logo
امروز : شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۸
[ شناسه خبر : ۴۴۸۹۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی زنجان عنوان کرد:

کشت گیاهان دارویی زمینه‌ساز ایجاد فرصت‌های شغلی

کشت-گیاهان-دارویی-زمینه‌ساز-ایجاد-فرصت‌های-شغلی-
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: توسعه کشت این گیاهان دارویی نه تنها موجب افزایش تنوع محصولات کشاورزی استان زنجان می‌شود بلکه زمینه‌ساز ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، افزایش درآمد کشاورزان و ارتقاء شاخص‌های اقتصادی مناطق روستایی خواهد شد.

عاطفه انجم‌شعاع در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه در استان زنجان با توجه به شرایط اقلیمی، خاکی و منابع آبی، کشت و کار گیاهان دارویی و صنعتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اظهار کرد: گونه‌هایی که تاکنون کشت آن‌ها در سطح استان مرسوم بوده و بازدهی مناسبی داشته‌اند، شامل گل محمدی، زعفران، زیره سبز، سیاهدانه، کتان سرخ، رازیانه، بالنگو، آویشن، گل گاوزبان، موسیر، نعناع، نعناع فلفلی و خاکشیر است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه این گیاهان علاوه بر سازگاری با شرایط اقلیمی منطقه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه بوده و بازار فروش داخلی و خارجی مناسبی دارند، افزود: کشت این گونه‌ها در سال‌های اخیر به‌عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه کشاورزی پایدار در استان مد نظر قرار گرفته و در اغلب شهرستان‌ها با استقبال کشاورزان همراه بوده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه از جمله مزایای مهم این گونه‌های گیاهی می‌توان به مصرف پایین آب، مقاومت نسبت به آفات و بیماری‌ها و امکان کشت دیم اشاره کرد که باعث کاهش هزینه‌های تولید و افزایش بهره‌وری شده است، گفت: علاوه بر این گونه‌های مرسوم بررسی‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام‌ شده در سال جاری نشان می‌دهد که ظرفیت کشت گونه‌های دارویی و صنعتی دیگری نیز در استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه توسعه سطح زیرکشت گونه‌هایی مانند آنغوزه، ماریتیغال، بابونه، شیرین‌بیان، کاپاریس (کبر)، مارچوبه و... در دستور کار قرار گرفته است، افزود: این گیاهان نیز از نظر دارویی و صنعتی دارای ارزش بالایی بوده و در صنایع داروسازی، غذایی و بهداشتی کاربرد گسترده‌ای دارند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه توسعه کشت این گونه‌ها نه تنها موجب افزایش تنوع محصولات کشاورزی استان می‌شود بلکه زمینه‌ساز ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، افزایش درآمد کشاورزان و ارتقاء شاخص‌های اقتصادی مناطق روستایی خواهد شد، عنوان کرد: همچنین توسعه گیاهان دارویی می‌تواند نقش موثری در حفاظت از منابع طبیعی جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ پوشش گیاهی ایفا کند.

انجم‌شعاع با تأکيد بر اینکه در مجموع چشم‌انداز توسعه کشت گیاهان دارویی و صنعتی در استان با در نظر گرفتن برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده ظرفیت‌های بالقوه اقلیمی و استقبال بهره‌برداران مثبت ارزیابی می‌شود، اضافه کرد: انتظار می‌رود با حمایت نهادهای مسئول و ارائه آموزش‌های فنی لازم این روند شتاب بیش‌تری به خود گیرد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر