logo
امروز : چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۳:۲۴
[ شناسه خبر : ۴۴۹۵۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
روانشناس و مشاوره خانواده مطرح کرد:

زنگ خطر اعتیاد در نوجوانان

زنگ-خطر-اعتیاد-در-نوجوانان
روانشناس و مشاوره خانواده گفت: اعتیاد ریشه در تربیت ناکافی و شکاف فرهنگی دارد، نوجوانان به‌دلیل ارتباط ضعیف با والدین و انکار اشتباهات، به سمت اعتیاد کشیده می‌شوند که عواقب جسمی، روانی شدیدی دارد.

محمد افشاری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: همه بزهکاری‌ها و ناهنجاری‌ها ریشه در تربیت دوران کودکی و نکات تربیتی این دوران دارد.

بیشتر بخوانید

وی افزود: در بحث اعتیاد وقتی نمی‌توانیم فرزند خود را به صورت مستقل بار بیاوریم در واقع نمی‌توانیم از ناهنجاری‌های جامعه آنگونه که باید آگاهی دهیم و  بعضی اوقات با برخوردهای غلط فرزندان مواجه هستیم.

روانشناس و مشاوره خانواده با بیان اینکه در شرایط کنونی اعتیاد که بیش‌تر در نوجوانان ما اتفاق می‌افتد، عنوان کرد: ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که همه افراد دم از روشنفکری و جامعه مدرن می‌زنند.

وی ادامه داد: زمانی که به فرهنگ خودمان می‌نگریم و آن را با رسوم گذشتگان مقایسه می‌کنیم، می‌بینیم که شکاف بزرگی میان این دو نوع تفکر وجود دارد.

افشاری با اشاره به اینکه نوجوانان ما به دلیل اینکه نمی‌توانند با والدین خود ارتباط خوبی برقرار کنند، هنگامی که اشتباهی از آن‌ها سر می‌زند از گفتن آن امتناع می‌کنند، تصریح کرد: همین عامل زمینه‌ ابتلای اعتیاد افراد به مواردی مانند مصرف سیگار و داروهای شادی‌آور و داروهای مخدر را فراهم می‌آورد.

وی ادامه داد: عوامل فوق به تدریج به عنوان معضل بسیار بزرگ تبدیل شده و تبعات زیادی را در پی دارد.

روانشناس و مشاوره خانواده با تاکید بر اینکه عواقب اعتیاد فقط در بخش سلامت جسمی نیست، مطرح کرد: ما در حوزه‌های روانی، اجتماعی و حتی در بخش معنوی هم می‌توانیم بگوییم اعتیاد بسیار تاثیرگذار است.

وی اظهار کرد: اعتیاد به مواد مخدر می‌تواند فرد را از مسیر اصلی زندگی خود جدا کند و در اصطلاح روانشناسی به از این امر به‌عنوان مکان‌های تاریک و تفکرات هزیانی یاد می‌شود.

افشاری با اشاره به اینکه عواقب فیزیکی اعتیاد به وضوح در فرد مشخص است، یادآور شد: پیامدهای ذهنی به مواد مخدر می‌تواند شامل افسردگی، اضطراب، نواسانات خلقی، روان‌پریشی باشد.

وی با بیان اینکه نوسانات خلقی می‌تواند نتیجه مستقیم و غیر مستقیم در پی داشته باشد، افزود: این نتایج حتی پس از قطع مصرف دارو هم می‌تواند ادامه‌دار باشد.

روانشناس و مشاوره خانواده تصریح کرد: زمانی که فردی از اعتیاد به مواد مخدر رنج می‌برد و به تبع آن دارای یک اختلال روانی نیز هست (چه قبل از مصرف مواد چه پس از مصرف مواد) که به این حالت‌ها، حالت تشخیص دوگانه هم گفته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: پیامدهای ذهنی و روانی اعتیاد به‌طور کلی فرد را دچار نوسانات خلقی می‌کند.

افشاری ابراز کرد: عواقب اعتیاد به مواد مخدر در بحث اجتماعی عواملی مانند ترک تحصیل برای نوجوانان، از دست دادن شغل برای افراد و به تبع آن بستری شدن در بیمارستان، مشکلات قانونی اتهامات حبس را در پی دارد.

وی با بیان بر اینکه برای درمان افراد مبتلا به اعتیاد بهتر است به کلینیک‌های ترک اعتیاد روانپزشکی مراجعه شود، مطرح کرد: در این محل‌ها علاوه بر درمان مصرف مواد، ریشه‌های روانی و دلایل اصلی ایجاد اعتیاد هم شناسایی و درمان می‌شود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر