امام محمد باقر (ع) پایهگذار نهضت علمی است
حجتالاسلام حسن بیگدلی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه ولادت با سعادت امام محمد باقر (ع)، پنجمین پیشوای شیعیان، فرصتی برای تجلیل از مقام والای علمی و معنوی امام محمد باقر (ع) است، اظهار کرد: ایشان ملقب به «باقرالعلوم» بودند که به معنای شکافنده علم و دانش است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه این لقب نشاندهنده جایگاه برجسته ایشان در توسعه علوم اسلامی و تبیین معارف ناب دینی است، گفت: امام باقر (ع) در دوران امامت خود تلاش گستردهای برای نشر علوم رسول خدا (ص) و تبیین دین انجام دادند.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان ادامه داد: ایشان در زمانی به امامت رسیدند که بنیامیه در افول و بنیعباس در حال تثبیت قدرت بودند.
وی با اشاره به اینکه این دوران، فرصت مناسبی را فراهم کرد تا امام (ع) با استفاده از فضای نسبی آزادی، به تربیت شاگردان، پاسخ به شبهات و گسترش معارف الهی بپردازند، ابراز کرد: شاگردان برجسته امام محمد باقر (ع) نقش مهمی در حفظ و انتقال معارف شیعه ایفا کردند.
بیگدلی ادامه داد: امام محمد باقر (ع) با دقت و حوصله به آموزش شاگردان میپرداختند و علوم مختلف را برای آنان شرح میدادند و شاگردان ایشان بعدها در میان مردم به «قالالباقر» و «قالالصادق» شناخته شدند که نشان از عمق علمی و اصالت مطالبی داشت که از امام (ع) آموخته بودند.
بیگدلی بیان کرد: امام محمد باقر (ع) پایهگذار نهضت علمی و فکری بودند که بعدها توسط فرزند بزرگوارشان، امام جعفر صادق (ع)، گسترش یافت. حوزههای علمیه شیعه، که امروز از مهمترین مراکز نشر و آموزش معارف اسلامی هستند، ریشه در تعالیم این دو امام همام دارند.
وی ادامه داد: ایشان با پاسخگویی به سوالات و شبهات علمی و دینی، نقش مهمی در مقابله با انحرافات فکری ایفا کردند. جهاد تبیین، که از محوریترین اقدامات امام باقر (ع) بود، به معنای روشنگری و بیان حقایق در برابر تحریفات و بدعتهاست.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان اضافه کرد: این جهاد علمی و فکری سبب شد تا بسیاری از حقایق اسلام از گزند تحریف مصون بماند و آموزههای اصیل اسلامی در جامعه نهادینه شود.
بیگدلی گفت: امام محمد باقر (ع) با صبر، علم گسترده و اخلاق حسنه، الگویی بینظیر از عالم دینی و رهبر الهی بودند. آموزههای ایشان همچنان راهنمایی روشن برای پیروان مکتب اهلبیت (ع) و جویندگان حقیقت است.
وی افزود: امام محمد باقر (ع) با تلاشهای گسترده در تبیین معارف ناب اسلامی و گسترش علوم، پایهگذار نهضتی علمی شدند که مسیر روشنگری دینی را هموار کرد. شاگردان ایشان، حاملان و حافظان این معارف بودند و نقش مهمی در انتقال دانش اصیل اسلامی ایفا کردند.
انتهای خبر/