logo
امروز : یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۳۴
[ شناسه خبر : ۴۳۵۶۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی زنجان مطرح کرد:

برخورد با وسائل نقلیه فاقد گواهی معاینه فنی

برخورد-با-وسائل-نقلیه-فاقد-گواهی-معاینه-فنی
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان زنجان گفت: خودروهای مشمولی که فاقد گواهی معاینه فنی معتبر باشند، مشمول جریمه روزانه ۱۰۰ هزار تومان خواهند شد.

سید حبیب موسوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه بر اساس ماده ۶ قانون هوای پاک، تمام وسایل نقلیه موتوری، اعم از سبک، نیمه‌سنگین، سنگین و موتورسیکلت، که در بخش‌های دولتی، عمومی و غیردولتی به کار گرفته می‌شوند، ملزم به انجام معاینه فنی هستند، اظهار کرد: این طرح به منظور اطمینان از صحت عملکرد فنی و ایمنی خودروها و همچنین کنترل آلاینده‌های هوا و صوتی اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه مطابق قانون، خودروهای مشمولی که فاقد گواهی معاینه فنی معتبر باشند، مشمول جریمه روزانه ۱۰۰ هزار تومانی خواهند شد، گفت: پلیس با استفاده از دوربین‌های نظارتی، سامانه‌های هوشمند و کنترل حضوری نسبت به شناسایی و اعمال قانون در مورد خودروهای فاقد معاینه فنی اقدام می‌کند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان زنجان با اشاره به اینکه بر اساس ماده ۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، تمامی رانندگان وسایل نقلیه‌ای که بیش از چهار سال از تولید آن‌ها گذشته است، ملزم به همراه داشتن برگه معاینه فنی در هنگام رانندگی هستند، ادامه داد: این مدرک در صورت درخواست مأموران راهنمایی و رانندگی باید ارائه شود.

وی گریزی به مراکز معاینه فنی، عملکرد فنی و ایمنی خودروها زد و بیان کرد: از جنبه‌های مختلف این موضوع بررسی شده و در صورت مشاهده ایرادات، رفع آن‌ها الزامی می‌شود از جمله نقص در سیستم روشنایی (مانند خرابی چراغ جلو، عقب و راهنما) استفاده از تجهیزات غیرمجاز به‌کارگیری لاستیک‌های فرسوده یا غیراستاندارد استفاده از شیشه‌های دودی غیرمجاز و تولید آلودگی صوتی و صدای نامتعارف این موارد در زمره تخلفات رانندگی مرتبط با ایمنی خودرو قرار گرفته و در صورت عدم رعایت، می‌تواند منجر به اعمال جریمه‌های قانونی شود.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان زنجان با بیان اینکه مطابق قانون، دوره معافیت از معاینه فنی بر اساس نوع وسیله نقلیه تعیین شده است‌، افزود: خودروهای شخصی و دولتی تا چهار سال پس از تولید، خودروهای عمومی تا یک سال پس از تولید و پس از پایان این دوره، انجام معاینه فنی به‌صورت دوره‌ای برای همه وسایل نقلیه ضروری است.

موسوی تأکید کرد: اجرای دقیق قوانین مربوط به معاینه فنی نقش مهمی در کاهش میزان آلودگی هوا و کاهش تصادفات جاده‌ای دارد و خودروهایی که دارای نقص فنی هستند، علاوه بر ایجاد آلودگی، ریسک بروز سوانح رانندگی را افزایش می‌دهند. بنابراین، انجام معاینه فنی، علاوه بر کاهش خطرات جاده‌ای، به حفظ سلامت محیط زیست نیز کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه به طور کلی، رعایت دستورات لازم درباره معاینه فنی، هم برای رانندگان و هم برای جامعه یک ضرورت است، اضافه کرد: تخلف از این مقررات، علاوه بر جریمه‌های نقدی، می‌تواند پیامدهای سنگینی از نظر افزایش خطر تصادفات و تشدید آلودگی‌های زیست‌محیطی داشته باشد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر