logo
امروز : شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۲۶
[ شناسه خبر : ۴۴۸۴۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان:

داروی آلبومین پاسخگوی نیاز بیماران نیست

داروی-آلبومین-پاسخگوی-نیاز-بیماران-نیست-
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان: کمبود داروی آلبومین به‌هیچ‌وجه مختص استان زنجان نیست بلکه یک مشکل سراسری در سطح کشور است و مصرف بالا در مراکز درمانی دارد.

محمدجواد میانداری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه آلبومین که در دسته داروهای حیاتی و ساختاری قرار می‌گیرد یکی از داروهای وارداتی مهم در حوزه درمانی کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: این دارو معمولاً برای بیمارانی تجویز می‌شود که بدن آن‌ها به‌دلایل مختلف قادر به جذب پروتئین نیست.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه از جمله این بیماران می‌توان به افراد دچار سوختگی‌های شدید، بیماران مبتلا به سرطان خون، و یا بیماران دارای مشکلات مزمن در جذب پروتئین اشاره کرد، ادامه داد: در این شرایط داروی آلبومین نقش حیاتی در تأمین پروتئین مورد نیاز بدن ایفا می‌کند و به بهبود وضعیت بالینی بیماران کمک می‌کند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه در استان زنجان نیز مانند بسیاری از استان‌های کشور کمبودهایی در زمینه داروی آلبومین در داروخانه‌های سطح شهر مشاهده می‌شود، عنوان کرد: این کمبود به‌هیچ‌وجه مختص استان زنجان نیست بلکه یک مشکل سراسری در سطح کشور است و مصرف بالا در مراکز درمانی دارد.

وی گفت: با وجود اینکه سهمی از داروی آلبومین به استان زنجان تعلق می‌گیرد اما به‌دلیل نیاز بالا و مصرف زیاد این مقدار پاسخگوی تمام بیماران استان نیست.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان عنوان کرد: مسئولان حوزه درمانی استان زنجان با درک اهمیت این دارو و نیاز مبرم بیماران، اقداماتی را برای مدیریت بحران کمبود داروی آلبومین انجام داده‌اند.

میانداری با تأکید بر اینکه از جمله این اقدامات برگزاری جلسات مکرر در دانشگاه علوم پزشکی زنجان برای بررسی وضعیت موجود و ارائه راهکارهایی جهت بهبود دسترسی به دارو بوده است، بیان کرد: تلاش شده است تا در فرآیند توزیع دارو، اولویت‌بندی بر اساس شرایط بیماران انجام شود و بیماران خاص و نیازمند، از این دارو محروم نمانند.

وی گفت: داروی آلبومین در حال حاضر عمدتاً در بیمارستان‌های استان زنجان موجود است و در لیست داروخانه‌های سطح شهر به‌صورت عمومی قرار ندارد. این موضوع به دلیل سیاست توزیع هدفمند دارو و جلوگیری از مصرف خارج از چارچوب‌های درمانی است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان افزود: بودجه‌ای نیز برای تأمین کمبود داروی آلبومین در نظر گرفته شده است تا در صورت لزوم، استان بتواند به‌سرعت نسبت به خرید و تأمین آن اقدام کند.

میانداری بیان کرد: نکته حائز اهمیت این است که تمام تلاش‌های صورت‌گرفته در راستای این است که هیچ بیماری به‌دلیل نبود داروی آلبومین در مضیقه قرار نگیرد و اختلالی در روند درمان او ایجاد نشود.

میانداری اضافه کرد: مسئولان بهداشت و درمان استان زنجان همچنان پیگیر موضوع از طریق وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو هستند تا بتوانند سهم بیش‌تری از این داروی حیاتی را دریافت کنند و نیاز بیماران را پوشش دهند.

وی افزود: امید است با هماهنگی‌های کشوری فرآیند واردات و توزیع داروی آلبومین به‌گونه‌ای مدیریت شود که نه تنها در زنجان، بلکه در سراسر کشور، نیاز بیماران به این دارو به‌طور کامل تأمین شود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر