حذف تعهدات ارزی از صادرات فرش

سید محسن جعفری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ به بررسی وضعیت بازار فرش استان و تاثیر حذف تعهدات ارزی بر این بازار پرداخت و اظهار کرد: این اقدام دولت میتواند تاثیر زیادی در روند صادرات فرش داشته باشد.
بیشتر بخوانید
وی در ابتدا با اشاره به اینکه تعهدات ارزی از بازار فرش حذف شده، بیان داشت: حذف این تعهدات به احتمال زیاد میتواند تاثیر مثبتی بر رونق بازار فرش داشته باشد. در حال حاضر، بازار فرش دستبافت به ویژه فرش ابریشمی وضعیت چندان خوبی ندارد و این وضعیت چند سالی است که در بازار فرش حاکم شده است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در ادامه افزود: منتظر هستیم تا ببینیم که حذف تعهدات ارزی چه میزان میتواند به رونق صادرات فرش استان زنجان کمک کند. این تغییر قطعاً تاثیرگذار خواهد بود، اما میزان تاثیرگذاری آن هنوز مشخص نیست.
وی همچنین تاثیر افزایش قیمتها و تورم را بر بازار فرش منفی دانست و گفت: قیمت تمام شده فرش برای تولیدکنندگان بسیار بالا رفته و از طرفی تحریمها نیز تاثیرات منفی زیادی بر صادرات بازار فرش گذاشته است.
جعفری در خصوص بازارهای صادراتی فرش ایران اظهار کرد: پاکستان، هندوستان و ترکیه از جمله کشورهای عمده مقصد صادرات فرش ایران هستند. تا به امروز، پیمانکاری ارزی بهعنوان یکی از موانع اصلی از سوی صادرکنندگان فرش مطرح بود که حالا با حذف این تعهدات، میتوان امیدوار بود که شرایط بهبود یابد.
وی خاطر نشان کرد: آمار رسمی که سال گذشته از سوی گمرک برای صادرات فرش استان زنجان اعلام شد، حدود ۸۰۰ میلیون دلار بود.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان همچنین عنوان کرد: صادرات فرش به صورت غیررسمی نیز انجام میشود و یکی از راههای صادراتی فرش استان زنجان، دوبی است. به دلیل مسیرهای غیررسمی صادرات، آمار دقیقی از میزان صادرات فرش استان زنجان وجود ندارد.
وی افزود: اگر میزان صادرات بر اساس آمار رسمی گمرک بود، باید بازار فرش کاملاً متوقف میشد، اما در حقیقت، تولید فرش به حد بحرانی نرسیده است و واحدهای تولیدی فرش در سطح استان همچنان فعال هستند، اگرچه برخی از آنها با مشکلات نقدینگی مواجهاند.
جعفری در پایان امیدواری خود را نسبت به رونق بازار فرش ابراز کرد و گفت: امیدواریم که حذف تعهدات ارزی بتواند تحولی در بازار فرش ایجاد کرده و انگیزه تولیدکنندگان را برای ادامه فعالیت در این صنعت افزایش دهد.
با وجود این چالشها، امیدواریم که بازار فرش که سالهاست که رکود را تجربه میکند، به رونق بازگردد، زیرا بسیاری از خانوارها در استان زنجان معیشت خود را از این صنعت تأمین میکنند. از سوی دیگر، این هنر نیازمند توجه بیشتر مسئولان را میطلبد.
انتهای خبر/