logo
امروز : شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۶
[ شناسه خبر : ۴۴۸۱۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 7 دقیقه ]
موج‌رسا گزارش می‌دهد؛

میموندره روستایی که با همدلی شکوفا می‌شود

میموندره-روستایی-که-با-همدلی-شکوفا-می‌شود
روستای میموندره در شهرستان ابهر، نمونه‌ای درخشان از همبستگی مردمی و توسعه پایدار است که با تکیه بر سنت‌های دیرینه و مشارکت جمعی، به الگویی برای آبادانی تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ روستای میموندره در شهرستان ابهر، نمونه‌ای درخشان از همبستگی مردمی و توسعه پایدار است که با تکیه بر سنت‌های دیرینه و مشارکت جمعی، به الگویی برای آبادانی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید

این روستا با اقدامات خودجوش و خلاقانه، نشان داده است که اتحاد و همدلی می‌تواند چالش‌ها را به فرصت‌هایی برای پیشرفت تبدیل کند.

به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی در روستاها خدمات رفاهی و زیربنایی از جمله آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت، خدمات بهداشتی و آموزشی برای یک زندگی ساده برقرار شده‌ است.

برای مقاوم‌سازی ساختمان‌های روستایی وام‌هایی با بهره کم و با بازپرداخت طولانی‌مدت توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به روستاییان تعلق می‌گیرد.

هر چند خشکسالی‌های پی در پی موجب کاهش درآمد روستانشینان و کمبود آب شرب نیز باعث آزار آن‌ها شده است، اما می‌توان با مدیریت منابع، انرژی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی زندگی اجتماعی روستاییان را تسهیل کرد.

در سال‌های اخیر نگاه دولت به روستاها مثبت شده و سعی در ارتقاء سطح کمی و کیفی زندگانی روستانشینان دارد و با توجه به ترکیب جمعیتی روستاها، با خلاقیت و نوآوری، وفاق و کارهای دسته‌جمعی را می‌توان در روستاها نسبت به شهرها سریع احیاء کرد.

ژی

در زمینه اتحادآفرینی و زنده کردن تعاون و همکاری مردم روستای میموندره ابهر چندین سال است خوش درخشیده و با مشارکت مردمی توانسته، صمیمیت و همدلی را رواج دهد و به‌واسطه این عمل پسندیده سبب توسعه روستا و حل مشکلات و دغدغه‌های انباشته شده شود.

ذر

دعای همگانی برای بارش باران 

اهالی متدین و معتقد روستای میموندره با زنده نگه‌داشتن آئین‌ها و سنت‌های به یادگار مانده از نیاکان خود و تقویت آن‌ها توانسته‌اند گام‌های عملی و نتیجه‌بخشی بردارند. 

از قدیم‌الایام مرسوم بوده اهالی با اطلاع‌رسانی قبلی، همراه با خانواده به منطقه امامزاده دره‌سی (امام‌زاده گمنام که تا سال‌‌ها پیش سنگ مزار وجود داشت که توسط سودجویان و حفاران به سرقت رفته است) همراه با بیرق، پرچم اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام و به صورت راهپیمایی به امامزاده عزیمت کرده و اقدام به برپایی چادر می‌کردند. 

بب

مراسم دعا و نماز باران را به‌جا آورده، مشغول ذبح قربانی‌ها می‌شدند و گوشت قربانی‌ها را بین چادرها تقسیم و مقداری از آن نیز به نیازمندان می‌رسید. 

خانواده‌ها نیز مشغول پخت و پز شده و پس از سرو ناهار و چیدن تره و گیاهان دارویی و دم‌نوش‌ها تا عصر در این مکان حضور داشتند. 

نقل است با رسیدن مردم به منازل، باران شروع شده و آسمان برکات خود را چندین روز به اهالی هدیه می‌کرد. 

 ررر

خلوص نیات، دعای دسته‌جمعی، وجود صفا و صمیمیت و همدلی بین اهالی و سهیم شدن نیازمندان در سفره اهالی از نکات بارز این آیین نیکو است‌.

در سال‌های گذشته این سنت کم‌رنگ شده بود که شکر خدا دوباره مردم در پی احیاء و زنده نگه‌داشتن این رسم پسندیده هستند و سال به سال به تعداد حاضران افزوده می‌شود.

زر

 ثمره گام‌های ۱۰ ساله اهالی روستای میموندره

خیران طبیعت‌دوست میمون‌دره برای آبادانی روستای خود دست به کار شدند و با نهضت درختکاری ثمره گام‌های ۱۰ ساله خود را می‌بینند‌.

از سال ۱۳۹۴ پویش خودجوش و مردمیِ درختکاری در روستا شکل گرفته است، در زمینه درخت‌کاری در سطح روستا به جرائت می‌توان گفت انقلابی مردمی شکل گرفت روستایی که در اویل انقلاب قلع و قمع درختان از روی عداوت از آن به‌گوش می‌رسید اینک سنت زیبای درخت‌کاری شنیده و شکوفه‌ها و ثمرات درختان کاشته شده در معابر به‌وفور به‌چشم می‌خورد.

مردمی که دست به دست هم داده، مبالغی جمع‌آوری و نسبت به خرید نهال اقدام و در یک روز معین در معابر عمومی به‌صورت دسته‌جمعی اقدام به غرس آن‌ها کرده و به‌صورت شبانه اقدام به آبیاری و نگه‌داری از آن‌ها کرده‌اند تا به ثمر بنشیند این حرکت خیرخواهانه سالانه اجرا و به یک عرف و سنت تبدیل شده است.

ررر

اَرخ آرودتما (لایروبی مسیر رودخانه بویوک سو)

 یکایک اهالی روستا خاطرات شیرین و خاصی را دارند، از جارکشی (دعوت) یا همان جارلاتما، تجمع کشاورزان مجهز به بیل، چکمه، کوله‌پشتی‌های حاوی ماست محلی، نان، خیار تازه چیده شده از بستان‌های روستا، نعناع و پونه برای آب دوغ خیار در کنار چشمه‌های زلال جهانگیریاتاقو به همراه کتری سیاه چای، حرکت دسته‌جمعی از میدان روستا به سمت مسیر قشقه‌زمی، دیرمان یانو، بویوک‌گول، بند و یان‌بلاغ و اورتولوو و قویولار، با بگو و بخندهای حین عملیات لایروبی و تجمع در کنار چشمه و در دل جنگل مرحومان مشهدی هاشم و مشهدی عباد‌اله حیدری، این کلمات و جملات هر کدام به‌تنهایی داستان و خاطره‌ای هستند برای خودشان، از لذت هر کدام که بگویی یکی از دیگری شیرینی و حلاوت خاص خودش را دارد با این لحظات باید زندگی کرد.

ززژ

باید در دل این لحظات خوش و ماندگار بود تا لذتش را چشید از گفتن تا دیدن فاصله‌‌هاست، انگار به‌نام و به بهانه لایروبی (اَرخ آرودتما) دور هم جمع شده‌ای تا تجدیدخاطره کرده و داستان جدیدی خلق کنی، چقدر شیرین و دلچسب است.

بیل‌های که بر چهره نهر می‌خورد دست‌های محبتی هستند بر صورت روشن آب، که به آن طراوت و جان تازه می‌بخشد.

  لب

درختان و باغ‌های آبادی با صدای بیل‌ها و بیل‌داران به رقص و پایکوبی می‌پردازند، بوته‌های تشنه انگور گویی با خبرِ اقدام جمعی لایروبی مسیر تنها آب دائمی و جاری آبادی در رگ‌هایشان طراوت بهاری دوباره زنده می‌شود‌.

طبق گفته کارشناسان بزرگ‌ترین بحران کشور در آینده نزدیک بحران آب خواهد بود، اغلب مردم و مسئولان این امر را جدی نمی‌گیرند در صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب دغدغه و اقدام لازم صورت نمی‌گیرد.

حیات آینده روستای ما به این تنها آب جاری موسوم به بیوک‌سو گره خورده است گویی برخی از اهالی و مسئولان جهاد کشاورزی شهرستان هنوز به این باور نرسیده‌اند.

  ر

هنگامی‌که دولت برای آبادانی روستاها گامی برمی‌دارد باعث افزایش انگیزه روستاییان برای زندگی و تحرک خود روستاییان برای توسعه آن می‌شود.

با شروع به‌کار رسانه‌های مجازی در روستا، نقد و انتقاد‌های محترمانه و مطالبه‌گری‌ها و قیاس وضعیت حاکم بر روستا با سایر روستاهای هم‌تراز و هم سطح نیز شکل گرفته و به‌تبع آن فرهنگ‌سازی در زمینه‌های مختلف انجام و زیبایی‌های طبیعی و پتانسیل‌های روستا نیز منعکس شد.

همین حرکت کافی بود تا انرژی‌های وحدت‌آفرین مردم ساکن و غیرساکن برانگیخته شود.

  ز

اهالی روستا برای حل مشکلات همدل می‌شوند

این‌بار مردم دست به دست هم داده و برای تعمیرات اساسی مساجد و حسینیه‌ها، تنها مدرسه روستا، ساخت سرویس‌های بهداشتی مسجد جامع، احداث خانه عالم، تأسیس صندوق خیریه و حذف ولیمه‌ها و اختصاص هزینه‌های آن به امور عام‌المنفعه روستا، احیاء سنت حسنه وقف و هبه زمین برای ورزشگاه، جایگاه نماز، سرویس‌های بهداشتی، لوله‌کشی مسیر آب‌های باغات، لایروبی قنات و چشمه‌ها، تعریض و بهسازی معابر آستین همت را بالا زده و در کنار مسئولان روستا با مشارکت‌های نقدی و حضور فیزیکی خود مساجد و حسینیه‌ها را آبادتر و مجهزتر از قبل کرده و به‌فکر احداث جایگاه نماز آرامستان افتادند، در این مورد نیز با دست‌های هم خشت بروی خشت گذاشته شد و اینک شاهد مراحل پایانی آن هستیم.

ذرر

اهالی روستا پای انقلاب و نظام هستند

به شکرانه داشتن مردمی متدین و ولایت‌مدار و به پاس و قدردانی از خدمات نظام مقدس، امنیت پایدار و افزایش روز به روز اقتدار و عزت ایران کهن در پیش جهانیان، هر سال به‌مناسبت گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی جشن مردمی انقلاب در روستا با شور و شعور قابل وصفی برگزار می‌شود.

رز

مردم متدین و ولایت‌مدار روستای میموندره با تقدیم چهار تن از فرزندان خود برای حفظ و حراست از خاک وطن و با تقدیم ۳۵ آزاده و ایثارگر و برگزاری جشن‌های انقلاب و برگزاری یادواره‌های شهدا و تجلیل از ایثارگران نشان داده است که مردمان این دیار، قدردان خدمات نظام بوده و امنیت و آسایش حاکم را مرهون خون شهیدان می‌دانند، خدمت به چنین ملتی و تلاش برای رفع کاستی‌ها و ایجاد بسترهای لازم برای زندگی توأم با رفاه در نزد پرودگار ثبت و عزم و اراده مردم را برای دفاع از کیان و مقدسات کشور افزون‌تر از قبل خواهد کرد.

محمدرضا میرزایی، فعال اجتماعی 

انتهای خبر/

نظرات
[ نام : محمد رضا میرزایی ] [ ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۱ ]
تشکر ویژه از «موج‌رسا»؛ صدای مردم بودن افتخار بزرگی‌ست از طرف همه‌ی اهالی خون‌گرم و تلاشگر روستای میموندره، از صمیم قلب از پایگاه خبری تحلیلی موج‌رسا و تیم پرتلاش آن، علی الخصوص خواهر گرانقدر سرکار خانم جعفریان و جناب آقای محمدرضا میرزایی، بابت تهیه و انتشار گزارشی پربار، دقیق و الهام‌بخش درباره‌ی زندگی، سنت‌ها، مشکلات و پیشرفت‌های مردم روستای ما، قدردانی می‌کنیم. در دنیایی که خبرهای تلخ و ناامیدکننده زیاد شده، شنیدن و خواندن چنین گزارش‌هایی که با نگاهی انسانی، دلسوزانه و واقعی نوشته شده، واقعا مایه‌ی دلگرمی و افتخار است. شما با قلم‌تان نه‌فقط از یک روستا نوشتید، بلکه روح همدلی، کار جمعی، فرهنگ غنی، و امید به آینده را به تصویر کشیدید؛ چیزی که شاید در ظاهر ساده باشد اما در دل مردم جا دارد. خوشحالیم که صدای مردم شدین، دغدغه‌ها و تلاش‌های بی‌ادعای‌شان رو شنیدین و منتشر کردین. این همراهی و توجه، سرمایه‌ای ارزشمند برای ماست و امیدواریم این روایت‌های صادقانه ادامه‌دار باشد. با احترام اهالی روستای میموندره
فرم ارسال نظر