جاده رگ حیاتی روستا

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ آسفالتریزی معابر و جادههای روستایی علاوه بر کشاورزی، به توسعه سایر فعالیتهای اقتصادی در روستا کمک میکند.
بیشتر بخوانید
زمینهای واقع در مناطق دارای راههای آسفالته، ارزش بیشتری پیدا میکنند و با کاهش تردد خودروهای سنگین در جادههای خاکی، از تخریب محیط زیست و آلودگی هوا جلوگیری میشود.
در کل، آسفالتریزی معابر و جادههای روستایی، یک سرمایهگذاری بلندمدت است که منافع بسیاری برای کشاورزان و جامعه روستایی به همراه دارد. این امر به افزایش بهرهوری کشاورزی، بهبود کیفیت زندگی روستائیان و در نهایت توسعه پایدار مناطق روستایی کمک میکند.
یکی از اصلیترین موانع برای توسعه راههای روستایی، کمبود بودجه برای اجرای پروژههای آسفالتریزی در روستاها است و اغلب پروژههای عمرانی، بهویژه در مناطق روستائی، با محدودیت بودجه مواجه هستند و اولویتبندی پروژهها باعث تأخیر در اجرای آنها آسفالتریزی میشود.
در برخی موارد، عدم مشارکت مالی روستاییان در اجرای پروژهها، به دلیل مشکلات اقتصادی یا عدم آگاهی از اهمیت این پروژهها، باعث کندی پیشرفت کار میشود.
آسفالتریزی معابر ۱۷ روستای ابهر
مهدی واعظی، بخشدار مرکزی شهرستان ابهر در گفتگو با خبرنگار موجرسا گفت: با هدف ایجاد رفاه عمومی و تسهیل در عبور و مرور اهالی روستاهای شهرستان عملیات زیرسازی و آسفالتریزی در روستاها در حال انجام است و امید است تا پایان فصل عمرانی بیش از ۱۵۰ هزار مترمربع عملیات آسفالتریزی از محل اعتبارات دهیاریها در روستاهای شهرستان ابهر انجام شود.
وی با بیان اینکه در ۱۷ روستا آسفالتریزی صورت گرفته است، افزود: در این روستاها با اعتبارات دهیاریها و مشارکت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از طریق تأمین قیر، عملیات آسفالتریزی صورت گرفته است.
بخشدار مرکزی شهرستان ابهر خاطرنشان کرد: شهرستان ابهر دارای ۷۱ روستای دارای سکنه است که ۲۰ روستای آن فاقد دهیاری هستند.
وی یادآور شد: با پیگیریهایی که صورت گرفته به ارزش ۸ میلیارد تومان قیر رایگان از طرف بنیاد مسکن در اختیار دهیاریهای شهرستان قرار گرفته است.
واعظی با بیان اینکه پیشبینی میشود ۶۵ درصد از کل روستاهای شهرستان ابهر آسفالتریزی شدهاند، اظهار داشت: طی سال جاری معابر ۱۷ روستا با ارزش ریالی حدوداً ۳۳ میلیارد تومان آسفالتریزی شده و در سال بعد نیز ۱۵ روستا آسفالتریزی خواهد شد.
آسفالتریزی راههای روستایی با اعتبار ۸۸ میلیارد تومان
علیاصغر عطوفی در گفتگو با خبرنگار موجرسا گفت: وجود راهها و حمل و نقل یکی از ارکان مهم در توسعه هر جامعه است و استان زنجان سرمایه عظیم و ارزشمندی در حوزه راهها دارد که حفظ و نگهداری آن از مهمترین وظایف اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان است.
وی به تکمیل بهسازی و اجرای روکش آسفالت راه ارتباطی هفت روستای شهرستان ابهر اشاره کرد و افزود: بهسازی و روکش آسفالت محور روستایی چرگر به طول هشت کیلومتر، لکهگیری و روکش آسفالت راه روستایی تودبین-حصارقاجار به طول هشت کیلومتر، بهسازی روکش آسفالت محور ابهر-مرشون به طول ۷ کیلومتر، بهسازی محور ابهرـشمال (نیکوئیه) اجرای بتن غلتکی و روکش آسفالت به طول سه کیلومتر، لکهگیری مقطعی و روکش آسفالت محور روستایی قفسآباد به طول پنج کیلومتر، اجرای زیرسازی راه روستایی کلهخانه به طول سه کیلومتر، زیرسازی و آسفالت راه روستایی گلی به طول دو کیلومتر در مجموع با مبلغی بالغ بر ۸۸ میلیارد تومان انجام شده است.
وی با بیان نقش و جایگاه ویژه راهها در توسعه و پیشرفت مناطق مختلف خصوصاً در روستاها، خاطرنشان کرد: روستاها یکی از دروازههای مهم در بحث تولید، اقتصاد، توسعه، پیشرفت و آبادانی هستند که نقش مؤثری هم در بعد توسعه اقتصاد و پیشرفت کشور دارند.
جاده کلید توسعه کشاورزی و اقتصاد روستا است
کشاورز ابهری در گفتگو با خبرنگار موجرسا گفت: توسعه راهها برای کشاورزان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تأثیر مستقیمی بر زندگی و فعالیتهای کشاورزی آنها دارد.
وی با بیان اینکه با بهبود راهها، هزینههای حمل محصولات کشاورزی از مزرعه به بازار کاهش و در نتیجه سود کشاورزان افزایش پیدا میکند، افزود: راههای مناسب به کشاورزان امکان میدهد تا محصولات خود را به بازارهای دورتر و متنوعتری عرضه کنند و در نتیجه درآمد بیشتری کسب کنند و با کاهش زمان حمل و نقل، محصولات کشاورزی با کیفیت بهتری به دست مصرفکننده میرسند و از میزان فساد آنها کم میشود.
این کشاورز ابهری به مزایای دیگر توسعه راهها و معابر روستایی اشاره کرد و یادآور شد: جادههای آسفالته، هزینههای تعمیر و نگهداری ماشینآلات کشاورزی و حمل و نقل را کاهش میدهند و در نتیجه سود کشاورزان افزایش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه بهبود کیفیت زندگی با افزایش درآمد کشاورزان، امکانپذیر است، متذکر شد: با بهبود شرایط زندگی در روستاها، انگیزه مهاجرت روستاییان کاهش پیدا میکند و نیروی کار در روستا حفظ میشود و توسعه راهها به ایجاد فرصتهای شغلی جدید در مناطق روستایی کمک میکند.
توسعه راههای روستایی یک کار گروهی است که نیازمند همکاری همه دستگاهها و نهادهای دولتی و غیردولتی و همچنین مشارکت فعال روستائیان است.
انتهای خبر/