logo
امروز : یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۶:۴۷
[ شناسه خبر : ۴۳۱۵۰ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
کارشناس ارشد مدیریت شهری:

میزان تحقق‌ طرح تفصیلی شهری قابل قبول نیست

میزان-تحقق‌-طرح-تفصیلی-شهری-قابل-قبول-نیست
کارشناس ارشد مدیریت شهری گفت: در سال‌های گذشته تحقق‌پذیری طرح تفصیلی در مجموع کلان شهرهای کشور، درصد قابل قبولی نیست، تحقق‌پذیری آن عددی حدود زیر ۲۰ درصد بوده و علت عدم تحقق در بسیاری از مواقع مسائل مالی است.

محسن برجی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: طرح تفصیلی طرحی است که کاربری زمین‌های شهری، مساحت‌ها و سرانه و تراکم در آن مشخص می‌شود و این طرح در مدیریت شهرها برای تخصیص، هدایت ساخت و ساز، صدور مجوز و ایجاد امکانات مورد نیاز شهری به‌عنوان یک سند محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید

وی افزود: با توجه به نقش طرح تفصیلی در شهر و شهرداری‌های کشور و ارتباط آن با توسعه شهری، موضوعی که نسبت به آن غفلت می‌شود جایگاه اقتصاد شهری است. 

کارشناس ارشد مدیریت شهری با بیان اینکه دقت در طرح تفصیلی می‌تواند مسیر به هدف رسیدن توسعه همه جانبه شهری با در نظر گرفتن حقوق همگانی را میسر کند، تصریح کرد: بعد از گذشت زمان اجرای طرح تفصیلی باید درصد تحقق در کاربری‌های تعریف شده شهری مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه در سال‌های گذشته تحقق‌پذیری طرح تفصیلی در مجموع کلان شهرهای کشور، درصد قابل‌قبولی نیست، یادآور شد: تحقق‌پذیری آن عددی حدود زیر ۲۰ درصد بوده و  علت عدم تحقق طرح تفصیلی بسیاری از مواقع مسائل مالی است، مانند معابر که به دلیل مشکلات اقتصادی تعریض نشده و یا کاربری به دلیل نبود بودجه محقق نشده است. 

وی خاطرنشان کرد: اقتصاد شهری در طرح‌های تفصیلی متناسب با توانمندسازی برای تحقق کاربری‌ها کم‌رنگ دیده می‌شود که نیاز به بازنگری و نگاه نو با هدف رفع این نقص یک امر جدی است.

برجی با توضیح اینکه طرح تفصیلی به‌عنوان نقشه راه و ایجاد ارزش در امور شهر یکی از مهم‌ترین ویژگی زندگی شهری توأم با اقتصاد منطقی است، متذکر شد: ضمناً تعدد نظام‌های تصمیم‌گیری در شهرها، مدیریت شهری را با چالش‌های زیادی روبه‌رو کرده است که نیاز به تغییرات بنیادی در این مسئله از ضروری‌ترین امور  است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر