سردار سلیمانی اسطورهای که تاریخ فراموش نمیکند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ سردار قاسم سلیمانی یکی از چهرههای برجسته تاریخ معاصر ایران و نماد وظیفهشناسی، وطندوستی و ایثار بود.
بیشتر بخوانید
او با مسئولیتپذیری مثالزدنی، بخش بزرگی از عمر خود را در دفاع از امنیت ملی صرف کرد.
سردار سلیمانی بهعنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، نقش کلیدی در مبارزه با گروههای تروریستی منطقه داشت و با شجاعت و درایت، امنیت را برای منطقه به ارمغان آورد.
سردار سلیمانی تنها یک فرمانده نظامی نبود، او الگویی از تواضع، اخلاق بود که در دل اقشار مختلف جامعه جای داشت، سادگی در رفتار، توجه به نیازهای مردم و حضور مستمر در میدانهای نبرد، او را به شخصیتهای مردمی و مهم تبدیل کرد.
نقش او در پیروزیهای منطقهای و دفاع از مظلومان، نشانگر وطندوستی و اعتقاد به ارزشهای انسانی و اسلامی بود.
زندگی و سیره سردار سلیمانی به جوانان و همه اقشار جامعه نشان میدهد که عشق به میهن و خدمت بالاترین رسالت هر فرد است.
شهادت سردار سلیمانی تنها پایانی بر زندگی این شهید نبود، بلکه آغازگر موجی از همبستگی ملی و الگوبرداری برای مردم است.
در این راستا خبرنگار موجرسا گفتگویی با ابوالفضل شاهمرادی، رئیس دانشگاه پیام نور شهرستان طارم ترتیب داد که در ادامه میخوانید.
سردار سلیمانی تواناتر از یک ارتش
موجرسا: چرا باید شخصیت سردار سلیمانی به عنوان الگوی وظیفهشناسی و وطندوستی برای اقشار جامعه معرفی شود؟
رئیس دانشگاه پیام نور شهرستان طارم: مکتب حاج قاسم در موارد مختلف بیبدیل بوده است با توجه به شخصیتهای مختلف شهید سلیمانی، محاصره و سقوط یک هفتهای سوریه توسط تکفیریها نشان داد که این مقام برجسته و ژنرال نظامی ایران به تنهایی حریف چند لشکر نظامی بوده است.
این مرد تواناتر از ارتش کشوری مانند سوریه بوده است، سردار سلیمانی از نبوغ خاص و روحیه سلحشوری و جنگندگی برخوردار بود، او در جنگها علاوه بر هدایت مقاطع مختلف عملیاتی از طریق استقرار در مکانها، در نهایت شجاعت و بیباکی در خطوط مقدم حضور پیدا میکرد.
موجرسا: چه عواملی حاج قاسم را قهرمان دنیای اسلام و حتی آزادیخواهان جهان کرد؟
شاهمرادی: ولایتمداری ویژگی اصلی و محوری شهید سلیمانی بود، حاج قاسم قابلیت این را دارد که بهعنوان یک الگوی واقعی معرفی شود، او برای وطن خطرها کرد و سختیها کشید، اما شنیده نشد. وقتی خواست گزارشی را بگوید، در همه جا دیگران را در نظر داشت و حتی وقتی در جریان مقابله با داعش سخن میگفت از لفظ دیگران استفاده میکرد و هیچگاه از حضور و نقش خود سخن نمیگفت.
موجرسا: چرا سردار سلیمانی بر این موضوع تاکید داشت تا خود را سرباز وطن معرفی کند؟
رئیس دانشگاه پیام نور شهرستان طارم: محبوبیت شخصیت ایشان به همراه تواناییهای نظامی، بهگونهای که تغییر جایگاه منطقهای و بعضاً جهانی ایران در عرصه بینالملل بوده است به عبارت دیگر، حاج قاسم یا به وصیت خودش سرباز وطن، عنصر تبدیل تواناییهای بالقوه نظامی ایران به موفقیتهای بالفعل منطقهای و جهانی بود.
از شاخصهای شخصیت شهید سلیمانی که مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفته از جمله میتوان به مجاهدت مخلصانه در تمام عمر و اهل تظاهر و ریا نبودن، تربیت شده اسلام و مکتب امام خمینی (ره) بودن، بیپروا بودن در راه جهاد فیسبیلالله و شهادتطلبی، شجاعت و فضایل اخلاقی اشاره داشت.
بهطور کلی میتوان گفت شهید حاج قاسم نهتنها در کشور بلکه در منطقه نماد امید، اعتماد به نفس، رشادت و رمز استقامت و پیروزی است و «شهید» سلیمانی برای دشمنانش خطرناکتر از «سردار» سلیمانی است. چراکه سردار شهید قصد داشت شر آمریکا را از منطقه کم کنند و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نمیکند.
مقام معظم رهبری میفرمایند: شهید سلیمانی نقشه نامشروع آمریکا در منطقه را خنثی کرد. همرزمان سردار سلیمانی میگویند؛ بزرگترین آرزوی حاج قاسم کم کردن شر آمریکاییها از منطقه بود، زیرا آنها اصلیترین حامیان صهیونستها هستند، اگر آمریکاییهای از این منطقه اخراج شوند، این رژیم بدون پشتوانه خواهد بود.
حضور هوشمند سردار مانع سقوط یک دولت
موجرسا: در رابطه با نبوغ نظامی و فرماندهی بینظیر ایشان در عملیاتهای پیچیده توضیح دهید؟
رئیس دانشگاه پیام نور شهرستان طارم: یکی از ویژگیهای برجسته شهید سلیمانی، نبوغ او در هدایت عملیاتهای پیچیده بود، زمانی که سوریه در آستانه سقوط به دست تکفیری قرار داشت، حضور و فرماندهی هوشمند حاج قاسم باعث شد که این کشور از نابودی نجات پیدا کند، این در حالی بود که بسیاری از ارتشهای منطقه از مقابله با تهدیدات مشابه ناتوان بودند.
موجرسا: چرا شهید سلیمانی به چهره محبوب در میان ملتهای منطقه تبدیل شد؟
شاهمرادی: محبوبیت شهید سلیمانی تنها به ایران محدود نمیشد، او در میان ملتهای منطقه از عراق و سوریه گرفته شده تا فلسطین و لبنان، چهرهای محبوب و قابل احترام بود.
حاج قاسم با عملکرد صادقانه و فداکارانه خود، دوست داشت اعتماد ملتهای مسلمان را جلب کند و به نمادی از مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و تجاوز تبدیل شود.
پس از شهادت حاج قاسم، موجی از سوگواری در مناطق مختلف به راه افتاد که نشاندهنده نفوذ و تأثیرگذاری او در قلوب مردم بود.
موجرسا: چرا گفته میشود سردار سلیمانی درسهایی برای آینده است؟
رئیس دانشگاه پیام نور شهرستان طارم: حیات و شهادت حاج قاسم سلیمانی، درسهای فراوانی برای جامعه ایران و جهان اسلام دارد.
از روحیه ولایتمداری تا صداقت، فروتنی و شجاعت در میدان نبرد، همه و همه، نشاندهنده الگویی بیبدیل هستند. رهبر انقلاب اسلامی میفرمایند؛ شهید سلیمانی نهتنها یک فرد، بلکه یک مکتب است، اين مکتب بر پايه ايمان، عمل صالح، ايثار و تلاش است میتواند به شما کمک کند که در جهت خدمت به اسلام و ملتهای مظلوم گام بردارید.
شهید حاج قاسم سلیمانی، نمادی از امید، رشادت و استقامت بود که با عملکرد خود تاریخساز شد، او نشان داد که با ایمان و توکل به خدا میتوانم در برابر بزرگتری باشم.
معرفی شخصیت و راه حاج قاسم به عنوان الگو برای جامعه میتواند باعث تقویت روحیه وطندوستی، مسئولیتپذیری و مقاومت در برابر دشمنان شود. بدون شک نام و یاد این شهید بزرگوار تا همیشه در تاریخ ایران و جهان جاویدان خواهد بود.
شهادت سردار روز مقاومت است
موجرسا: چرا روز شهادت سردار سلیمانی روز مقاومت نامگذاری شده و این روز بهترین زمان برای معرفی شخصیت حاج قاسم است؟
شاهمرادی: روز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی (۱۳ دی) بهعنوان روز مقاومت نامگذاری شده است زیرا سردار سلیمانی نماد ایستادگی و مبارزه در برابر تروریسم و دشمنان محور مقاومت بود.
او در طول سالها فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نقشی کلیدی در حمایت از جبهه مقاومت در منطقه ایفا کرد و بهعنوان چهرهای مؤثر در شکست داعش و گروههای تروریستی شناخته میشود.
سردار سلیمانی تلاش زیادی برای ایجاد اتحاد میان کشورهای منطقه و نیروهای مقاومت مانند حزبالله، حشدالشعبی، انصارالله و گروههای فلسطینی داشت.
شهادت او موجب تقویت روحیه مقاومت و ایستادگی در میان ملتها شد و بسیاری از جوانان منطقه را به مسیر مبارزه با اشغالگران و سلطهگران سوق داد.
موجرسا: به نظر شما دلیل حضور میلیونی مردم در عراق و ایران در مراسم تشییع سردار سلیمانی چه بود؟
رئیس دانشگاه پیام نور شهرستان طارم: سردار سلیمانی بهعنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، تأثیر شگرفی در سیاستهای منطقهای و بینالمللی داشت و در جنگهای مختلف در عراق و سوریه نقش مهمی ایفا کرد. این حرکت علاوه بر اتحاد، در زمینههای فرهنگی و مذهبی نیز به نوعی نشانههایی از همبستگی ملت ایران و همچنین حمایت از جبهه مقاومت در منطقه بود.
انتهای خبر/