logo
امروز : دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۳۷
[ شناسه خبر : ۴۳۷۰۰ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 8 دقیقه ]
برجام تجربه‌ای تلخ؛

آمریکا به‌دنبال باج‌گیری است

آمریکا-به‌دنبال-باج‌گیری-است
برخی، ساده‌لوحانه گمان می‌کنند مذاکره با آمریکا مشکلات را حل می‌کند، در حالی که آمریکا به‌دنبال باج‌گیری است، نه همکاری.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ تجربه تلخ برجام و اظهارات صریح ترامپ مبنی بر تلاش برای تضعیف ایران از طریق مذاکره تحت فشار، به روشنی نشان می‌دهد که مذاکره با آمریکا نه تنها بی‌فایده، بلکه مضر است.

بیشتر بخوانید

 ترامپ، قاتل شهید سلیمانی و قاتل برجام، نمادی از بدعهدی آمریکا است مذاکره با چنین فردی خلاف عقل سلیم و مصالح ملی است. 

اینکه برخی هنوز به مذاکره با چنین رژیمی امیدوارند نشان از فقدان درک صحیح از ماهیت سیاست خارجی آمریکا دارد، موفقیت‌های دولت سیّد ابراهیم رئیسی در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه در زمینه اقتصاد مقاومتی به وضوح نشان می‌دهد که پیشرفت و بهبود معیشت مردم، وابسته به توانایی‌ها و ظرفیت‌های داخلی است، نه مذاکره با آمریکا.

 راهبرد آمریکا، ایزوله کردن ایران و اعمال فشار حداکثری از طریق تحریم‌ها است، نه همکاری واقعی اما چرخش‌های مکرر به سمت آمریکا، فرصت‌های طلایی تعامل با شرکای شرقی را از بین می‌برند.

 این بی‌توجهی، به تضعیف جایگاه ایران در عرصه بین‌المللی و ایجاد بی‌اعتمادی در بین متحدان منجر می‌شود.

جهان، دولتی را که به‌طور مداوم در سیاست خارجی خود نوسان دارد، دولتی بی‌ثبات و غیرقابل اعتماد ارزیابی می‌کند. افزایش سرسام‌آور قیمت ارز و طلا در ماه‌های اخیر، نشان از نتیجه مستقیم گره زدن مجدد امیدها و برنامه‌ریزی‌های اقتصادی کشور به مذاکره با آمریکا است. این وضعیت، نشان از خطای فاحش در ارزیابی توانایی‌ها و ظرفیت‌های داخلی دارد.

 به جای اتکا به مذاکره‌ای که نتیجه‌ای جز ناامیدی ندارد، باید بر توان داخلی و تقویت روابط با شرکای قابل اعتماد در شرق تمرکز کرد، تجربه ثابت کرده که تکیه بر خود، تنها راه رسیدن به پیشرفت و رفاه اقتصادی و ثبات سیاسی است.

تکیه بر توان داخلی، تضمین پیشرفت

حجت‌الاسلام تقی محدر، مدیر حوزه علمیه ‎خواهران استان زنجان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: برخی گمان می‌کنند تعامل با آمریکا کلید پیشرفت ایران است و برای هماهنگی با نظام بین‌الملل، مذاکره با این کشور ضروری است.

وی با بیان اینکه تجربه تلخ برجام، اما خلاف این موضوع را ثابت کرد، افزود: مذاکرات هسته‌ای، منجر به از بین رفتن بخش عمده‌ای از توان هسته‌ای ایران و تداوم تحریم‌ها شد. 

مدیر حوزه علمیه ‎خواهران استان زنجان عنوان کرد: اکنون نیز، با اعلام پایان مذاکرات هسته‌ای از سوی آمریکا، تلاش‌ها بر روی مسائل موشکی، منطقه‌ای و حمایت از گروه‌های مقاومت متمرکز شده است.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری با صراحت، مذاکره‌ای را که منجر به کاهش قدرت نظامی ایران در برابر کاهش تحریم‌ها شود، غیرعاقلانه و هوشمندانه دانسته‌اند، عنوان کرد: این امر به دلیل بدعهدی و ذاتی آمریکا و احتمال اعمال تحریم‌های جدید با بهانه‌های دیگر، حتی پس از توافق، است. 

محدر یادآور شد: برخی، ساده‌لوحانه گمان می‌کنند مذاکره با آمریکا مشکلات را حل می‌کند، در حالی که آمریکا به‌دنبال باج‌گیری است، نه همکاری. 

وی با تاکید بر اینکه افزایش اخیر قیمت دلار نیز، تلاش برخی برای ایجاد فضایی مناسب برای مذاکره بود که با مخالفت رهبری مواجه شد، ابراز کرد: رهبری بر تکیه بر توان داخلی تأکید دارند.

مدیر حوزه علمیه ‎خواهران استان زنجان با بیان اینکه کشور ظرفیت‌های فراوانی دارد که باید مورد استفاده قرار گیرند و اعتماد به آمریکا، به‌خصوص شخصیتی مانند ترامپ که به هیچ قاعده قانونی پایبند نیست، بسیار خطرناک است، ادامه داد: گره زدن مسائل کشور به سیاست خارجی، تبعات سنگینی در پی خواهد داشت. 

وی خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصادی، مانند گرانی دلار، نیازمند راهکارهای داخلی هستند و نمی‌توان آن‌ها را صرفاً به مذاکره با آمریکا محدود کرد. در حال حاضر، آمریکا تنها اهرم فشار خود علیه ایران، یعنی تحریم‌ها را در دست دارد. 

محدر تصریح کرد: اما علاج مشکلات، در داخل کشور است، در گذشته ایران با گزینه‌های روی میز آمریکا برخورد می‌کرد، اما اکنون ادبیات دشمن تغییر کرده است‌.

وی با بیان اینکه اعتراف به قدرت ایران و تلاش برای آتش‌بس، نشان از شکست در صحنه نبرد دارد، عنوان کرد: هدف آمریکا، نابودی مقاومت و گروه‌هایی چون حماس است اما اکنون، به دنبال دستیابی به اهداف نامشروع خود از طریق مذاکره است. 

مدیر حوزه علمیه ‎خواهران استان زنجان با اشاره به اینکه ما باید با فهم سیاسی صحیح، دشمن را بشناسیم، اظهار داشت: آمریکا فریبکار و دروغگو است و نمی‌توان با چنین کشوری پای میز مذاکره نشست و امنیت ملی را به خطر انداخت.

آمریکا به تعهدات خود پایبند نیست 

روح‌الله رحیمی، عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور استان زنجان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: تجربه تلخ برجام نشان داد که آمریکا به تعهدات خود پایبند نیست و  رئیس جمهور فعلی آمریکا، همان فردی است که در زمان برجام نیز در قدرت بود و به تعهدات برجام عمل نکرد.  

وی افزود: این موضوع، به‌وضوح نشان می‌دهد که مذاکره مجدد با آمریکا نتیجه‌ای جز تکرار اشتباهات گذشته نخواهد داشت.

عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور استان زنجان با بیان اینکه افزایش ۱۰ برابری قیمت دلار پس از برجام، گواه این مدعا است که آمریکا از تعهدات خود در قبال لغو تحریم‌ها سر باز زد، بیان کرد: در حالی که ایران به تعهدات خود عمل کرد، آمریکا هیچ‌گونه اقدامی برای کاهش تحریم‌ها انجام نداد. 

وی اظهار داشت: بنابراین، رفتن به پای میز مذاکره با آمریکا برای بار چندم، بی‌فایده و حتی مضر خواهد بود.

رحیمی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر عدم اعتماد به آمریکا تأکید کرده‌اند، عنوان کرد: این موضوع، به صراحت نشان می‌دهد که مذاکره با آمریکا راه حل مناسبی نیست و نباید سیگنال‌های اشتباه به آمریکا ارسال شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر، نباید چالش اصلی کشور، اختلاف نظر در مورد مذاکره با آمریکا باشد، بلکه باید بر اتحاد و‌ انسجام ملی و راهکارهای داخلی تمرکز کرد و نقشه راه حقیقی را همانطور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند؛ مقاومت دانست.

عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور استان زنجان با تاکید بر اینکه آمریکا، اگرچه قدرتمند است، اما تنها قدرت جهانی نیست، عنوان کرد: چین و روسیه و بسیاری از کشورهای دیگر، می‌توانند شرکای مناسبی برای همکاری و مراودات اقتصادی باشند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، تقویت روابط با کشورهای همسایه، به دلیل مزیت‌های جغرافیایی و تجاری، امری ضروری و تصمیمی خردمندانه است.

رحیمی با تاکید بر اینکه تشکیل اتحادهای منطقه‌ای و چندجانبه در حوزه‌های مالی و پولی، می‌تواند به تضعیف اقتدار آمریکا و کاهش وابستگی به آن کمک کند، ابراز کرد: باید این تصور را که؛ جهان در آمریکا خلاصه می‌شود، از ذهن دور کرد و با اتکا به توان داخلی و همکاری با سایر کشورها، مسیر پیشرفت و استقلال را دنبال کرد.

مذاکره باید هوشمندانه باشد 

علی‌پناه قره‌باغی، کارشناس مسائل سیاسی و بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: اصل در دین اسلام بر صلح است، اما این صلح باید با در نظر گرفتن شرایط و طرف مقابل برقرار شود و صلح عاقلانه و هوشمندانه است که حافظ عزت و منافع ملی باشد.

وی افزود: پیامبر اکرم (ص) با یهودیان خیبر پیمان بست، اما با قید و شرط‌هایی که برتری مسلمانان را حفظ می‌کرد و امکان فسخ پیمان در صورت نقض آن را فراهم می‌آورد.

کارشناس مسائل سیاسی و بین‌الملل با بیان اینکه در دوران جنگ تحمیلی نیز، ایران با پذیرش قطعنامه 598، مذاکره‌ای عزتمندانه را به سرانجام رساند، این قطعنامه منجر به حفظ تمامیت ارضی آزادی اسرا و تعیین خسارات جنگی شد، بیان کرد: اما مذاکره زمانی درست است که هر دو طرف بر عهد و پیمان خود باقی بمانند.

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری همواره بر لزوم هوشمندانه بودن مذاکرات تأکید داشته‌اند، به‌گونه‌ای که دربردارنده عزت و منافع ملت ایران باشد، عنوان کرد: اگر مذاکره‌ای هوشمندانه نیست مورد قبول و تایید نیست و نخواهد بود.

قره‌باغی اظهار داشت: عملکرد دولت سیزدهم به ریاست‌ جمهوری آیت‌الله رئیسی نیز نشان داد که می‌توان بدون مذاکره با غرب، دستاوردهای بزرگی کسب کرد.

وی ادامه داد: ایشان با الگوگیری از امیرکبیر، ثابت کردند که می‌توان با تکیه بر توان داخلی و حفظ استقلال، پیشرفت کرد.

کارشناس مسائل سیاسی و بین‌الملل با بیان اینکه تجربه‌های تاریخی نشان می‌دهد که نباید به آمریکا اعتماد کرد، تصریح کرد: در سال 1945 آمریکا با ایجاد فتنه در ژاپن و سپس بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی، این کشور را وادار به تسلیم کرد.

وی یادآور شد: این رویدادها باید هشداری برای ما باشند تا با درس گرفتن از گذشته، با عقلانیت، عزت و حکمت، در مسیر پیشرفت و پیروزی گام برداریم.

قره‌باغی مطرح کرد: پیروزی نهایی همواره از‌آنِ ملتی است که با تکیه بر توان داخلی و حفظ وحدت، در برابر زیاده‌خواهی‌ها ایستادگی می‌کند و ما نیز با تکیه بر این توان و دارایی‌ها قطعاً پیروز میدان هستیم.

برجام و بدعهدی آمریکا به‌ویژه ترامپ، نشان داد مذاکره با آمریکا نه تنها بی‌فایده، که مضر است. 

امید به مذاکره با چنین رژیمی، نشان از فقدان درک صحیح از سیاست خارجی آمریکا است موفقیت‌های اقتصادی داخلی اثبات می‌کند پیشرفت وابسته به توانایی‌های داخلی است، نه آمریکا. 

راهبرد آمریکا، تحریم و فشار حداکثری است، نه همکاری،  چرخش‌های مکرر به سمت غرب، فرصت‌های شرق را از بین می‌برد و بی‌اعتمادی ایجاد می‌کند، می‌توان گفت تکیه بر توان داخلی و نیروهای جوان و تعامل با کشور‌های شرقی راه رسیدن به پیشرفت است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر