logo
امروز : شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۰۶
[ شناسه خبر : ۴۳۶۰۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 8 دقیقه ]
دانشگاه نیمه‌تمام ماهنشان، فریادی از امید و انتظار است؛

رویای دانشجویان ماهنشانی در گرو تکمیل دانشگاه

رویای-دانشجویان-ماهنشانی-در-گرو-تکمیل-دانشگاه-
دانشگاه پیام نور ماهنشان، با 70 درصد پیشرفت در ساخت، در انتظار حل چالش‌های کمبود بودجه و دسترسی حمل و نقل است تا به یکی از مراکز علمی و فرهنگی منطقه تبدیل شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ در شهرستان ماهنشان، داستانی از امید و پیشرفت در حال رقم خوردن است.

بیشتر بخوانید

 این شهرستان که به‌عنوان یکی از نقاط کلیدی استان زنجان شناخته می‌شود، همواره نیازمند یک منبع علمی و فرهنگی بوده است.

 در سال 1382 دانشگاه پیام نور به‌عنوان نوری در دل تاریکی‌ها به این دیار آمد تا جوانان مشتاق علم را در آغوش گیرد.

اما با گذشت سال‌ها، ساختمان‌های قدیمی دانشگاه دیگر قادر نبودند پاسخگوی نیاز دانشجویان و استادان باشند. 

از این‌رو، در سال 1389 پروژه ساخت یک ساختمان جدید در سه راهی سریک کلنگ‌زنی شد این پروژه بزرگ با مساحتی بالغ بر یک هزار و 395 متر مربع و امکاناتی همچون 10 کلاس آموزشی، کارگاه کامپیوتر، کتابخانه و بخش‌های اداری، نویدبخش فصل جدیدی در تربیت نخبگان این منطقه بود.

با پیشرفت قابل‌توجهی که پروژه در حال حاضر دارد و نزدیک به 70 درصد از آن به اتمام رسیده است، اما همچنان به دلیل کمبود بودجه نیمه‌تمام باقی مانده است. در دل این دانشگاه، آرزوها و رویاهای جوانان موج می‌زند و آن‌ها منتظر آن روزی هستند که در کلاس‌های مدرن و مجهز به فناوری‌های نوین به تحصیل بپردازند.

اما در کنار این امیدها، مشکلی دیگر به چشم می‌خورد دانشگاه در محیطی خارج از شهر واقع شده و نیاز به سیستمی برای حمل و نقل وجود دارد تا دانشجویان و استادان به سهولت بتوانند به دانشگاه دسترسی پیدا کنند. 

با حل این چالش‌ها ماهنشان به یکی از مراکز علمی و فرهنگی تبدیل خواهد شد که نه تنها به پرورش نخبگان می‌پردازد بلکه به توسعه پایدار این شهرستان نیز کمک خواهد کرد.

 امید آن می‌رود که به زودی دانشگاه پیام نور با تمام امکانات خود افتتاح شود و درهای علم و دانش را به روی جوانان مشتاق بگشاید.

وجود دانشگاه عامل کلیدی در توسعه شهرستان 

فرهاد لطفی، سرپرست فرمانداری شهرستان ماهنشان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: وجود دانشگاه در شهر ماهنشان، عاملی کلیدی در توسعه‌ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی این منطقه به شمار می‌آید.

وی افزود: این دانشگاه نه‌تنها محرکی برای رونق اقتصادی از طریق ایجاد فرصت‌های شغلی و جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید است، بلکه نقشی محوری در ارتقاء سطح علمی و فرهنگی جامعه ایفا می‌کند.

سرپرست فرمانداری شهرستان ماهنشان تصریح کرد: آموزش و پژوهش در دانشگاه ماهنشان به جوانان این امکان را می‌دهد تا به منظور ایجاد تغییرات مثبت در جامعه، مهارت‌های لازم را کسب کنند.

وی با تاکید بر اینکه این فرآیند به‌طور قابل‌توجهی به کاهش مهاجرت نخبگان و متخصصان از این منطقه کمک می‌کند، اظهار داشت: زیرا دانشجویان می‌توانند پس از فارغ‌التحصیلی در همان شهر ماندگار شوند و به توسعه محلی کمک کنند.

لطفی خاطرنشان کرد: دانشگاه به‌عنوان یک نهاد علمی، با پرورش نیروی انسانی متخصص و ماهر، به پیشرفت پایدار و عدالت اجتماعی در منطقه یاری می‌رساند.

وی بیان کرد: در جامعه‌ای که به دنبال بهره‌مندی از ظرفیت‌های بالقوه خود است، وجود یک دانشگاه قوی و معتبر می‌تواند زیرساخت‌های لازم برای رشد علمی و فرهنگی را فراهم آورد.

سرپرست فرمانداری شهرستان ماهنشان تصریح کرد: اهمیت علم و دانش در توسعه هر منطقه غیرقابل انکار است و دانشگاه به‌عنوان کانون تولید و اشاعه‌ دانش، نقش حیاتی در تحقق این مهم دارد.

پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه 

وی با بیان اینکه شهر ماهنشان در حال حاضر دارای دو واحد دانشگاهی پیام نور و آزاد اسلامی است، ابراز کرد: دانشگاه پیام نور از دهه 80 فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر پروژه‌ ساخت ساختمان جدید این دانشگاه در سه راهی سریک به مراحل پیشرفته‌ای رسیده است. 

سرپرست فرمانداری شهرستان ماهنشان با تاکید بر اینکه این پروژه، با پیشرفت 70 درصدی، نشان‌دهنده‌ عزم و اراده‌ی محلی در راستای ارتقاء زیرساخت‌های آموزشی است، گفت: قرار است مبلغی برای تکمیل پروژه تزریق شود که در حال حاضر پیگیر دریافت هستیم.

وی با اشاره به اینکه با این حال، برای تکمیل این پروژه و ارائه‌ امکانات آموزشی مناسب، نیازمند تأمین اعتبار هستیم، گفت: تامین منابع مالی برای اتمام پروژه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

لطفی عنوان کرد: تامین اعتبار زیرا نه تنها به تکمیل زیرساخت‌های آموزشی کمک می‌کند، بلکه به جذب دانشجویان بیش‌تر و گسترش دوره‌های تحصیلی نیز منجر خواهد شد. 

سرپرست فرمانداری شهرستان ماهنشان با تاکید بر اینکه حمایت از این پروژه، سرمایه‌گذاری در آینده‌ نخبگان و جوانان منطقه است، بیان کرد: می‌تواند تأثیرات مثبت و ماندگاری بر رشد و ترقی ماهنشان و ساکنان آن در سال‌های آتی داشته باشد.

پروژه در سال ۸۹ کلنگ‌زنی شده است

ابوالقاسم محمدی، رئیس دانشگاه پیام نور ماهنشان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: پروژه احداث دانشگاه پیام نور شهرستان ماهنشان، واقع در سه راهی سریک، که در سال 89 کلنگ‌زنی شد، با پیشرفت فیزیکی بیش از 70 درصد، در آستانه تکمیل قرار دارد.

وی با بیان اینکه این پروژه که در دو طبقه با متراژ بالغ بر یک هزار و 300 متر مربع احداث شده است، عنوان کرد: این فضا دارای 10 کلاس آموزشی، آموزشگاه، کارگاه کامپیوتر، کتابخانه و بخش‌های اداری مجهز به سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و امکاناتی همچون پروژکتور و کامپیوتر است.

رئیس دانشگاه پیام نور ماهنشان تصریح: اما کمبود بودجه، این پروژه را در وضعیت نیمه تمام نگاه داشته است.

پروژه مورد توجه شهید رئیسی قرار گرفت 

وی با تاکید بر اینکه در سفر ریاست جمهوری شهید آیت‌الله رئیسی به استان، این طرح مورد توجه ویژه قرار گرفت، بیان کرد: ایشان مبلغ 5 میلیارد تومان برای تکمیل پروژه داده بود ولی تاکنون محقق نشده است.

رئیس دانشگاه پیام نور ماهنشان با بیان اینکه در راستای سیاست دولت مبنی بر تکمیل پروژه‌های عمرانی با پیشرفت فیزیکی بالای 70 درصد اتخاذ شده است، گفت: در جهت تکمیل چنین پروژه‌های در سال ۱۴۰۴ تصمیماتی اتخاذ شده است.

وی اظهار داشت: با اختصاص این بودجه، امید است که به‌زودی شاهد تکمیل و بهره‌برداری از این دانشگاه باشیم. 

محمدی با بیان اینکه تکمیل این پروژه، نه تنها آرزوی دیرین دانشجویان ماهنشان را برآورده می‌کند، ادامه داد: بلکه گامی مؤثر در جهت توسعه‌ پایدار شهرستان محسوب می‌شود.

تحصیل در شهرهای دیگر چالش زیادی دارد 

یکی از دانشجویان دانشگاه پیام نور ماهنشان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: وجود دانشگاه در شهر ماهنشان، برای دانشجویان این منطقه، مزیتی چند وجهی و ارزشمند است که فراتر از دسترسی آسان به آموزش عالی را شامل می‌شود. 

وی با بیان اینکه برای من، به‌عنوان یک دانشجوی ماهنشانی، این موضوع به مثابه تحقق رویایی دیرینه است ابراز کرد: تحصیل در محیطی آشنا و نزدیک به خانواده  مهاجرت به شهرهای بزرگ برای ادامه تحصیل، همواره با چالش‌های مالی و عاطفی بسیاری همراه است.

این دانشجو با تاکید بر اینکه هزینه‌های گزاف اجاره، خورد و خوراک و رفت و آمد در کلان‌شهرها، فشار اقتصادی زیادی را به دانشجویان و خانواده‌هایشان وارد می‌کند، ادامه داد: اما در ماهنشان، این هزینه‌ها به حداقل می‌رسد و منابع مالی می‌توانند صرف امور آموزشی و پیشرفت تحصیلی شوند.

وی یادآور شد: از سوی دیگر، اهمیت حضور در کنار خانواده و حفظ پیوندهای اجتماعی در دوران تحصیل غیرقابل انکار است.

وجود دانشگاه در ماهنشان دارای مزایای متعدد

 این دانشجو با اشاره به اینکه دوری از خانواده در شهرهای بزرگ، می‌تواند منجر به تنهایی، دلتنگی و در نهایت تاثیر منفی بر عملکرد تحصیلی و سلامت روان دانشجویان شود، تصریح کرد: در ماهنشان، حمایت عاطفی و معنوی خانواده و حفظ ارتباط با دوستان و آشنایان، فضای سالم‌تر و پویاتری را برای دانشجو فراهم می‌آورد.

وی خاطرنشان کرد: تأثیر مثبت برپایی دانشگاه در ماهنشان، فراتر از دانشجویان این شهر است و به کل منطقه گسترش پیدا می‌کند این امر، باعث توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه خواهد شد.

این دانشجو تصریح کرد: ایجاد فرصت‌های شغلی جدید برای فارغ‌التحصیلان، جذب اساتید و کارکنان دانشگاه و افزایش تقاضا برای کالا و خدمات به رونق اقتصادی منطقه کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه نقش کلیدی در ارتقای سطح فرهنگی و علمی منطقه خواهد داشت، وجود و گسترش فضای دانشگاه در این امر سهیم است.

این دانشجو با تاکید بر اینکه با وجود مزایای فراوان، وضعیت کنونی دانشگاه پیام نور ماهنشان، با ساختمان فرسوده خود، با دانشگاه ایده‌آل فاصله دارد، یادآور شد: انتقال دانشگاه به ساختمان جدید می‌تواند امکانات آموزشی را به‌طور قابل‌توجهی ارتقا دهد. 

وی مطرح کرد: اما نکته حائز اهمیت، موقعیت مکانی ساختمان جدید در خارج از شهر است که مشکلات تردد و رفت و آمد را برای دانشجویان به وجود می‌آورد.

این دانشجو اظهار داشت: بنابراین، مسئولان علاوه بر پیگیری تکمیل پروژه نیمه‌تمام، باید تمهیداتی برای رفع مشکل حمل و نقل دانشجویان نیز بیندیشند تا دانشجویان بتوانند از مزایای این دانشگاه جدید به‌طور کامل بهره‌مند شوند.

در نهایت، آینده‌نگری و تلاش برای رفع چالش‌های موجود در دانشگاه پیام نور ماهنشان می‌تواند به تحقق رویای یک مرکز علمی پرشور و پویا منجر شود. با بهره‌برداری از ساختمان جدید و فراهم کردن سیستم حمل و نقل مناسب، جوانان این شهرستان به راحتی به منابع علمی دسترسی پیدا خواهند کرد و استعدادهایشان به بالفعل تبدیل خواهد شد. این دانشگاه می‌تواند پل ارتباطی بین دانش و عمل باشد و به پرورش نخبگان کمک کند. از این رو، ایجاد زیرساخت‌های لازم و توجه به نیازهای آموزشی، می‌تواند آینده‌ای روشن برای جوانان ماهنشان رقم بزند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر