روغن در زنجان نایاب شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ در روزهای اخیر، بسیاری از فروشگاهها و مغازههای خواربارفروشی در زنجان با کمبود شدید روغن خوراکی مواجه شدهاند. قفسههایی که پیشتر مملو از بطریهای روغن بودند، حالا خالی ماندهاند و مشتریان برای تهیه این کالای اساسی با مشکل روبهرو شدهاند.
بیشتر بخوانید
برخی کارشناسان دلیل این کمبود را در اختلالات زنجیره تأمین، کاهش تخصیص سهمیه به استانها، یا مشکلات در توزیع شرکتهای پخش میدانند و در عین حال زمزمههایی از احتمال افزایش قیمت روغن نیز مطرح است که میتواند باعث احتکار یا کاهش عرضه در بازار شده باشد.
مردم با نگرانی از وضعیت بهوجودآمده درباره کمبود روغن خوراکی اقدام به خریدهای هیجانی کردهاند که همین موضوع به وخامت اوضاع دامن زده است. در مقابل مسئولان محلی نیز از پیگیری مشکل و مطالبات مردمی سر باز زدند و اصلا به خود زحمت ندادند تا مشکلات را بشنوند و راهکاری برای آن ارائه دهند.
ادامهدار شدن این کمبود میتواند تبعات اقتصادی و اجتماعی گستردهای داشته باشد، بهویژه برای خانوادههای کمدرآمد و کسب و کارهای مرتبط با مواد غذایی از همین رو، نظارت دقیقتر بر روند توزیع و مقابله با احتکار، برای جلوگیری از بروز بحران گستردهتر ضروری است.
در این میان پایگاه خبری موجرسا به بررسی مشکل کمبود روغن خوراکی پرداخته و در جمع مردم حضور پیدا کرده و مشکلات آنان را بازگو میکند.
کمبود روغن خوراکی در فروشگاههای بزرگ
زهرا احمدی خانهدار ساکن منطقه اسلام آباد زنجان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موجرسا با بیان اینکه از دیروز به چند مغازه خواربار فروشی، سوپرمارکت و فروشگاههای مطرح جهت خرید روغن خوراکی مراجعه کردهام و تاکنون نتوانستهام محصول مورد نظر را پیدا کنم، اظهار کرد: هیچ کدام از فروشگاهها روغن خوراکی نداشتند و فروشندهها اظهار داشتند که سهمیهشان تمام شده و زمان شارژ مجدد آن مشخص نیست
وی گفت: مردم واقعاً نگران این موضوع هستند، چرا که روغن جزو مواد ضروری و اولیه برای آشپزی است.
نارضایتی مشاغل از کمبود روغن خوراکی
در ادامه مهدی شریفی صاحب فستفود در منطقه سهراه امجدیه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موجرسا با بیان اینکه با توجه به اینکه شغل و کسب و کار بنده فست فود است بنده هر روز به روغن نیاز دارم چون کارم با پخت و پز است، اظهار کرد: با موتور مناطق مختلف در سطح شهر، عمده فروشان و بازار را جهت تأمین روغن خوراکی زیر و رو کردهام ولی حتی یک بطری هم پیدا نشده است.
وی گفت: اگه این وضع ادامه پیدا کند مجبور هستم مغازه را تعطیل کنم. قیمتها هم که روز به روز روند افزایشی دارد و حال بازار کسب و کار خوب نیست.
مسئولان به فکر چاره باشند
در این میان نرگس سلیمانی بازنشسته در منطقه پونک در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری موجرسا با بیان اینکه با هزار زحمت به فروشگاه زنجیرهای مرکز شهر برای تهیه روغن خوراکی با کالابرگ مراجعه کردهام ولی تاکنون موفق به تهیه روغن خوراکی نشدهام، اظهار کرد: مردم برای اینکه وقتشان تلف نشود این مغازه و فروشگاه نشوند با عجله خرید میکنند و هر چه که به فروشگاهها ارائه و سریع تمام میشود.
بیتوجهی مسئولان به کمبود روغن خوراکی
طی روزهای اخیر گزارشهای مردمی متعددی مبنی بر کمبود و یا نبود روغن خوراکی در فروشگاههای سطح شهر زنجان به دست پایگاه خبری موجرسا رسیده است و شهروندان از نبود روغن در فروشگاههای زنجیرهای، خواروبارفروشیها و حتی برخی مراکز بزرگ توزیع مواد غذایی ابراز نارضایتی کردهاند. این موضوع باعث ایجاد نگرانی در میان مردم شده و بسیاری از خانوادهها دچار مشکل کرده است.
در پی این گزارشها، خبرنگار پایگاه خبری موجرسا تصمیم گرفت تا به صورت میدانی و دقیقتر به بررسی این مسئله بپردازد و علت اصلی کمبود روغن را از مسئولان مربوطه جویا شود.
در نخستین گام تماسهایی با سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان زنجان گرفته شد تا علت بروز این بحران مشخص شود. با این حال مسئولان این سازمان از پاسخ صریح به خبرنگار ما امتناع کرده و اعلام کردند که مسئولیت پیگیری و رفع مشکل کمبود روغن بر عهده سازمان جهاد کشاورزی استان است.
در ادامه، خبرنگار موجرسا موضوع را از طریق روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی پیگیری کرد. جالب اینکه مسئولان این سازمان نیز با ارائه یک ابلاغیه رسمی، شرح وظایف سازمانها را برشمردند و به صراحت اعلام کردند که تأمین و توزیع روغن خوراکی جزو وظایف سازمان صمت است، نه جهاد کشاورزی!
این پاسکاری مسئولیتها میان دو نهاد اصلی استان، در حالی صورت میگیرد که مردم هر روز با قفسههای خالی فروشگاهها مواجه هستند و نیازهای اولیه زندگیشان تحت تأثیر قرار گرفته است.
این کشمکش اداری و عدم هماهنگی میان سازمانها، نه تنها گرهای از مشکلات مردم باز نمیکند، بلکه باعث بیاعتمادی بیشتر نسبت به عملکرد مسئولان دولتی میشود.
در همین راستا، خبرنگار موجرسا تلاش کرد تا از طریق تماسهای مکرر با رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان نیز پاسخی دریافت کند؛ اما هیچگونه پاسخگویی از سوی این نهاد صورت نگرفت. این در حالی است که اتاق بازرگانی میتواند نقش کلیدی در شفافسازی زنجیره واردات و توزیع کالاهای اساسی مانند روغن ایفا کند، اما در عمل هیچ تعهد یا واکنشی نسبت به این بحران از خود نشان نداده است.
قسمت تأملبرانگیز ماجرا زمانی نمود پیدا میکند که مشاهده میشود هیچ یک از نهادهای ذیربط مسئولیت مستقیم کمبود روغن را برعهده نمیگیرند. گویا مردم در این میان فراموش شدهاند و پاسخگویی به مطالبات آنها در اولویت هیچ دستگاهی نیست. در حالی که هر یک از این سازمانها بودجه، نیروی انسانی و اختیارات لازم را برای رسیدگی به چنین مشکلاتی در اختیار دارند، اما در عمل تنها شاهد انکار مسئولیت و انتقال مشکل به نهاد دیگر هستیم.
این وضعیت بحرانی نمونهای از ضعف ساختار اداری و نبود پاسخگویی شفاف در سطح نهادها است. مردم حق دارند بدانند که چرا کالاهای اساسی کمیاب شدهاند چه کسانی مسئول تأمین آنها هستند و چه اقداماتی برای حل مشکل در دست انجام است. اما وقتی یک سازمان، وظیفهاش را به گردن سازمان دیگر میاندازد و آن یکی نیز مسئولیت را نمیپذیرد نتیجهای جز سردرگمی، نارضایتی عمومی و تشدید بحران نخواهد داشت.
از طرفی جای خالی نظارت بر عملکرد فروشگاهها و روند توزیع کالاها نیز بهشدت احساس میشود. در بسیاری از موارد مشاهده شده که روغن به صورت محدود و گاه تنها با خرید کالاهای دیگر به مشتریان عرضه میشود که خود نوعی تخلف در عرضه کالاهای اساسی محسوب میشود. با این حال نبود نظارت کافی باعث شده تا این تخلفات ادامهدار باشد و مردم همچنان متضرر شوند.
این گزارش صرفاً برای انعکاس یک مشکل نیست، بلکه زنگ هشداریست برای مسئولان استانی و کشوری تا بدانند مردم بیش از آنکه منتظر آمار و جلسات باشند به عملگرایی و پاسخگویی واقعی نیاز دارند. بحران کمبود روغن تنها یک نمونه از مشکلات ساختاری ماست. اگر نهادهای مسئول به جای توجیه، بهدنبال راهکار باشند، بخش بزرگی از این معضلات قابل رفع است.
انتهای خبر/