logo
امروز : شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۰۹
[ شناسه خبر : ۴۳۱۲۰ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
معاون امور تولیدات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی:

راندمان آبیاری کشور تنها ۴۰ درصد است

راندمان-آبیاری-کشور-تنها-۴۰-درصد-است
معاون امور تولیدات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کوچک شدن اراضی کشاورزی تأثیر منفی بر مکانیزاسیون و بهره‌وری این بخش گذاشته است، به‌طوری‌که راندمان آبیاری در کشور تنها ۴۰ درصد است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ شاهپور علایی‌مقدم امروز در آئین تکریم و معارفه رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان که روز شنبه برگزار شد، اظهار کرد: بخش کشاورزی در سطح جهانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و توجه به این حوزه به معنای توجه به امنیت غذایی و در نتیجه امنیت کشورهاست.

بیشتر بخوانید

وی در ادامه گفت: با تغییر رویکرد در حکمرانی، تأمین امنیت غذایی به عنوان یک مولفه مهم قدرت کشورها در نظر گرفته می‌شود. بنابراین، موضوع کشاورزی و امنیت غذایی برای کشورهای مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است. 

معاون امور تولیدات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی همچنین افزود: گرم شدن اقلیم، محدودیت منابع تجدیدپذیر و افزایش جمعیت باعث شده تا معادلات سیاسی تحت تأثیر موضوع امنیت غذایی قرار گیرد.

وی با اشاره به وضعیت اراضی کشور، اظهار کرد: از مجموع ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشور، بخش کشاورزی در ۱۵۰ میلیون هکتار از آن به صورت مستقیم و غیرمستقیم حضور دارد. 

علایی‌مقدم همچنین گفت: در مجموع ۴۴ ریسک در بخش کشاورزی شناسایی شده که ۳۶ مورد آن در کشاورزی کشور به وضوح مشاهده می‌شود، بنابراین باید توجه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشیم.

وی همچنین به وضعیت منابع آبی کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به محدودیت‌های موجود در منابع آبی و کاهش سرانه آب تجدیدپذیر، کشاورزی در محیط‌های روباز دیگر از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نیست و باید سطح کشت‌های گلخانه‌ای گسترش یابد.

معاون امور تولیدات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از کاهش جمعیت روستایی نسبت به جمعیت شهری یاد کرد و افزود: جمعیت روستایی از ۷۰ درصد در ابتدای انقلاب به حدود ۲۰ درصد در حال حاضر کاهش یافته است. با وجود تقویت زیرساخت‌ها و بهبود شاخص‌های برخورداری روستاها، در زمینه مدیریت اقتصاد روستایی برنامه‌ریزی مناسبی نداشته‌ایم که موجب بروز چالش‌هایی در این بخش شده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: کوچک شدن اراضی کشاورزی تأثیر منفی بر مکانیزاسیون و بهره‌وری این بخش گذاشته است، به‌طوری‌که راندمان آبیاری در کشور تنها ۴۰ درصد است.

علایی‌مقدم در پایان به ظرفیت‌های بالای استان زنجان در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: استان زنجان از مزیت‌ها و ویژگی‌های قابل توجهی در این زمینه برخوردار است که می‌تواند در ارتقای این بخش موثر باشد. 

اکبر کرامتی، رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز در این مراسم ضمن اشاره به برنامه‌های پیش روی بخش کشاورزی، از شرایط سختی که این حوزه در سال‌های آینده با آن مواجه خواهد شد، خبر داد.

وی با اشاره به کاهش بارندگی و منابع آب، تاکید کرد که بخش کشاورزی به ویژه در تأمین منابع آبی با چالش‌های جدی روبه‌رو است. 

رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان هدف‌گذاری جدید برنامه هفتم توسعه در بخش کشاورزی را مورد توجه قرار داد و گفت: در این برنامه، مصرف منابع آبی کشاورزی از ۸۵ میلیارد مترمکعب به ۶۵ میلیارد مترمکعب کاهش خواهد یافت که نشان‌دهنده کاهش ۱۸ تا ۲۳ درصدی مصرف آب در این بخش است.

وی افزود: در حالی این کاهش مصرف آب در دستور کار قرار گرفته که همزمان باید در تولید محصولات اساسی کشور به خودکفایی دست یابیم.

کرامتی ارتقای بهره‌وری در بخش کشاورزی را یکی از اولویت‌های اصلی برنامه‌های خود برشمرد و گفت: هدف ما این است که ۳۵ درصد افزایش تولید در این بخش از طریق ارتقای بهره‌وری محقق شود.

وی همچنین بر لزوم تدوین سند ارتقای بهره‌وری کشاورزی در استان زنجان تاکید کرد و افزو: این امر می‌تواند به بهبود وضعیت تولیدات کشاورزی و استفاده بهینه از منابع موجود کمک کند.

رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان همچنین با اشاره به اهمیت توسعه صنایع تبدیلی در استان زنجان، این بخش را عاملی مهم در ایجاد ارزش افزوده در کشاورزی دانست و خواستار توجه ویژه به آن شد.

در این مراسم، که با حضور معاون توسعه و منابع وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، از خدمات سه ساله روح‌الله حسنی در سمت ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان قدردانی به عمل آمد و اکبر کرامتی به عنوان رئیس جدید این سازمان معرفی شد.

کرامتی در کارنامه خود مسئولیت‌های مختلفی از قبیل ریاست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و معاونت تولیدات گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان را دارد. 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر