logo
امروز : چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۴۵
[ شناسه خبر : ۴۳۳۲۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ماهنشان بیان کرد:

تلاش برای احیاء پوشش گیاهی مراتع ماهنشان

تلاش-برای-احیاء-پوشش-گیاهی-مراتع-ماهنشان
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ماهنشان گفت: شهرستان ماهنشان با 200 هزار هکتار مرتع، پتانسیل بالایی در دامداری دارد و برنامه‌های احیاء شامل کپه‌کاری و بذرپاشی برای بهبود پوشش گیاهی و تنوع اکوسیستم در حال اجراست.

غلامرضا بهرامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: شهرستان ماهنشان با داشتن حدود 200 هزارهکتار مرتع، پتانسیل بالایی برای دامداری و کشاورزی دارد.

بیشتر بخوانید

وی با اشاره به اینکه بسیاری از این مراتع، به‌ویژه در شمال رودخانه قزل‌اوزن، از پوشش گیاهی ضعیف و فقیر برخوردارند، تصریح کرد: بهترین مراتع شهرستان در بخش‌های ییلاقی اوریاد و انگوران واقع شده‌اند که در فصل چرا مورد استفاده عشایر منطقه و سایر استان‌ها قرار می‌گیرند.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ماهنشان عنوان کرد: به‌منظور اصلاح و احیاء مراتع، هر ساله اقداماتی نظیر کپه‌کاری، بذرپاشی، کودپاشی و بذرکاری در مناطق مختلف شهرستان انجام می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در سال 1402این اقدامات در روستاهای اینچه‌علیا و پیرقشلاق و در سال 1403 در سامان‌های عرفی‌تودار، آق‌یوقوش و درویشلر دامی به منظور تقویت پوشش گیاهی اجرا شد، عنوان کرد: این تلاش‌ها برای افزایش تنوع گیاهی و بهبود کیفیت مراتع در دستور کار قرار دارد.

بهرامی تصریح کرد: علاوه بر مراتع، شهرستان ماهنشان دارای حدود یک هزار‌هکتار جنگل است که 45 هکتار آن به صورت دست‌کاشت (پارک جنگلی ماهنشان) ایجاد شده است. 

وی با اشاره به اینکه در این جنگل‌ها، گونه‌های سوزنی برگ مقاوم به کم‌آبی کشت شده‌اند، یادآور شد: جنگل‌ها نقش حیاتی در تولید اکسیژن، ترسیب کربن، حفاظت از خاک، جذب نزولات جوی، تقویت آب‌های زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش خاک و تعدیل آب و هوا دارند.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ماهنشان با تاکید بر اینکه این اقدامات حفاظتی برای تضمین پایداری منابع طبیعی و محیط زیست شهرستان حیاتی است، یادآور شد: به‌طور کلی، برنامه‌های حفاظت و احیاء برای این منطقه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا بتوان به‌طور موثر از ظرفیت‌های طبیعی آن بهره برد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر