطقه، بهویژه برای زنان و جوانان دارد.
از چالشهای پیشروی صنایع نساجی ابهر در خصوص مشکلات انرژی (برق و گاز)، قطعی مکرر برق و نوسانات آن باعث اختلال در تولید و افزایش هزینهها میشود.
مشکلات مالی و اقتصادی، نوسانات قیمت مواد اولیه(مثل پنبه، پلیاستر و رنگ) و کمبود نقدینگی و دسترسی محدود به تسهیلات بانکی برای توسعه واحدها از جمله این مشکلات هستند.
قطعی برق بدون هماهنگی باعث ایجاد صدمات به دستگاه و ناهماهنگی و هزینه مضاعف به کارخانهها میشود.
یکی از راه حلهای پایدار ارائه شده برای تامین انرژی کارخانجات نساجی در زمان قطعی برق، استفاده از انرژی خورشیدی است. بنابراین بهتر است واحدهای تولیدی نساجی در شهرستان ابهر به سمت سرمایهگذاری در سیستمهای انرژی خورشیدی حرکت کنند. این اقدام نهتنها میتواند به کاهش وابستگی به شبکه برق سراسری کمک کند، بلکه با تأمین انرژی پایدار و قابل پیشبینی، روند تولید را تسهیل خواهد کرد.
نابودی چندین متر پارچه با قطعی برق
محمد عظیمی، مدیر کارخانه شرکت مادبافت در گفتگو با خبرنگار موجرسا گفت: این کارخانه از قدمت بالایی در این شهرستان برخوردار است و جزو صنایع مادر استان زنجان بهحساب میآید و پیمانکار دولت است.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد کارهای ما مربوط به پوشاک ارگانهای نظامیاست، افزود: این مجموعه در خصوص پوشاک و ادوات نظامی برای پرسنل نیروی انتظامی، ارتش، سپاه، نیروی دریایی خدمات ارائه میدهیم و پارچههای ملحفهای، پیراهنی، البسه زنانه نیز در این مجموعه تولید میشود.
مدیر کارخانه شرکت مادبافت اظهار داشت: شرکت مادفت با ظرفیتی حداقل بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار متر در ماه و در بعضی مواقع نسبت به نوع کاری که انجام میشود تا یک میلیون متر هم تولید پارچه انجام میشود.
وی به مشکلات موجود در کارخانه خود اشاره و تصریح کرد: بزرگترین مشکل ما مشکل برق است و در خط تولید قسمت رنگرزی روند کار به صورت مداوم است و هر باری که برق میرود بالغ بر ۵۰ الی یک هزار متر پارچه از بین میرود، پارچهها در داخل مواد قلیایی هستند و این موضوع باعث پوسیدگی و از بین رفتن پارچهها میشود و ضرر هنگفتی به شرکت وارد میشود.
مدیر کارخانه شرکت مادبافت با بیان اینکه امیدوار هستیم که مشکلات برق حداقل با یک پیشبینی بهتر و با یک جدول زمانی خاموشی بهتر ما بتوانیم جلوی ضررها را بگیریم چون ضررهایی که به ما وارد میشود واقعاً جبرانناپذیر است.
وی با گلایهمندی از عدم اختصاص تسهیلات به واحدهای تولیدی، یادآور شد: چون بیشتر محصولات تولیدی ما مربوط به کارهای نظامی است نیاز به سرمایه در گردش داریم و واردات رنگ و مواد از خارج وارد میشود و محصولاتی که در اختیار نیروها قرار داده میشود باکیفیت است، بنابراین نیاز به سرمایه در گردش داریم و از دولت انتظار حمایت بیشتری داریم.
از عدم اطلاع از قطعی برق گلایهمندیم
کیانوش ذوالفقاری، عضو هیأت مدیره شرکت سیمیننخ در گفتگو باخبرنگار موجرسا با اشاره به مشکلات موجود در حوزه صنعت نساجی گفت: بحث قطعی برق در زمان پیک مصرف صدمات جدی را به تولید ما وارد کرده و سودآوری شرکت را شدیداً تحتتأثیر قرار داده است.
وی با اشاره عدم هماهنگی و اعلام قطعی برق، افزود: این قطعی برق مکرر باعث شده که برد و اجزای الکترونیک دستگاهها آسیب ببیند، بنابراین باید برای این موضوع فکر جدی شود.
وی تأکید کرد: ما اعلام آمادگی میکنیم که در بحث برق تجدیدپذیر و احداث نیروگاه سرمایه گذاری کنیم مشروط به اینکه برق ما در پیک مصرف قطع نشود.
اشتغالزایی برای ۵۰۰ نفر
جعفر ستارمیانه، مدیر کارخانه مجموعه سیمیننخ، در گفتگو با خبرنگار موجرسا به فعالیتهای این کارخانه در حوزه تولید نخ و الیاف اشاره کرد و گفت: این کارخانه توانسته است برای حدود ۵۰۰ نفر اشتغالزایی کند و این پروژه از سوی بخش خصوصی با سرمایهگذاری ارزی حدود ۱۰ میلیون یورو راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه کارخانه نساجی آپادانا به طور مستمر در حال توسعه و پیشرفت است، افزود: خطوط ریسندگی و دستگاههای رینگ ما به سرعت در حال بهروزرسانی و توسعه هستند و بهزودی به مرحله بهرهبرداری خواهند رسید، این پیشرفتها به کارخانه اجازه میدهد تا محصولات باکیفیتتری را تولید کند و پاسخگوی نیاز بازار باشد.
مدیر کارخانه مجموعه سیمیننخ همچنین به نصب دستگاههای پیشرفته در کارخانه اشاره کرد و تصریح کرد: این تجهیزات جدید به افزایش کیفیت و تنوع محصولات کمک خواهد کرد.
ستارمیانه در ادامه به توسعه خطوط هیتست که مخصوص نخهای هیتستی برای تولید فرشهای ماشینی است، پرداخت و یادآور شد: این اقدام نهتنها به افزایش تولید کمک میکند، بلکه به تنوع محصولات ما نیز میافزاید.
وی اظهار داشت: امیدواریم که با این اشتغالزایی که ایجاد کردهایم، بتوانیم در راستای اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی گامهای مؤثری برداریم.
اعلام آمادگی ۱۱ شرکت برای احداث نیروگاه خورشیدی
سعید خلجی، سرپرست فرمانداری شهرستان ابهر در گفتگو با خبرنگار موجرسا گفت: نام گذاری سال ۱۴۰۴ به نام سرمایهگذاری برای تولید از سوی مقام معظم رهبری و همچنین تأکیدات ریاست جمهوری و استاندار زنجان برای بررسی مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی شهرستان از واحدهای نساجی شهرستان بازدید به عمل آمد.
وی با بیان اینکه ۲۶ واحد فعال نساجی در سطح شهرستان فعالیت میکنند، افزود: مجموعاً هشت واحد راکد در بخش نساجی وجود دارد که تقریباً یک زنجیرهای از تولید نخ ریسندگی و بافندگی در سطح شهرستان داریم و با توجه به سیاستهای کلی که توسط استاندار زنجان ابلاغ شده است، مقرر شد که ما در بحث ایجاد زنجیره ارزش این واحدها به گونهای که بتوانیم از ظرفیتهای استانی برای افزایش تولید و سرمایهگذاری استفاده کنیم بهره ببریم.
وی با بیان اینکه بهدنبال این هستیم که اولاً نقاط ضعف و مشکلات تولیدی واحدهای صنعتی در بخش نساجی را شناسایی کنیم، تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد به سمت توسعه این واحدها و جذب سرمایه گذاریهای جدید حرکت کنیم، این مسئله به اشتغالزایی بسیار کمک خواهد کرد.
سرپرست فرمانداری شهرستان ابهر به مشکلات و موانع ایجاد شده برای واحدها بهدلیل ناترازی برق اشاره کرد و اظهار داشت: ما همزمان در ناترازی انرژی به سمت ایجاد نیروگاه های خوشیدی پیش میرویم و در کنار آن هم برنامه زمانبندی را در صورتیکه ناچار به قطعی برق باشد با اعلام قبلی و بهصورت منظم اتفاق خواهد افتاد و واحدهای نساجی بیشترین آسیبها را در قطعی برق داریم و ایجاد نیروگاههای خورشیدی جزو اولویتهای برق خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه ۱۱ یازده شرکت در بخش نساجی در تأمین برق از طریق نیروی خورشیدی برای استفاده خود و کمک به شبکه برق اعلام آمادگی کردند که مشارکت داشته باشند، تصریح کرد: با راهاندازی این نیروگاههای خورشیدی ظرفیت خوبی در این بخش ایجاد خواهد شد.
خلجی با اشاره به مشکلات واحدهای نساجی در خصوص سرمایه در گردش، از کار با توجه به تسهیلات تکلیفی که در این بخش داریم پیگیر هستیم که بتوانیم این واحدها را سرپا نگه داریم، سرمایه در گردش یکی از واجبات فعالیت و پویایی واحدهای نساجی است.
برای کاهش آسیبهای مالی به این کارخانجات ارائه برنامه زمانبندی قطعی برق ضروری بوده و استفاده از انرژی خورشیدی بهویژه برای کارخانجات نساجی که به مصرف بالای انرژی معروف هستند، میتواند به کاهش هزینههای عملیاتی و افزایش سودآوری منجر شود. همچنین، این سیستمها به دلیل کاهش آلایندگی و حفظ محیط زیست، میتوانند به ارتقاء تصویر برند و مسئولیتپذیری اجتماعی کارخانجات نیز کمک کنند.
برای تحقق این هدف، پیشنهاد میشود که دولت و نهادهای مرتبط حمایتهای مالی و مشاورهای لازم را برای راهاندازی سیستمهای انرژی خورشیدی فراهم کنند.
با توجه به چالشهای موجود در صنایع نساجی ابهر، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی میتواند به عنوان یک استراتژی کلیدی برای افزایش پایداری و رقابتپذیری این صنعت در بازارهای داخلی و خارجی مطرح شود.
انتهای خبر/