حضرت زهرا (س) الگویی جاودان
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ کشورهای غربی به زن و جایگاه آن در جامعه توجهی نداشته و از آنان سوءاستفاده میکنند و در نظامهای شرقی نیز زن جایگاه خاصی ندارد.
بیشتر بخوانید
الگوی سوم زن مسلمان توسط امام راحل بیان شد که برگرفته از سیره، منش، حیا و عفت حضرت فاطمه زهرا (س) بوده و بعد از اسلام در واقع پیامبر اکرم (ص) بود که جایگاه واقعی زن را به مردم معرفی کرد و به زن ارزش و مقام والا بخشید.
زن در نظام آفرینش بهعنوان مادر و همسر جایگاه و نقش ویژه دارد و با حفظ هویت زنانه میتواند در تمام عرصههای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی فرهنگی و هنری و...حضور مؤثر و موفقی داشته باشد و با اقدامات مهم خود تاریخساز باشد.
حضرت زهرا (س) نه تنها مادری نمونه بلکه همسری فداکار و مهربان نیز برای حضرت علی (ع) بودند و شخصیت والای این بانوی بزرگوار در تمام ابعاد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در نوع خود بینظیر بود و بانوان به تبعیت از ایشان میتوانند در تمام عرصهها حضور فعال و الگوبرداری مناسبی داشته باشند.
حضرت زهرای مرضیه (س) با تربیت فرزندانی نمونه مانند امام حسن (ع) و امام حسین (ع) که در حقیقت تاریخساز بوده و الگویی برای تمام بشریت هستند.
زنان در جامعه برای پررنگ شدن نقش خود میتوانند از سیره حضرت زهرا (س) بهره ببرند و فرمایشات گهربار این بانوی بزرگوار در خانه و زندگی سرمشق خود قرار دهند.
حضور مؤثر زنان در جامعه این موضوع را میرساند که آنان میتوانند در جامعه کمبودها را به فرصت تبدیل کنند.
امروزه با به وجود آمدن دوقطبی و تزریق فرهنگ غربی در جامعه این نتیجه به دست آمده که یک زن باید در جامعه یا در کنار خانواده خود باشد اما در واقع زن میتواند در عین حفظ هویت زنانگی و حریم خود در عرصههای مختلف آماده شده و به بهترین شکل ایفای نقش داشته باشد.
حفظ حریم توسط زنان کمکی برای حضور آنان در جامعه است و شناخت و معرفی جایگاه ویژه حضرت زهرا (س) و نقش مثبت ایشان در خانه و بیرون از آن باعث رشد معنوی و اخلاقی در زنان خواهد شد و ایشان الگویی جاودانه برای زنان جهان به شمار میآیند.
حضرت زهرا (س) در مسجد با خواندن خطبهای پرنفوذ توانست برای همیشه در تاریخ و قلبها ماندگار شود و این بانوی بزرگوار در عین حفظ مسئولیت که خلقت در اختیار آن قرار داده است با ورود به مسائل اجتماعی راه و روش بشریت را تغییر داد و انسان را با مقام و جایگاه واقعی خود آشنا کرد. به راستی که در مکتب پیامبر اکرم (ص) تعلیم و تربیت داده شده است.
بعد از اسلام که رسول خدا (ص) اصل اسلام و مفاهیم آن را در جامعه ترویج داده است باید در نظر داشت حضرت زهرا (س) بنیانگذار تشییع بوده و پاککننده چهره نفاق از جامعه است.
حضرت فاطمه زهرا (س) جامعترین و بارزترین الگو برای بشریت از جمله زنان است و نفش زنان در جامعه بسیار مهم بوده چرا که در کنار وظیفه مادری مسئول تربیت صحیح فرزندان هستند و این وظیفه سنگین آنان را نشان میدهد.
حضرت زهرا (س) در بستر بیماری نیز از معرفی اسلام غفلت نکرد و این بانوی بزرگوار الگویی دستیافتنی برای زنان است و تبعیت از اخلاق و رفتار ایشان باعث حل بسیاری از مشکلات زندگی میشود.
وقتی روح انسان با معنویات در هم آمیخته شود قرب الهی جزو اهداف اصلی به شمار میآید و مادیات دنیوی کم رنگ جلوه خواهد داد.
نامگذاری یک روز در تقویم به نام روز مادر و روز زن شاید بیش از پیش یاداور این نکته است که باید همواره قدردان رشادت بزرگ بانوانی همچون حضرت زهرا (س) و همچنین تمام مادرانی که با پرورش فرزندانی سلحشور و غیور اسلام و انقلابمان را حفظ کردند باشیم.
نباید یادم برود که آرامش و آسایشی که هماکنون در کشورمان داریم مدیون رشادتها و دلیری مردانی که در دامان مادران تربیت یافته در مکتب حضرت زهرا (س) بودند، هستیم.
حجتالاسلام تقی محدر، مدیر حوزه علمیه خواهران استان زنجان
انتهای خبر/