logo
امروز : جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۵۶
[ شناسه خبر : ۴۳۶۵۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 9 دقیقه ]
در گزارش موج‌رسا بخوانید؛

تحولات چشمگیر در زنجان پس از انقلاب

تحولات-چشمگیر-در-زنجان-پس-از-انقلاب
انقلاب اسلامی، تحولی اساسی در کشور و استان زنجان ایجاد کرده است که به توسعه زیرساخت‌های انرژی، آب، گاز، برق، مسکن و سایر حوزه‌ها منجر شده و به‌طور چشمگیری زندگی مردم را متحول کرده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ انقلاب اسلامی ایران، تحولی بنیادی در تاریخ معاصر ایران ایجاد کرد که در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تأثیرگذار بود.

بیشتر بخوانید

انقلاب و و تحول زیرساخت‌های انرژی زنجان

 یکی از حوزه‌های تأثیرگذار این تحول، توسعه زیرساخت‌های انرژی بود با این تحولات ایران امروز به یکی از کشورهای پیشرو در تولید برق، گاز و آب و در توسعه طرح‌های و عمران و آبادانی روستاها پیشرفت شگرفی داشته است.

در این میان زنجان یکی از استان‌های پیشرو در اجرای طرح‌های هادی، گازرسانی و برق‌رسانی به شهرها و روستاهاست که پیشرفت‌های چشمگیری در بهبود کیفیت زندگی مردم داشته است.

 این پیشرفت‌ها، نه تنها به توسعه اقتصادی کشور کمک کرد، بلکه موجب بهبود کیفیت زندگی مردم، افزایش رفاه اجتماعی و ایجاد زیرساخت‌ها برای صنایع نوین شد. امروز، توسعه زیرساخت‌های انرژی، یکی از عوامل مهم توسعه اقتصادی ایران است.

توسعه زیرساخت‌های آب، برق و گاز و طرح‌های هادی در ایران پس از انقلاب اسلامی، از پیشرفت‌ها و تحولات چشمگیری بهرمند بود.

توسعه زیرساخت‌ها اساس زندگی مردم ایران هستند 

 با گسترش شبکه‌های آب‌رسانی، برق‌رسانی و گازرسانی، زندگی مردم در ایران متحول شد. امروز این زیرساخت‌ها، پایه و اساس زندگی مدرن در ایران هستند.

گازرسانی به روستاها و مناطق دورافتاده یکی از پیشرفت‌های قابل‌توجه در توسعه زیرساخت‌های انرژی در ایران بود با گازرسانی، خانواده‌ها به انرژی پاک و ارزان دسترسی پیدا کردند و وابستگی به سوخت‌های فسیلی کاهش یافت.

 این تغییرات نه تنها به بهبود شرایط بهداش و زندگی‌های روزمره کمک کرد، بلکه به محیط زیست نیز کمک چشمگیری کرد.

طرح‌های هادی و توسعه، تلاش‌های جامع در جهت بهبود زیرسخت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی روستاها و شهرها در ایران بود.

 این طرح‌ها، شامل تأمین آب، بهبود خدمات بهداشتی و آموزشی، و توسعه راه‌های دسترسی بودند، هدف از این تلاش‌ها، تسهیل زندگی روزمره و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی جمعیت ایران بود.

ثمره دستاوردهای انقلاب اسلامی در کشور به‌ویژه در زنجان زمینه توسعه زیرساخت‌های انرژی، افزایش کیفیت زندگی، توسعه پایدار روستاها، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت به شهرها بود.

 این دستاوردها، نشان از تحولات مثبت انقلاب اسلامی در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ایران هستند.

شرکت برق زنجان در مسیر رشد 

پیام جوادی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون هم‌راستا با سایر شرکت‌های برق کشور، مسیر رشد و ترقی خود را طی کرده است. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر، این شرکت دارای بیش از 532 هزار مشترک است در سطح استان است، گفت: در حوزه برق‌رسانی به روستاها، به برکت جمهوری اسلامی، تعداد روستاهای برق‌دار استان زنجان در سال ۱۳۵۷ از ۱۳ روستا به 908 روستا افزایش یافته و تعداد مشترکان روستایی به بیش از 173 هزار نفر رسیده است. 

برق‌دار شدن روستاها زمینه‌ساز ایجاد موقعیت‌های شغلی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان عنوان کرد: برق‌دار شدن روستاها نه تنها به کاهش محرومیت‌ها کمک کرده، بلکه با ایجاد موقعیت‌های شغلی در حوزه‌های کشاورزی و دامداری، روند مهاجرت معکوس را نیز افزایش داده است. 

وی با تاکید بر اینکه همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار در استان زنجان به نعمت برق دسترسی دارند، یادآور شد: این تحولات به بهبود شرایط زندگی روستاییان کمک شایانی کرده است.

جوادی با اشاره به اینکه در 9 ماهه سال جاری، ساماندهی شبکه‌ برق در 43 روستای استان انجام شده است، گفت: این شرکت دارای ۱۰ هزار و ۱۷۶ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف است، 99 درصد روستاهای شهرستان‌ها به کابل خودنگه‌دار تبدیل شده است. 

وی ادامه داد: با انجام تبدیل سیم به کابل خودنگهدار در چند روستای طارم و احداث حدود 20 کیلومتر شبکه فشار ضعیف هوایی، پیش‌بینی می‌شود که  تبدیل  سیم به کابل خودنگهدار به 100 درصد در کل استان برسد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان با تاکید بر اینکه انرژی برق به‌عنوان یک عنصر حیاتی در حوزه کشاورزی، تأثیر بسزایی دارد، بیان کرد: طبق آمار تا پایان آبان سال 1403، از ۱۲ هزار و ۸۴۳ حلقه چاه موجود در استان، ۷ هزار و ۴۲۹ حلقه به برق دسترسی دارند.

وی با تاکید بر اینکه توسعه انرژی خورشیدی در روستاهای استان زنجان گامی اساسی در بهبود وضعیت برق‌رسانی، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و ارتقاء سطح زندگی روستاییان است، عنوان کرد: با توجه به پتانسیل بالای استان در زمینه انرژی خورشیدی و حمایت‌های دولتی، انتظار می‌رود در آینده نزدیک شاهد توسعه روزافزون این فناوری در روستاهای استان زنجان باشیم. 

جوادی مطرح کرد: این پیشرفت‌ها، امیدی نو برای روستاییان به ارمغان خواهد آورد و به بهبود معیشت آن‌ها کمک خواهد کرد.

روستاهای زنجان از محرومیت تا رفاه

مجید آقایاری، معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، از بدو تأسیس در سال ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی (ره)، مأموریت خطیری را در عمران و آبادانی روستاهای ایران بر عهده گرفته است. 

وی با بیان اینکه این بنیاد با فعالیت‌های گسترده در زمینه‌های مختلف، به‌طور چشمگیری در ارتقاء کیفیت زندگی روستاییان و کاهش آسیب‌پذیری آنان در برابر حوادث طبیعی سهیم بوده است، عنوان کرد: در استان زنجان ۹۰۴ روستای دارای سکنه وجود دارد که ۷۱۰ روستای آن بالای ۲۰ خانوار است.

معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان ادامه داد: تهیه و اجرای طرح‌های هادی از مهم‌ترین طرح‌های این نهاد است‌.

وی با تاکید بر اینکه از مجموع روستاهای بالای ۲۰ خانوار، طرح هادی برای ۱۰۰ در صد روستاها تهیه شده است، بیان کرد: این عدد بالاتر از میانگین کشوری است.

آقایاری مطرح کرد: علاوه بر این، طرح هادی برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار نیز تهیه شده که جزو وظایف اصلی بنیاد مسکن نبوده است. 

وی با اشاره به اینکه بازنگری طرح‌های هادی برای ۴۱۰ روستا انجام شده، تصریح کرد: ۲۵ روستا نیز نیازمند بازنگری مجدد هستند. 

معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان ابراز کرد: در مجموع، ۶۴ درصد از روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از طرح‌های هادی بهره‌مندند. 

وی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن در زمینه آسفالت راه‌های روستایی نیز پیشرفت قابل‌توجهی داشته است، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳، سهمیه آسفالت استان زنجان ۳۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است و می‌توان گفت نهضتی در این زمینه در استان به وقوع پیوسته است. 

آقایاری گریزی به صدور اسناد مالکیت روستایی در استان زد و بیان کرد: تاکنون ۸ هزار و ۱۹۴ فقره سند مالکیت برای املاک روستایی در استان زنجان صادر شده.

وی با بیان اینکه این مقدار سند صادر شده برابر با ۸۷/۵ درصد از املاک روستایی را شامل می‌شود، ابراز کرد: این رقم نیز بالاتر از میانگین کشوری است.

معاون توسعه و عمران روستایی بنیاد مسکن استان زنجان با اشاره به اینکه برای ۱۰ روستای هدف گردشگری، طرح‌های توجیهی تهیه شده است، مطرح کرد: چهار روستا در مراحل پایانی اجرای طرح قرار دارند. 

وی بیان کرد: همچنین، برای هفت روستای دارای بافت با ارزش، طرح‌ تهیه شده و سه روستا در دست اقدام هستند.

آقایاری با بیان اینکه قبل از انقلاب، روستاهای ایران فاقد هرگونه برنامه‌ریزی منسجم عمرانی بودند، افزود: اما با مشارکت بنیاد مسکن، دهیاری‌ها و مردم، پیشرفت‌های چشمگیری در عمران و آبادانی روستاهای ایران حاصل شده است.

وی تصریح کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با فعالیت‌های مستمر خود، نقش مهمی در بهبود وضعیت زندگی روستاییان و کاهش نابرابری‌ها در کشور ایفا می‌کند.

۹۷ درصد روستاهای زنجان بهرمند از نعمت گاز

محمدصالح شرفی، رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: گازرسانی به شهرها و روستاها، به‌ویژه پس از انقلاب، نقش حیاتی در توسعه و بهبود کیفیت زندگی ایفا کرده است.

وی با بیان اینکه این طرح‌ها با هدف تأمین سوخت پاک و ارزان برای مصارف خانگی، تجاری و صنعتی، به کاهش آلودگی هوا، جلوگیری از تخریب جنگل‌ها و مراتع، و ایجاد فرصت‌های شغلی کمک شایانی کرده‌اند، عنوان کرد: علاوه بر ارتقاء سطح رفاه عمومی، گازرسانی به توسعه اقتصادی مناطق محروم و کاهش وابستگی به واردات سوخت نیز کمک کرده و گامی مهم در راستای عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه منابع انرژی در سراسر کشور محسوب می‌شود.

رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان با اشاره به اینکه در استان زنجان، قبل از انقلاب اسلامی، هیچ طرح اجرایی در زمینه گازرسانی وجود نداشت، یادآور شد: نقطه عطف این تحول در سال 1368 رقم خورد، زمانی که اولین پروژه‌های گازرسانی در این استان آغاز شد. 

وی اظهار داشت: با تلاش‌های مستمر و پیگیری‌های انجام شده، امروز شاهد پیشرفت چشمگیری در این زمینه هستیم.

برگزاری جشن گازرسانی طی سال‌های آینده

شرفی با تاکید بر اینکه در آستانه دهه فجر، با افتتاح پروژه‌های جدید، درصد گازرسانی در استان زنجان به 97 درصد خواهد رسید، بیان کرد: از 910 روستای بالای 20 خانوار در استان، 769 روستا از نعمت گاز بهره‌مند خواهند شد.

وی مطرح کرد: در حال حاضر، 36 پروژه گازرسانی در روستاها در حال اجرا است و با بهره‌برداری از 25 مورد افتتاحیه در دهه فجر، یک هزار ۲۱۵ نفر از روستاییان از این امکانات بهره‌مند خواهند شد.

رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان زنجان با بیان اینکه با این دستاوردها، درصد گازرسانی در روستاهای استان به 97 درصد می‌رسد، تصریح کرد: امیدواریم با تلاش‌های بیش‌تر، ۳ درصد باقیمانده نیز در سال‌های آتی تحت پوشش گازرسانی قرار گرفته و بتوانیم جشن گازرسانی به تمام نقاط استان را برگزار کنیم. 

وی خاطرنشان کرد: این امر، نه تنها رفاه و آسایش بیش‌تری را برای ساکنان این مناطق به ارمغان می‌آورد، بلکه به توسعه پایدار و رونق اقتصادی استان نیز کمک خواهد کرد.

انقلاب اسلامی ایران، در ابعاد مختلف زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ایران، تحولی بنیادی ایجاد کرد که به توسعه زیرساخت‌های انرژی، آب و گاز، منجر شد.

در نتیجه، ایران به یکی از کشورهای پیشرو در تولید برق، گاز و آب تبدیل شد این پیشرفت‌ها به طور چشمگیری زندگی مردم را متحول کرد و توسعه اقتصادی کشور را تسریع کرد.

ایران در این زمینه، پیشرفت‌های چشمگیری در گازرسانی به روستاها و مناطق دورافتاده داشته است این تلاش‌ها، به خانواده‌ها امکان دسترسی به انرژی پاک و ارزان داده است و وابستگی به سوخت‌های فسیلی را کاهش داده است.

همچنین، توسعه زیرساخت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی روستاها و شهرها، با طرح‌های هادی و توسعه، به بهبود شرایط زندگی روزمره و افزایش رفاه اجتماعی جمعیت ایران منجر شده است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر