اجرای طرح مقابله با اسکیمر در زنجان

سید احمد موسوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه افراد سودجو و کلاهبردار همواره در کمین نشستهاند و بهدنبال فرصتهایی برای سوءاستفاده از شهروندان هستند، اظهار کرد: یکی از شیوههای متداول کلاهبرداری که در سالهای اخیر رواج زیادی پیدا کرده کلاهبرداری اسکیمری است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه در این روش مجرمان با استفاده از دستگاههای مخصوصی به نام اسکیمر اطلاعات کارت بانکی افراد را کپی کرده و از حساب آنها برداشت غیرمجاز انجام میدهند، گفت: این نوع کلاهبرداری معمولاً در مکانهای پرتردد مانند فروشگاههای سیار، دستفروشیها، جایگاههای سوخت، پارکینگهای عمومی و دستگاههای خودپرداز رخ میدهد.
رئیس پلیس فتا استان زنجان با اشاره به اینکه بررسیها نشان میدهد که در ایام تعطیلات میزان کلاهبرداری اسکیمری افزایش پیدا میکند، ابراز کرد: علت این امر افزایش تردد مسافران، خریدهای بیشتر و پرداختهای غیرنقدی در اماکن عمومی است.
وی گفت: مجرمان از این فرصت استفاده کرده و با نصب دستگاههای اسکیمری بر روی پایانههای فروش یا خودپردازها اطلاعات کارت بانکی افراد را سرقت میکنند و آنها با استفاده از این اطلاعات، از حساب بانکی شهروندان برداشت غیرقانونی انجام میدهند.
رئیس پلیس فتا استان زنجان با اشاره به اینکه پلیس فتا استان زنجان با هدف مقابله با این نوع کلاهبرداری اقدام به اجرای طرح ویژه نظارت بر دستگاههای پرداخت الکترونیک و پایش مناطق پرخطر کرده است، عنوان کرد: کارشناسان پلیس فتا با حضور در مناطق پرتردد شهر زنجان و شهرستانهای تابعه به بررسی وضعیت پایانههای فروش سیار، دستگاههای خودپرداز، دستفروشان و پارکینگهای عمومی پرداختهاند تا از احتمال وجود دستگاههای اسکیمر جلوگیری کنند.
موسوی با تأکید بر اینکه پلیس فتا از شهروندان درخواست کرده است که با رعایت نکات زیر از افتادن در دام کلاهبرداران اسکیمری جلوگیری کنند، بیان کرد: از کارت بانکی خود محافظت کنید و هنگام خرید از دستفروشان و فروشندگان سیار خودتان رمز را وارد کنید و از ارائه کارت بانکی به افراد ناشناس خودداری کنید.
وی گفت: دستگاه کارتخوان را بررسی کنید و در صورت مشاهده هرگونه تغییر مشکوک در دستگاههای پرداخت، مانند وجود چسب، قطعات اضافی یا تغییر ظاهر دستگاه، از استفاده از آن خودداری کرده و موضوع را به پلیس گزارش دهید.
رئیس پلیس فتا استان زنجان افزود: رمز دوم پویا را فعال کنید و استفاده از رمز دوم پویا میتواند خطر کلاهبرداری از حساب بانکی شما را کاهش دهد.
موسوی با بیان اینکه موجودی حساب خود را مرتباً بررسی کنید و بررسی مداوم تراکنشهای بانکی میتواند از برداشتهای غیرمجاز جلوگیری کند، عنوان کرد:از دستگاههای خودپرداز معتبر استفاده کنید و در صورت نیاز به دریافت وجه نقد از خودپردازهای داخل شعب بانکها استفاده کنید و از وارد کردن کارت در دستگاههای ناشناس خودداری کنید.
موسوی با تأکید بر اینکه شهروندان در صورت مشاهده موارد مشکوک از طریق سایت پلیس فتا گزارشهای خود را ثبت کنند، گفت: هدف از این اقدامات افزایش امنیت شهروندان و کاهش میزان کلاهبرداریهای الکترونیکی در استان زنجان است.
انتهای خبر/