logo
امروز : جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ساعت ۵:۳۹
[ شناسه خبر : ۴۲۹۹۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان زنجان:

نیروگاه‌های زنجان ظرفیت افزایش تولید برق را دارند

نیروگاه‌های-زنجان-ظرفیت-افزایش-تولید-برق-را-دارند-
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان زنجان از ظرفیت ۵۰۰ مگاواتی نیروگاه‌های استان زنجان خبر داد و گفت: نیروگاه سلطانیه با ظرفیت ۳۲۰ مگاوات و نیروگاه آریان با ظرفیت ۱۸۰ مگاوات، در مجموع می‌توانند ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق استان اضافه کنند.

سیده پروانه برهانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ از توجه ویژه دولت و مسئولان استانی به موضوع ناترازی انرژی در سطح کشور و استان زنجان خبر داد و اظهار کرد: مسئله ناترازی انرژی در سطح ملی مطرح است و دولت برای رفع این مشکل جلسات متعددی برگزار کرده است. در استان زنجان این موضوع را پیگیری کرده و تلاش کردیم تا این ناترازی با مشارکت مردم و همکاری گسترده‌تر حل شود.

بیشتر بخوانید

وی افزود: من معتقدم که وقتی مردم وارد میدان شوند، این مشکل به نحو مؤثرتری حل خواهد شد. در همین راستا طرحی پیشنهاد شده که در قالب شرکت‌های تعاونی، مردم در این فرآیند مشارکت کنند. در این طرح، زمین‌های مورد نظر برای احداث مزرعه‌های بزرگ مقیاس خورشیدی در اختیار تعاونی‌ها قرار می‌گیرد و برای ایجاد این مزارع، حمایت‌های لازم از طرف نهادهای مسئول صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان زنجان تأکید کرد: در کنار این طرح، مردم می‌توانند از پنل‌های خورشیدی در سقف منازل، باغات و حتی از طریق شرکت توزیع برق بهره‌برداری کنند. بازگشت سرمایه در این طرح ظرف مدت دو سال به نتیجه خواهد رسید. دولت نیز برق تولیدی از این پنل‌ها را از مردم خریداری می‌کند.

وی همچنین به نقش مهم خبرگزاری‌ها در فرهنگ‌سازی انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: خبرگزاری‌ها در این زمینه نقش بسیار بالایی دارند و می‌توانند با ایجاد فرهنگ‌سازی، توجه بیش‌تری به این موضوع جلب کنند، زیرا تمرکز بر این بخش از اهمیت زیادی برخوردار است.

برهانی در ادامه اظهار کرد: مصرف برق در استان‌های زنجان و قزوین به طور تقریبی برابر است، اما تفاوت‌هایی در نوع صنایع هر دو استان وجود دارد. در حالی که استان زنجان به دلیل دارا بودن صنایع بزرگ، مصرف بیش‌تری در بخش صنعت دارد، استان قزوین بیش‌تر دارای صنایع کوچک است. همچنین استان زنجان دو نیروگاه بزرگ گازی دارد که قابلیت تبدیل به نیروگاه‌های سیکل ترکیبی را دارند. نیروگاه سلطانیه با ظرفیت ۳۲۰ مگاوات و نیروگاه آریان با ظرفیت ۱۸۰ مگاوات، در مجموع می‌توانند ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق استان اضافه کنند.

وی ادامه داد: با تبدیل این نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، ظرفیت تولید برق استان به یک هزار و ۶۰۰ مگاوات خواهد رسید، در حالی که مصرف برق در استان زنجان در بیش‌ترین حالت حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ مگاوات است. این در حالی است که شبکه برق کشور به صورت پیوسته است و برق تولید شده در استان زنجان به شبکه سراسری تزریق می‌شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان زنجان با اشاره به مشکلات ناشی از ناترازی گاز و نفتگاز در کشور اظهار کرد: ناترازی موجود باعث شده است که سهمیه کم‌تری از گاز به نیروگاه‌ها اختصاص یابد. از طرفی، به دلیل عدم تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، راندمان تولید برق در این نیروگاه‌ها پایین‌تر است. در استان زنجان تلاش‌های زیادی انجام شده تا سهمیه گاز و گازوئیل برای نیروگاه‌ها افزایش یابد و با این اقدامات، تولید برق در استان همچنان در وضعیت پایدار باقی بماند.

وی همچنین به مصرف بالای برق در بخش صنعت در استان‌های زنجان و قزوین اشاره کرد و گفت: در این دو استان، مصرف برق در بخش صنعت بالاترین میزان را دارد و حدود ۵۵ درصد مصرف برق مربوط به صنعت است. مصرف برق در بخش کشاورزی نیز حدود ۲۰ درصد از کل مصرف است و بقیه مصرف به بخش خانگی اختصاص دارد.

برهانی افزود: برخی از صنایع بزرگ استان، مانند صنایع فولاد، مصرف برق بالایی دارند که در پیک مصرف ممکن است به ۲۰۰ تا ۲۷۰ مگاوات برسد. در همین راستا، تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا کم‌ترین قطعی برق در صنایع بزرگ استان داشته باشیم و این مشکلات را به حداقل برسانیم.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر