فراگیری صنایعدستی راهی به سوی خودکفایی اقتصادی

پروانه عسگری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه آموزش صنایعدستی یکی از مهمترین راهها برای ایجاد اشتغال و خودکفایی در جامعه است، گفت: در این راستا رشتههای مختلفی از جمله گلیمبافی، چرمدوزی، نقاشی روی مینا، منبت چوب، معرق، مشبک و جاجیمبافی در کارگاهها آموزش داده میشود. صنایعدستی به حفظ فرهنگ و هنرهای سنتی کمک میکند و به عنوان مشاغل خانگی نیز قابلیت اجرا دارند و میتوانند منبع درآمد خوبی برای خانوادهها باشند.
بیشتر بخوانید
وی افزود: گلیمبافی و چرمدوزی به دلیل قابلیت اجرا در منزل از استقبال بیشتری برخوردار هستند. بسیاری از افراد به ویژه بانوان تمایل دارند تا با یادگیری این هنرها در خانه فعالیت کنند و به تولید محصولات خود بپردازند. در واقع درخواست برای این رشتهها بیشتر از سایر صنایعدستی است و این نشاندهندهی پتانسیل بالای آنها در بازار کار است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سلطانیه با اشاره به اینکه در روستای ویر منبت چوب به عنوان یکی از صنایعدستی مهم شناخته میشود، عنوان کرد: وجود کارگاههای مبلسازی و منبتکاری در این منطقه موجب افزایش استقبال از این هنر شده است.
وی اضافه کرد: وامهای کارگاهی یکی از ابزارهای حمایتی برای توسعه این صنایع به شمار میروند برای مثال در زمینه چاقوسازی، منبت چوب و مشبک بیشتر آقایان از این وامها بهرهمند میشوند. اما در حوزه مشاغل خانگی وامهایی با سقف زیر 150 میلیون تومان برای خانمها در نظر گرفته شده است که میتواند به آنها کمک کند تا کسب و کار خود را راهاندازی کنند.
عسگری با اشاره به اینکه افراد بالای 20 سال میتوانند مجوز کارگاهی و انفرادی دریافت کنند و از طریق آن وامهای مورد نیاز خود را دریافت نمایند، تصریح کرد: این فرآیند میتواند به ایجاد فرصتهای شغلی جدید و تقویت توانمندیهای فردی کمک کند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در روستای شکورآباد فعالیتهایی نظیر گلیمبافی و جوراببافی انجام میشود که نشاندهنده پتانسیل بالای این منطقه در زمینه صنایعدستی است. همچنین حکاکی روی نگینهای قیمتی در روستای ویر نیز نمونهای دیگر از فعالیتهای موفق در این حوزه است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سلطانیه با اشاره به اینکه آموزش صنایعدستی به افراد کمک میکند تا مهارتهای جدیدی را یاد بگیرند و آنها را قادر میسازد تا کارگاههای خود را راهاندازی کرده و به خودکفایی برسند، خاطرنشان کرد: از طریق فروش محصولات تولیدی خود افراد میتوانند درآمدزایی کنند و به توسعه اقتصادی خانواده و جامعه کمک نمایند.
انتهای خبر/