لزوم تشکیل قرارگاههای توسعه سرمایهگذاری در شهرها

محسن برجی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: با توجه به اینکه سال ۱۴۰۴ بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده است، پیشنهاد میکنیم که در همه شهرستانها و شهرها قرارگاه توسعه سرمایهگذاری و تولید تشکیل شود و این قرارگاه به عنوان نهاد مرکزی هماهنگکننده برای جذب سرمایهگذاری و تسهیل فرآیندهای تولید در سطح شهر و شهرستانها عمل کند.
بیشتر بخوانید
وی با اشاره به اهداف قرارگاه، افزود: این قرارگاه جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای پروژههای تولیدی توسط این قرارگاه برنامهریزی کرده و تسهیلات، مشوقها را برای سرمایهگذاران در بخشهای مختلف تولید فراهم میکند.
این کارشناس مدیریت شهری با اشاره به چالشهای تولید، تصریح کرد: این قرارگاه میتواند با کاهش بروکراسی اداری، معافیتهای مالیاتی، تسهیلات بانکی و شناسایی پتانسیلهای تولیدی منطقه و هدایت سرمایهگذاریها به سمت صنایع اولویتدار مثل صنایع بومیکشاورزی، صنایعدستی، فناوریهای نوین و صنایع تبدیلی میتواند در رفع چالشهای تولید کمک کند و یکی دیگر از اهداف این قرارگاه تسهیل فرایندهای قانونی و بروکراتیک برای راهاندازی و گسترش کسب و کارهای تولیدی است.
وی با تأکید بر اینکه این قرارگاه میتواند در فراهم آوردن آموزشهای تخصصی و مهارتی برای بالا بردن سطح توانمندی و سرمایه در اصل کار نقش بسیار مهمی را داشته باشد، یادآور شد: اگر بخواهیم درباره ساختار قرارگاه صحبت کنیم قرارگاه در اصل یک جلسهای را تشکیل میدهد که مدیران و کارشناسان تخصصی و همکاری بیش از پیش دولت، شهرداری، بخشهای خصوصی، بانکها و سازمانهای حمایتی را در آن جلسه برنامهریزی میکند.
برجی به خدمات این قرارگاه اشاره کرد و اظهار داشت: ارائه مشاورههای فنی و مالی، تحلیل بازار و شناسایی فرصتهای تولیدی، ارائه تسهیلات و مشوقهای مالیاتی، همکاری با بانکها و نهادهای مالی، توسعه زیرساختهای تولیدی در مناطق نیازمند از جمله اقداماتی است که این قرارگاه میتواند انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد پارکهای فناوری و تولیدی به عنوان هابهایی برای جمعآوری سرمایهگذاران و تولیدکنندگان در حوزههای خاص مثل فناوری کشاورزی یا صنعت میتواند محیط مناسبی برای تحقیقات و توسعه آموزشهای فنی و همکاری بین افراد مختلف باشد، ویژگی پارکها این است که با ایجاد زیرساختهای مدرن فضاهای مشترک را برای تحقیقات و نوآوری بهوجود میآورند.
این کارشناس مدیریت شهری عنوان کرد: برای اینکه سرمایهگذاری در تولید بهطور مؤثر در شهرها، شهرستانها و روستاها محقق شود نیاز به ایجاد یک تشکل جامع و هماهنگ مانند قرارگاه توسعه سرمایهگذاری و تولید یا شورای هماهنگی سرمایهگذاری وجود دارد که بتواند نقشهای مختلف دولت، شهرداری، بخشهای خصوصی و نهادهای مالی را بهطور یکپارچه هدایت کند.
وی با بیان اینکه این قرارگاه نقش تسهیلگر را دارد، تأکید کرد: اکنون بهترین موقع اقدام برای ایجاد این قرارگاه است، یعنی ماه اول در سال جدید باید فعالیت و تلاش برای ایجاد ساز و کار تشکیل این قرارگاه به وجود بیاید و ماههای بعدی به عنوان ماههای اجرا و عملیات تحقق این شعار باشد.
انتهای خبر/