logo
امروز : دوشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۰:۴۴
[ شناسه خبر : ۴۴۵۳۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
استاد دانشگاه حوزه معارف اسلامی و الهیات:

تقارن نوروز و رمضان بازگشت به حق‌طلبی است

تقارن-نوروز-و-رمضان-بازگشت-به-حق‌طلبی-است
استاد دانشگاه حوزه معارف اسلامی الهیات با بیان اینکه مسیر تمام انبیاء و اولیای خداوند دفاع از حق و مبارزه با ظلم است، گفت: تقارن نوروز و رمضان همه ما را به اصل بازگشت به انسانیت، عدالت و حق‌طلبی می‌رساند.

نسرين جعفری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه امسال تقارن عید نوروز با لیالی قدر و شب شهادت امیرالمؤمنین علی (ع) ما را به تأملی عمیق‌تر در معنای این ایام فرا می‌خواند، اظهار کرد: نوروز آغاز تحولی جدید در طبیعت و زندگی انسان است و لیالی قدر، فرصتی برای تغییر سرنوشت و نزدیک‌تر شدن به خداوند و شهادت امام علی (ع)، نماد عدالت‌خواهی، زهد و مبارزه با ظلم است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه در کنار این مناسبت‌ها وضعیت غزه نیز به ما یادآوری می‌کند که عدالت و ایستادگی در برابر ستم یک وظیفه دینی و انسانی است، افزود: عید نوروز تنها یک جشن ملی نیست بلکه فرصتی برای تحول روحی و اخلاقی است و در این روز طبیعت از نو متولد می‌شود و انسان نیز باید از غفلت و رخوت رهایی یابد. 

استاد دانشگاه حوزه معارف اسلامی الهیات با اشاره به اینکه اما امسال نوروز ما هم‌زمان با لیالی‌ قدر شده است و شب‌هایی که خداوند تقدیر انسان را رقم می‌زند، عنوان کرد: همان‌طور که خانه‌ها را برای عید تمیز می‌کنیم باید دل‌هایمان را نیز از کینه، حسد و غفلت پاک کنیم تا در شب قدر تقدیری نیکو برای خود رقم بزنیم.

وی با تأکید بر اینکه لیالی‌ قدر شب‌های سرنوشت‌ساز است و این ایام مبارک فرصتی برای بازگشت به فطرت پاک انسانی است، ابراز کرد: شبی که ارزش آن از هزار ماه برتر بوده طوری که در این شب‌های عزیز فرشتگان به دستور پرودگار بر زمین فرود می‌آیند و مقدرات انسان‌ها را رقم می‌زنند. 

وی تأکید کرد: این شب‌ها تنها به دعا و استغفار محدود نمی‌شوند بلکه فرصتی است تا انسان جایگاه خود را در برابر حق و باطل بسنجد که آیا در کنار عدالت ایستاده‌ایم؟ آیا از مظلومان حمایت کرده‌ایم؟

استاد دانشگاه حوزه معارف اسلامی الهیات با تأکید بر اینکه امیرالمؤمنین علی (ع) مظهر عدالت و حق‌طلبی است و یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های امام علی (ع) که در این ایام باید به آن توجه کنیم عدالت‌خواهی و ایستادگی در برابر ظلم است، بیان کرد: آن حضرت نه‌تنها در حکومت خود بر عدالت تأکید داشت بلکه در طول زندگی‌اش هرگز در برابر ظلم و تبعیض سکوت نکرد.

جعفری با بیان اینکه شهادت امیرالمؤمنین علی(ع) در محراب عبادت نشان از اوج مظلومیت و در عین حال اوج ایستادگی بر سر اصول الهی بود، عنوان کرد: مولای متقیان امام علی (ع) در وصیت خود تأکید کرده‌اند؛ «دشمن ظالم و یاور مظلوم باشید.» این وصیت مسئولیت بزرگی بر دوش ما می‌گذارد به‌ویژه در شرایطی که بسیاری از مسلمانان تحت ظلم و ستم قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه امروز یکی از آشکارترین جلوه‌های ظلم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع غزه است. کودکان زنان و مردانی که بی‌گناه قربانی بمباران‌ها و محاصره ظالمانه شده‌اند، ادامه داد: در حالی که بسیاری از مدعیان حقوق بشر در برابر این جنایات سکوت کرده‌اند ما باید ببینیم که در کدام جبهه ایستاده‌ایم.

استاد دانشگاه حوزه معارف اسلامی الهیات اضافه کرد: اگر امروزه دل‌های ما با مردم غزه سوریه و یمن باشد شک نکنیم که در شب‌های قدر در کنار امام عصر (عج) قرار خواهیم گرفت.

جعفری با بیان اینکه مسیر تمام انبیاء و اولیای خداوند دفاع از حق و مبارزه با ظلم بوده است، بیان کرد: عید باستانی نوروز، لیالی قدر، شهادت امام علی (ع) و جنایات غزه، همه ما را به یک اصل بازگشت به انسانیت، عدالت و حق‌طلبی می‌رساند.

وی ابراز کرد: اگر نوروز را تنها به دید یک تغییر فصلی نبینیم و آن را فرصتی برای تغییر درونی بدانیم درمی‌یابیم که لیالی‌قدر را فقط به دعا محدود نکنیم و آن را فرصتی برای تجدید عهد با عدالت بدانیم و اگر شهادت امام علی (ع) را به‌عنوان الگویی برای مبارزه با ظلم در نظر بگیریم آن‌گاه در مسیر حقیقی اسلام گام برداشته‌ایم.

استاد دانشگاه حوزه معارف اسلامی الهیات عنوان کرد: امسال سالی است که با امید به تحول همراه بوده و هم با مسئولیتی سنگین که در شب‌های قدر دعا برای مظلومان و ایستادن در برابر ظالمان تجلی واقعی ایمان ما خواهد بود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر