logo
امروز : جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۴۳
[ شناسه خبر : ۴۴۷۳۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست زنجان بیان کرد:

مار افعی زنجانی گونه منحصر به فرد

مار-افعی-زنجانی-گونه-منحصر-به-فرد-
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان گفت: مار افعی زنجانی یکی از گونه‌های منحصر به فرد و ارزشمند حیات‌وحش ایران است که در مناطق کوهستانی استان زنجان به‌ویژه در نواحی طارم و خان‌چایی یافت می‌شود.

سید رضا موسوی‌مشکینی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه مار افعی زنجانی یکی از گونه‌های منحصر به فرد و ارزشمند حیات‌وحش ایران است که در مناطق کوهستانی استان زنجان به‌ویژه در نواحی طارم و خان‌چایی یافت می‌شود، اظهار کرد: این مار که به رنگ‌های خاکستری روشن، خاکستری تیره و قهوه‌ای روشن دیده می‌شود، به دلیل شرایط زیستی خاص و نیاز به زیستگاه‌های بکر، در معرض تهدید قرار دارد.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه در راستای حفاظت از این گونه نادر، اداره‌کل حفاظت از محیط‌زیست با همکاری دانشگاه حکیم سبزواری دوره آموزشی ویژه‌ای برای محیط‌بانان برگزار کرد، ابراز کرد: در این دوره اساتید دانشگاه محیط‌بانان را با ویژگی‌های زیستی عادات رفتاری و تهدیدهای پیش روی مار افعی زنجانی آشنا کردند. 

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان با اشاره به اینکه محیط‌بانان در مناطقی از طارم و خان‌چایی حضور پیدا کردند تا به‌صورت عملی با زیستگاه این گونه آشنا شوند و شیوه‌های صحیح برخورد با آن را فراگیرند، بیان کرد: یکی از مهم‌ترین تهدیدهایی که حیات مار افعی زنجانی را به خطر می‌اندازد، تخریب زیستگاه‌های طبیعی به‌دلیل توسعه کشاورزی ساخت‌ و ساز و فعالیت‌های انسانی است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر شکار غیرقانونی و برداشت بی‌رویه این مارها برای مصارف تجاری و پزشکی نیز به کاهش جمعیت آن‌ها منجر شده است و برگزاری چنین دوره‌هایی کمک می‌کند تا محیط‌بانان و جوامع محلی با اهمیت این گونه آشنا شوند و اقدامات لازم را برای حفاظت از آن انجام دهند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان زنجان با تأکید بر اینکه علاوه بر اقدامات حفاظتی آگاهی‌رسانی عمومی نیز نقش مهمی در حفظ این مار ایفا می‌کند، ابراز کرد: بسیاری از افراد به‌دلیل ترس یا ناآگاهی این گونه را تهدیدی برای خود می‌دانند و اقدام به کشتن آن می‌کنند. 

موسوی با بیان اینکه درحالی‌که مار افعی زنجانی بخشی حیاتی از اکوسیستم منطقه محسوب می‌شود و به تنظیم جمعیت جوندگان و حفظ تعادل طبیعی کمک می‌کند، عنوان کرد: حفاظت از مار افعی زنجانی نه‌تنها به بقای این گونه نادر کمک می‌کند بلکه سبب حفظ تعادل بوم‌شناختی منطقه نیز می‌شود.

وی اضافه کرد: تداوم برگزاری دوره‌های آموزشی، افزایش آگاهی عمومی، کنترل فعالیت‌های مخرب انسانی و تقویت نظارت محیط‌زیستی می‌تواند به پایداری جمعیت این مار در طبیعت کمک کند و تنها از طریق همکاری میان سازمان‌های محیط‌زیستی جوامع محلی و دانشگاه‌ها می‌توان به حفاظت مؤثر از این گونه ارزشمند پرداخت و مانع از انقراض آن شد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر