logo
امروز : جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۴۱
[ شناسه خبر : ۴۳۸۹۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی طارم تاکید کرد:

کوددهی و آبیاری راهکار حفظ باغات زیتون

کوددهی-و-آبیاری-راهکار-حفظ-باغات-زیتون
مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی طارم با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی در حفظ و افزایش بهره‌وری باغات زیتون و مزارع منطقه، مجموعه‌ای از توصیه‌ها را برای اجرا در فصول پائیز و زمستان ارائه کرد.

سید ابراهیم شفیعی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا» با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی در حفظ و افزایش بهره‌وری باغات زیتون و مزارع منطقه، مجموعه‌ای از توصیه‌ها را برای اجرا در فصول پاییز و زمستان ارائه کرد.

بیشتر بخوانید

وی با تاکید بر ضرورت انجام به‌موقع هرس و آبیاری باغات، افزود: باغداران باید با روشن کردن مواد دودزای گیاهی، از باغات خود در برابر سرمازدگی محافظت کنند و چالکودهای زمستانه را نیز به موقع انجام دهند.

مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی طارم همچنین بر استفاده از اسیدهای آمینه و بهره‌گیری از کلاس‌های ترویجی آموزشی باغداری نوین زیتون تاکید کرد.

در ادامه وی به زراعت محصولات پائیزه و بهاره اشاره کرد و گفت: بهترین زمان برای زراعت محصولات پائیزه، مهرماه و برای محصولات بهاره، نیمه دوم فروردین ماه است. باغداران نیز باید در اسفندماه به فکر آماده‌سازی باغات خود باشند.

شفیعی استفاده از کودهای فسفر بالا و اسید هیومیک را نیز در این راستا ضروری دانست.

وی همچنین با اشاره به اهمیت کوددهی به صورت تزریقی در اواخر اسفندماه، تصریح کرد: اواخر اسفند یا اوایل فروردین بهترین زمان برای استفاده از کودهای آلی و زیستی است. این کودها باعث جذب مواد غذایی موجود در خاک، بهبود عملکرد ریشه و کاهش شوری و پی‌اچ خاک می‌شوند.

مسئول حفظ نباتات طارم با تاکید بر لزوم استفاده از چسب هرس پس از هرس درختان، به باغداران توصیه کرد که از مدیریت تلفیقی آفات استفاده کنند. مدیریت تلفیقی آفات به معنای استفاده همزمان از چند روش کنترلی مانند شخم و یخ‌آب زمستانه، هرس، تغذیه درختان با کودهای پتاس بالا و استفاده از سموم انتخابی است. به‌عنوان مثال، سم پریمیکارب که مختص شته‌هاست و هیچ تاثیر منفی روی سایر حشرات ندارد، می‌تواند در این روش مورد استفاده قرار گیرد.

وی ضمن تاکید بر ضرورت انجام آبیاری باغات در این فصل از سال به‌میزان حداقل ۱۰۰ مترمکعب در هکتار، استفاده از آتش زدن مواد گیاهی دودزا، اسیدهای آمینه همراه با پتاس بالا، روغن ولک و اتیون، شخم و سمپاشی با سموم انتخابی و نیز آبیاری قطره‌ای و زیر سطحی را از جمله دیگر اقدامات مهم در حفظ و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی منطقه برشمرد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر