یخآب روشی سنتی برای احیای درختان
منوچهر یارمحمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا» گفت: یخآب زمستانه یکی از روشهای قدیمی و موثر برای حفاظت از درختان میوه و باغها در برابر سرما و یخبندانهای شدید است. این روش بهویژه در مناطقی که زمستانهای سرد و طولانی دارند، کاربرد فراوانی دارد.
بیشتر بخوانید
وی افزود: در این روش، با آبیاری باغ در دمای زیر صفر، لایه نازکی از یخ روی سطح خاک تشکیل میشود که مانند یک عایق حرارتی عمل کرده و از ریشه درختان در برابر سرما محافظت میکند.
رئیس جهاد کشاورزی طارم بیان کرد: لایه یخی تشکیل شده روی خاک، مانند یک پتو، از ریشه درختان در برابر سرمای شدید محافظت میکند و از آسیب دیدن آنها جلوگیری میکند.
وی با اشاره به مزایای یخآب ادامه داد: با یخ زدن و ذوب شدن، ساختار خاک شکسته شده و نفوذپذیری آب در خاک افزایش مییابد. این امر باعث میشود ریشه درختان به راحتی به آب و مواد غذایی مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
یارمحمدی با تاکید بر کاهش جمعیت آفات و بیماریها در این روش گفت: بسیاری از آفات و بیماریهای گیاهی در فصل زمستان در خاک یا روی سطح خاک زندگی میکنند. یخ زدن خاک باعث از بین رفتن بسیاری از این آفات و بیماریها میشود.
وی ابراز کرد: یخ زدن و آب شدن مکرر خاک باعث بهبود ساختار خاک، افزایش تهویه خاک و در نتیجه افزایش حاصلخیزی خاک مخصوصاً در باغات زیتون میشود.
رئیس جهاد کشاورزی طارم اظهار کرد: برای انجام یخ آب زمستانه، باید شرایط فراهم باشد. دمای هوا باید به زیر صفر درجه سانتیگراد برسد. بهترین دما برای انجام یخآب، بین ۵- تا ۷- درجه سانتیگراد است.
وی تصریح کرد: قبل از انجام یخآب، باید باغ را از برگها و سایر بقایای گیاهی پاک کرده و خاک را شخم بزنید. سپس باید باغ بهصورت غرقابی آبیاری شود تا تمام سطح خاک خیس شود.
یارمحمدی تاکید کرد: یخآب را بهتر است چندین بار در طول زمستان تکرار کرد. همچنین دمای کمتر از ۱۰- درجه سانتیگراد ممکن است به تنه و طوقه درختان آسیب برساند.
وی خاطرنشان کرد: یخآب زمستانه یک روش طبیعی و کمهزینه برای محافظت از درختان در برابر سرما است. با انجام صحیح این روش می توان بهطور قابلتوجهی از خسارات ناشی از سرما جلوگیری کرد و محصول بیشتری را برداشت کرد.
انتهای خبر/