logo
امروز : سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ساعت ۶:۲۳
[ شناسه خبر : ۴۲۹۷۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان:

ضایعات کشاورزی بحران آبی را تشدید می‌کند

ضایعات-کشاورزی-بحران-آبی-را-تشدید-می‌کند
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان گفت: در ایران، حجم بالای ضایعات کشاورزی باعث هدررفت مقدار قابل‌توجهی آب شده است، این وضعیت، منابع آبی کشور را به شدت تحت فشار قرار داده که اگر به این مسئله رسیدگی نشود، بحران آب در کشور تشدید خواهد شد.

کاوه احمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ گفت: در حال حاضر، حدود 35 درصد از محصولات کشاورزی کشور به ضایعات تبدیل می‌شود، که این وضعیت باعث می‌شود ایران در رده اول تولید ضایعات کشاورزی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه در کنار این، هر ساله حدود ۱۵ میلیون تن ذرت و سویا وارد کشور می‌شود و مبلغی نزدیک به 8 میلیارد دلار برای مصرف خوراک دام، طیور و آبزیان می‌شود، افزود: این در حالی است که همین میزان یا حتی بیش‌تر، به دلیل ضایعات محصولات کشاورزی، از دست می‌رود.

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان ابراز کرد: اگر این ضایعات به‌درستی مدیریت شوند، می‌توانیم زیان‌های اقتصادی و زیست‌محیطی بزرگی را کاهش دهیم.

وی با تاکید بر اینکه ضایعات کشاورزی نه‌تنها منجر به هدررفت منابع اقتصادی می‌شود، گفت: بلکه تأثیرات زیان‌باری در زمینه مصرف آب دارد. 

احمدی با بیان اینکه در کشور کم‌ آب مانند ایران، این موضوع می‌تواند تبعاتی مشابه آن‌چه در سوریه اتفاق افتاده است، همراه داشته باشد، یادآور شد:  در سوریه عدم مدیریت صحیح منابع کشاورزی و ضایعات آن، باعث کاهش منابع آب و مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها شد. 

وی ادامه داد: این روند باعث گسترش حاشیه‌نشینی و در نهایت به شکل‌گیری گروه‌های تروریستی و تشدید بحران‌های اجتماعی تبدیل شد. 

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان با تاکید بر اینکه ضایعات دانه‌های روغنی مانند آفتابگردان و کلزا نیز به‌طور ویژه قابلیت استفاده دارند و می‌توانند جایگزینی مناسب برای نهاده‌ها شوند، عنوان کرد: ذرت تامین‌کننده انرژی و سویا منبع اصلی تامین‌کننده پروتئین است. 

وی در ادامه بیان کرد: اما در صورتی که از این ضایعات به‌طور بهینه استفاده کنیم، می‌توانیم انرژی و پروتئین مورد نیاز دام‌ها را تامین کنیم.

احمدی خاطرنشان کرد: البته در راستای کاهش زیان‌های ناشی از ضایعات کشاورزی، فرآوری این مواد استفاده از روش‌های شیمیایی، زیست‌شناسی در دهه‌های اخیر بسیار مفید است، البته این امر، هزینه‌بر بوده از این‌رو نیازمند حمایت دولت است تا با اعطای وام و سایر موارد حامی باشد.

وی با تاکید بر اینکه عدم مدیریت صحیح ضایعات کشاورزی نه‌تنها به اقتصاد کشور آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند تأثیرات منفی بر منابع آبی کشور داشته باشد، اظهار کرد: چراکه ایران یکی از کشورهایی است که در زمینه آب با مشکل مواجه است.

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان با تاکید بر اینکه بدون توجه به ضایعات کشاورزی، موضوع آب در آینده‌ای نزدیک به بحران‌ تبدیل می‌شود، عنوان کرد:  از این‌رو، مدیریت صحیح و استفاده بهینه از ضایعات امری مهم است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر