تنزل شورای شهر به شورای محله

محسن برجی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: حکمرانی محلی یکی از موضوعاتی است که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و برای آن مزایای بسیاری ذکر شده است، در این مدل به جای در نظر گرفتن محدوده جغرافیای گسترده، اداره امور مناطق شهری را به محدودههای محلی واگذار میکنند.
بیشتر بخوانید
وی به مزایای این مدل اشاره کرد و افزود: این کار موجب میشود کانون تصمیمگیری به جغرافیای هدف نزدیک شده و شهروندان نقش بیشتری در توسعه و آبادانی محیط شهری مطلوب خود داشته باشند.
این کارشناس مسائل مدیریت شهری با تأکید بر اینکه تمرکززدایی از مدیریت موجب ایجاد یک ساختار شهروندمدار شده که برنامهریزی برای محلات شهری را با ساکنان آن مرتبط میسازد، تصریح کرد: مردمنهاد بودن توجه به منافع عامه کمک به توزیع برابر فرصتها و برقراری عدالت اجتماعی و جغرافیایی از جمله دستاوردهای این نگاه است.
وی یادآور شد: حکمرانی که محلیتر شده باشد اثرگذاری بهتری برای محدوده جغرافیای خود خواهد داشت چراکه شناخت بهتری نسبت به مسائل آن داشته و تعلقخاطر بیشتری برای حل معضلات آن دارد.
برجی با توضیح اینکه در شهر نواحی مختلف از لحاظ جغرافیایی، شرایط طبیعی، بافت جمعیتی، تاریخ شکلگیری با یکدیگر تفاوتهای اساسی دارند، متذکر شد: از طرفی چالشهای موجود در این مناطق هم هر کدام سبک و ویژگیهای مخصوص به خود را دارد و نمیتوان یک نسخه واحد برای مشکلات آن متصور شد.
وی با اشاره به اینکه موفقیت شهرداری در مجموع ماحصل تلاش مجموعههای مختلف دوایر است، خاطرنشان کرد: از مهمترین آنها نواحی شهرداریها هستند که اثرگذاری بسیار قابلتوجهی در رشد و آبادانی شهر داشته و عملکرد صحیح آن بهعنوان یک فرصت برای مدیریت شهری و شهروندان خواهد بود.
این کارشناس مسائل مدیریت شهری با بیان اینکه شهرداری ابهر با وجود اینکه نواحی شهرداری خود را تشکیل داده است اما نتوانسته بهره لازم را از این تشکیلات ببرد، تأکید کرد: شورای شهر ابهر به شورای محله تبدیل شده است و سیاستهای این شورا و عدم برنامهریزی صحیح برای ایجاد مشارکت همه جانبه شهروندان مانع از استفاده این ثروت شهری شده تا بتواند از نواحیهای ایجاد شده جهت جذب سرمایههای اقتصادی، انسانی و اجتماعی برای دستیابی ثروت عمومی شهر شود، امید است این تجربه تلخ درس بزرگی فرا روی شورای بعدی باشد.
انتهای خبر/