تولید ۱۶۶ هزار تن شیر خام در زنجان

سید محمدعلی صادقی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه استان زنجان نیز همچون سایر نقاط کشور طی سالهای اخیر در زمینه اصلاح نژاد دام سنگین و بهرهگیری از نژادهای برتر وارد عمل شده و پیشرفتهای قابلتوجهی داشته است، اظهار کرد: در گذشته طرحهای آمیختهگری در اصلاح نژاد دام سنگین اجرا شده که نتایج خوبی به همراه داشتهاند.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه این طرحها بهویژه در زمینه افزایش تولید شیر با استقبال زیادی از سوی واحدهای پرورش گاو شیری روبهرو شدهاند، ادامه داد: در حوزه تولید شیر آمارهای استان زنجان نشاندهنده رشد و عملکرد مطلوب هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه بهطوریکه در سال گذشته بیش از ۱۶۶ هزار تن شیر خام در استان تولید شده است، افزود: این میزان تولید حاصل فعالیت دامداریهای صنعتی و روستایی است هرچند سهم عمده تولید مربوط به دامداریهای صنعتی است.
وی با تأکید بر اینکه با توجه به اینکه مصرف سرانه شیر استان در حدود ۱۲۱ هزار تن است و حدود ۲۷ درصد از تولید شیر استان مازاد بهحساب میآید که به استانهای دیگر صادر میشود، بیان کرد: صنایع لبنی نیز تمایل زیادی به دریافت این تولیدات دارند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در زمینه تولید گوشت قرمز نیز سیاستهای جدید وزارت جهاد کشاورزی و معاونت امور تولیدات دامی استفاده از نژاد دو منظوره شیری و گوشتی سمینتال را مورد توجه قرار دادهاند، گفت: این نژاد علاوهبر تولید شیر در زمینه تولید گوشت نیز عملکرد مناسبی دارد و بهدلیل رشد سریع و بهرهوری بالا مورد توصیه کارشناسان برای واحدهای صنعتی و روستایی است.
صادقی با بیان اینکه این رویکرد کمک میکند تا ضمن تأمین شیر مورد نیاز جامعه در زمینه تأمین گوشت قرمز نیز گام مؤثری برداشته شود، تأکید کرد: توسعه نژاد سمینتال در کشور و استان زنجان بهعنوان راهکاری پایدار برای ارتقاء بهرهوری دامی و تأمین نیاز بازار از سوی مسئولان و کارشناسان دامپروری بهطور جدی پیگیری میشود و امید است با ادامه این روند، علاوهبر رفع نیاز داخل، زمینه صادرات نیز فراهم شود.
انتهای خبر/