جایگزینی یکجاکشتی در اراضی کشاورزی ابهر
سمیرا حاجیخانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ گفت: در سال زراعی جاری بیش از ۳ هزار ۵۰۰ هکتار اراضی زراعی آبی و ۴۲ هزار هکتار اراضی زراعی دیم این شهرستان به کشت گندم اختصاص پیدا کرده است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه امسال برای پنجمین سال متوالی طرح جهش تولید در دیمزارها در ۴۸ هزار هکتار از اراضی زراعی دیم شهرستان ابهر با کمک ستاد اجرای فرمان حضرت امام اجرا میشود، افزود: یکی از طرحهای مهم جهش تولید که امسال بسیار مورد توجه قرار گرفته است طرح یکجاکشتی است.
وی با بیان اینکه جایگزینی یکجاکشتی در اراضی کشاورزی ابهر راهکاری برای افزایش بهرهوری و پایداری است، تصریح کرد: یکجاکشتی یک راهکار برای افزایش بهرهوری و پایداری است و روشی است که در آن اراضی کوچک و پراکنده کشاورزی به صورت یکپارچه و بزرگتری در میآیند.
مسئول اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان ابهر با بیان اینکه این روش مزایای بسیاری برای کشاورزان و محیط زیست دارد، یادآور شد: در این روش استفاده از ماشینآلات کشاورزی بزرگتر و کارآمدتر امکانپذیر میشود که در نتیجه هزینههای تولید کاهش پیدا کرده و بهرهوری افزایش پیدا میکند.
وی با تأکید بر اینکه در این روش با کاهش تعداد رفت و آمد ماشینآلات و صرفهجویی در سوخت، هزینههای تولید به طور قابلتوجهی کاهش مییابد، خاطرنشان کرد: با استفاده از روشهای نوین کشاورزی و مدیریت بهتر زمین، کیفیت محصولات کشاورزی بهبود پیدا میکند.
حاجیخانی به آسان شدن آبیاری و کوددهی در این اراضی اشاره کرد و اظهار داشت: یکپارچگی اراضی، مدیریت آبیاری و کوددهی را آسانتر کرده و از هدررفت آب و کود جلوگیری میکند و با مدیریت بهتر زمین و استفاده از روشهای مناسب کاشت، فرسایش خاک کاهش پیدا کرده و حاصلخیزی خاک حفظ میشود.
وی با توضیح اینکه با اجرای طرح یکجاکشتی مدیریت یکپارچه آفات و بیماریها اتفاق میافتد، متذکر شد: در این روش خسارات ناشی از آفات کاهش پیدا میکند و با افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها، درآمد کشاورزان افزایش خواهد داشت.
مسئول اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان ابهر به چالشها و موانع یکجاکشتی گریزی زد و خاطرنشان کرد: یکی از اصلیترین چالشها، تنوع مالکیت زمین است. برای اجرای یکجاکشتی، نیاز به همکاری و توافق همه مالکان زمین است، با تغییر الگوی کشت و جایگزینی محصولات سنتی با محصولات جدید، ممکن است با مقاومت کشاورزان مواجه شود و کشاورزان برای استفاده از روشهای نوین کشاورزی و مدیریت مزرعه بزرگتر، نیاز به آموزش و ترویج دارند.
وی با اشاره به اینکه اجرای یکجاکشتی نیاز به سرمایهگذاری اولیه برای خرید ماشینآلات و تجهیزات دارد، تأکید کرد: با برگزاری کارگاههای آموزشی و ترویج روشهای نوین کشاورزی برای کشاورزان، ارائه تسهیلات مالی و فنی به کشاورزان برای اجرای یکجاکشتی، تشکیل تعاونیهای کشاورزی برای مدیریت مشترک اراضی و کاهش هزینهها، اصلاح قوانین و مقررات مربوط به زمین و کشاورزی برای تسهیل اجرای یکجاکشتی از راهکارهای موفق این روش است.
حاجیخانی با اشاره به اینکه امسال در بیش از ۵۰۰ هکتار از اراضی دیم شهرستان این طرح اجرا شده است، ابراز داشت: یکجاکشتی یک راهکار موثر برای افزایش بهرهوری و پایداری کشاورزی است. با توجه به مزایای فراوان این روش، باید تلاش شود تا موانع موجود برطرف شده و اجرای آن در سطح وسیعتر ترویج شود.
انتهای خبر/