logo
امروز : دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۳۲
[ شناسه خبر : ۴۴۲۰۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
یادداشت؛

رستگاری با نور قرآن

رستگاری-با-نور-قرآن
ابوالقاسم محمدی، رئیس دانشگاه پیام نور ماهنشان در یادداشت خود نوشت: قرآن کریم کتاب آسمانی هدایت سرشار از نور الهی است که راه رستگاری را به انسان نشان می‌دهد. آیات نورانی آن انسان را به سوی کمال و سعادت هدایت می‌کند و راه‌های رسیدن به آرامش و خوشبختی را نشان می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ ماه مبارک رمضان، بهار انس با قرآن است و فرصتی بی‌نظیر برای تلاوت و تدبر در آیات الهی است. 

بیشتر بخوانید

این ماه به خاطر نزول قرآن در آن، ارزش و ثوابی چندین برابر دارد، رسول اکرم (ص) فرموده‌اند؛ تلاوت یک آیه از قرآن در این ماه، مانند ختم کل قرآن در دیگر ماه‌هاست.

 این بدان معناست که تلاوت قرآن در رمضان، دری از درهای بهشت باز می‌کند و فرصتی استثنایی برای نزدیکی به خداوند و بهره‌برداری از رحمت‌های بی‌پایان او است.

تنها ویژگی ماه رمضان به‌عنوان ماه نزول قرآن، دلیل مهمی برای توجه بیش‌تر به تلاوت این کتاب آسمانی است. 

قرآن کتابی است که مرام و معیار زندگی را به انسان‌ها می‌آموزد و در این ماه با به اثبات رساندن این واقعیت که تربیت روحی بدون تعلیم امکان‌پذیر نیست بر اهمیت خود تأکید می‌کند، به عبارت دیگر روزه‌داری در این ماه برای پالایش روح و آماده‌سازی قلب‌ها برای شنیدن و درک معانی قرآن بسیار موثر است.

ما باید از نعمت‌هایی که خداوند در این ماه به ما ارزانى می‌کند بهره بگیریم زیرا در این زمان، ابواب رحمت الهی به روی همه گشوده است و شیطان به زنجیر کشیده می‌شود. 

ماه رمضان ماهی است که در آن نیکی‌ها پذیرفته می‌شود و بدی‌ها آمرزیده می‌شود افرادی که در این ماه به دیگران یاری می‌رسانند یا حتی لبخند بر لبان برادران ایمانی خود می‌زنند پاداش‌های بی‌نظیری در قیامت دریافت خواهند کرد.

از دیگر پیامدهای مثبت تلاوت قرآن در ماه رمضان ایجاد احساس آرامش و اطمینان در دل‌ها است. 

در آیه‌ الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ  (رعد، 28) آمده است که تنها با یاد خدا دل‌ها آرام می‌گیرند.

 این آرامش، نه تنها در زندگی فردی بلکه در مواجهه با چالش‌های روزمره کمک شایانی می‌کند و انسان را از اضطراب و نگرانی‌های دنیوی رهایی می‌بخشد.

تلاوت قرآن در ماه رمضان همچنین باعث تقویت ارتباطات اجتماعی و بهبود روابط انسانی می‌شود.

 آیات قرآن به ما درس‌هایی از برابری، انصاف و همدلی می‌دهد و ما را ترغیب می‌کند تا در تعاملات روزمره با دیگران اصول انسانی و اخلاقی را رعایت کنیم، با عمل به این اصول می‌توانیم جامعه‌ای عادلانه و همدلانه بسازیم و صلح و آشتی را برقرار کنیم.

علاوه بر این قرآن به‌عنوان کتابی الهی بر اهمیت علم و آگاهی تأکید ویژه‌ای دارد، استفاده از علوم و دانش راهی برای نزدیک شدن به خداوند و درک عظمت او است.

 با توجه به آیات مختلف قرآن انسان‌ها را به جستجوی علم و دانش تشویق می‌کند و افراد را به تفکر و تدبر در پیرامون خود ترغیب می‌کند.

در نهایت، تاثیر قرآن در زندگی فردی و اجتماعی انسان‌ها به هیچ‌وجه قابل انکار نیست، از آرامش در دل‌ها تا تقویت ارتباطات اجتماعی و ایجاد جوامع عادلانه و همدلانه، همه و همه نشان‌دهنده آن است که قرآن نه تنها راهی برای بهبود زندگی فردی بلکه به‌عنوان منبعی بی‌پایان برای ترقی و کمال است.

آموزه‌های قرآنی نقش به‌سزایی در ارتقاء اخلاقی و معنوی زندگی انسان دارند.

 تلاوت و فهم قرآن می‌تواند فرد را با اصول اخلاقی نظیر صداقت، بخشش و محبت آشنا کند. 

با تأمل در آیات، انسان می‌تواند به ارزش‌های انسانی و معنوی پی ببرد و آن‌ها را در زندگی روزمره خود پیاده کند. 

علاوه بر این، دعا و مناجات با خداوند بر اساس آیات قرآن روح و جان را آرامش می‌بخشد و ارتباط عمیق‌تری با خالق ایجاد می‌کند.

 همچنین، عمل به توصیه‌های قرآنی در مواجهه با چالش‌ها و مشکلات قدرت روحی و استقامت را افزایش می‌دهد و به فرد کمک می‌کند در مسیر رشد و کمال قرار گیرد.

 این کتاب آسمانی، با فراهم آوردن راهنمایی‌های اخلاقی، اجتماعی و فردی، می‌تواند چراغ راهی برای انسان‌ها در عبور از چالش‌های زندگی باشد و آن‌ها را به سوی سعادت برساند.

 پس در این ماه پربرکت، تلاوت و تدبر در قرآن را جدی بگیریم و از برکات آن بهره‌مند شویم.

ابوالقاسم محمدی، رئیس دانشگاه پیام نور شهرستان ماهنشان 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر