logo
امروز : دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۲۷
[ شناسه خبر : ۴۲۵۵۱ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 11 دقیقه ]
در گزارش موج‌رسا بخوانید؛

کلید حل مشکلات اعتماد به خلاقیت جوانان

کلید-حل-مشکلات-اعتماد-به-خلاقیت-جوانان
با توجه به اینکه نخبگان جوان زیادی در عرصه‌های مختلف در کشور در حال فعالیت هستند که ظرفیت‌های این جوانان شناسایی نشده و استفاده از آن‌ها می‌تواند بسیاری از مشکلات کشور را حل کند و این موضوع نیازمند اقدام مدیران اجرایی کشور است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ شهرستان ابهر نیز مانند بسیاری از نقاط کشور از ظرفیت نخبگانی خوبی در بخش جوانان بهره‌مند است که بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها باید مورد توجه مسئولان باشد.

بیشتر بخوانید

ایده‌پردازی‌های جوانان در حل مشکلات کشور کارگشا است و باید بستر را برای ارائه نظرات و پیشنهادات آن‌ها فراهم شود، امکان‌سنجی مشکلات، برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری برای جوانان باید در اولویت مسئولان قرار گیرد.

 ایده‌های نوآورانه عامل اصلی کارآفرینی هستند، در دنیای کسب‌ و کارهای امروز، سازمان‌ها با چالش‌های متعددی مواجه هستند که نیازمند راه‌حل‌های نوآورانه و خلاقانه است.

خلاقیت در حل مسئله یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که می‌تواند به مدیران و کارکنان کمک کند تا با ارائه راهکارهای جدید و مؤثر، مشکلات پیچیده را برطرف کنند.

ر

می‌خواهم در پیشرفت کشورم نقش داشته باشم

 امیرحسام یوسفی، مبتکر ابهری در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: بنده متولد ۱۲ خرداد سال ۱۳۸۶ و دانش‌آموز سال دوازدهم رشته ریاضی‌ فیزیک هستم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر روی پروژه طراحی و ساخت موتور توربوجت کار می‌کنم، افزود: هدف من از این پروژه، نه تنها پیشرفت علمی شخصی، بلکه خدمت به توسعه فناوری و نوآوری در کشور است. در شرایطی که صنعت هوافضا نقشی حیاتی در رشد اقتصادی، صنعتی و دفاعی کشور دارد، من می‌خواهم سهمی در این پیشرفت داشته باشم. 

این مخترع ابهری با بیان اینکه موتور توربوجت نوآورانه با کاهش آلاینده‌ها در بهبود کنترل پروانه‌های روتور در بخش کمپرسور، افزایش راندمان و بازده نیرو کاربرد دارد، تصریح کرد: موتورهای توربوجت به‌عنوان یکی از انواع رایج سیستم‌های پیشرانه برای پروازهای تجاری و نظامی، اساس عملکرد خود را بر تبدیل انرژی شیمیایی حاصل از سوخت به انرژی مکانیکی و تولید نیروی تراست بنا کرده‌اند. 

وی به عملکرد موتور توربوجت اشاره و عنوان کرد: عملکرد موتور به سه مرحله اصلی فشرده‌سازی هوا، احتراق سوخت و انبساط گازهای داغ در توربین‌ها برای تولید نیروی رانش تقسیم می‌شود.

ر

یوسفی با بیان اینکه در فشرده‌سازی هوا (Compressor Stage)، هوای ورودی از طریق ورودی‌های موتور (Inlet) وارد کمپرسور می‌شود، ابراز کرد: کمپرسور با استفاده از یک سری روتورها و استاتورها، هوا را فشرده کرده و دمای آن را افزایش می‌دهد. طراحی دقیق روتورها و استاتورها در کمپرسور به منظور بهینه‌سازی فرآیند فشرده‌سازی و کاهش مصرف انرژی صورت می‌گیرد. در این موتور خاص، کنترل دقیق زاویه و سرعت پروانه‌های روتور در کمپرسور به منظور بهبود فرآیند فشرده‌سازی هوا و افزایش کارایی سیستم به کار گرفته شده است.

وی عنوان کرد: احتراق (Combustion Stage)، پس از فشرده‌سازی هوا، این هوا به محفظه احتراق منتقل می‌شود، جایی که سوخت به آن اضافه شده و تحت شرایط خاصی مشتعل می‌شود. با تنظیم دقیق فرآیند احتراق و بهینه‌سازی جریان سوخت و هوا، سیستم قادر به کاهش نوسانات فشار و دمای احتراق است که موجب افزایش پایداری و عملکرد موتور می‌شود.، در این موتور با طراحی ویژه در سیستم‌های پاشش سوخت و توزیع یکنواخت آن در محفظه احتراق، بازده سوختی بهبود یافته و میزان آلاینده‌ها کاهش پیدا کرده است.

این مخترع ابهری اظهار داشت: انبساط و نیروی تراست (Turbine and Thrust Generation)، گازهای داغ و فشرده حاصل از فرآیند احتراق به توربین‌ها هدایت می‌شوند. این گازها با عبور از توربین، انرژی مکانیکی تولید کرده و باعث چرخش توربین‌ها می‌شوند که این انرژی به شفت کمپرسور و دیگر اجزای موتور منتقل می‌شود. در طراحی جدید این موتور، افزایش بهره‌وری توربین از طریق بهینه‌سازی شکل هندسی و مواد استفاده شده در ساخت پره‌های توربین، موجب افزایش نیروی تراست و کاهش مصرف سوخت شده است.

وی افزود: طراحی کنترل دقیق پروانه‌های روتور در کمپرسور به منظور دستیابی به نسبت فشرده‌سازی بهینه و کاهش اصطکاک، منجر به کاهش مصرف سوخت و بهبود عملکرد کمپرسور در محدوده‌های مختلف بار می‌شود. این کنترل دقیق همچنین به کاهش تنش‌های مکانیکی در روتورها کمک می‌کند.

یوسفی بیان داشت: با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین در سیستم‌های احتراق و بهره‌گیری از سیستم‌های پس‌سوز (afterburner) پیشرفته، میزان آلاینده‌های تولید شده به حداقل مقدار ممکن کاهش یافته است. طراحی بهینه‌شده محفظه احتراق و استفاده از سوخت‌های با مشخصات زیست‌محیطی بهتر، کاهش تولید NOx، CO و HC را به همراه داشته است.

وی با اشاره به اینکه با بهینه‌سازی جزئیات طراحی سیستم احتراق، فشرده‌سازی بهتر هوا و استفاده از توربین‌های با کارایی بالا، نیروی تراست موتور به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، تأکید کرد: این امر موجب بهبود عملکرد کلی موتور در تمامی شرایط پروازی، از جمله در پروازهای بلند مدت و شرایط کم‌فشار می‌شود.

این مخترع ابهری با اشاره به اینکه موتور توربوجت طراحی‌شده با استفاده از اصول مهندسی پیشرفته و نوآوری‌های فنی، به‌طور قابل‌توجهی در جهت بهبود عملکرد و کاهش اثرات منفی زیست‌محیطی موفق بوده است، اظهار کرد: با کاهش آلاینده‌ها، بهبود بهره‌وری سوخت و افزایش نیروی تراست، این موتور می‌تواند به عنوان یک نمونه پیشرفته از پیشرانه‌های هوانوردی با بازده بالا و اثرات محیطی کم، در صنعت هوانوردی مدرن به کار گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: از مسئولان درخواست دارم که با ارائه حمایت‌های مالی، فراهم کردن زیرساخت‌های تخصصی، تسهیل دسترسی به امکانات علمی و همچنین اختصاص بورسیه‌های پژوهشی، شرایط لازم برای ادامه و گسترش این پروژه و پروژه‌های مشابه را فراهم کنند. باور دارم که با حمایت و همکاری، می‌توانیم در راستای پیشرفت کشور گام‌های مؤثری برداریم و به خودکفایی در زمینه‌های علمی و فناوری دست پیدا کنیم.

ا

رفع موانع در جهت حمایت از نخبگان

 مانیا مولایی در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: متولد سال ۱۳۸۷ در مقطع متوسطه دوم کلاس یازدهم در رشته ریاضی فیزیک، دبیرستان نمونه دولتی بنت‌الهدی همراه هم‌تیمی خود سپیده روحی متولد سال ۱۳۸۶ کلاس یازدهم در رشته تجربی و دبیرستان ایران این طرح را ارائه دادیم.

وی با بیان اینکه ایده اولیه سامانه از دغدغه شخصی ما برای حفظ محیط زیست و رفع مشکلات ناشی از مدیریت نادرست پسماند نشأت گرفت، افزود: با توجه به افزایش روزافزون تولید زباله و کمبود امکانات بازیافت در کشور، احساس کردیم که نیاز به یک راهکار هوشمند و کارامد برای مدیریت این مسئله وجود دارد.  

این مخترع ابهری تصریح کرد: هدف اصلی ما ایجاد سامانه‌ای بود که بتواند فرآیند جمع‌آوری و بازیافت زباله را تسهیل کرده و مشارکت شهرواندان را در این زمینه افزایش دهد‌.

وی اظهار داشت: در پی این افکار برخی اقدامات و ایده‌ها در جهت برطرف کردن این مشکلات انجام دادیم که شامل، طراحی زباله‌دان نیمه هوشمند با مکانیزم جداسازی زباله تر از زباله خشک، ساخت دستگاه خردکن بطری پلاستیکی، تولید مصالح سبک ساختمانی با پلاستیک بازیافتی، ارائه اپلیکشن و اشتراک‌گذاری ویدیو و مقالات آموزشی در جهت آموزش راهکارهای ساده و اقتصادی بازیافت در خانه و اما با رشد تکنولوژی و افزایش سطح دغدغه در جامعه افکار و آگاهی در مورد نیاز جامعه قادر به تولید سامانه مدیریت پسماند قابل بازیافت شدیم. 

مولایی با تأکید بر اینکه با توجه به آمار به دست آمده میانگین سرانه تولید زباله هر شهروند ایرانی حدود ۷۰۰ کیلوگرم است، عنوان کرد: براساس گزارش سازمان محیط زیست ایران حدود ۸۳ درصد این زباله‌ها خانگی قابل بازیافت است، که این زباله‌ها شامل ۷۳ درصد زباله تر که قابلیت تولید کمپوست و پیرولیز را دارا هستند و ۱۴ درصد پلاستیک که پس از طی مراحلی تبدیل به گرانول و بازآوری آن به چرخه تولید مواد پلاستیکی می‌شود و اما بقیه این مواد که شامل کاغذ، فلز و شیشه، زباله‌های الکترونیک و مسنوجات است که تمامی این موارد قابلیت بازیافت را دارا هستند.

وی اظهار داشت: با توجه به تمامی این موارد استفاده و نشر این نرم‌افزار مزیت‌های اقتصادی و اجتماعی بسیاری به همراه دارد که موجب وجود توسعه پایدار در جامعه می‌شود.

این مخترع ابهری به مزیت‌های اجتماعی این طرح اشاره کرد و ابراز داشت: از مزایای این طرح می‌توان به حفاظت از محیط زیست، کاهش مصرف آب، حذف پدیده زشت زباله‌گردی از سطح شهر و جلوه و پاکیزگی شهر اشاره داشت، اما از مزیت‌های اقتصادی این طرح می‌توان به جلوگیری از اتلاف سرمایه‌های ملی همچون منابع تجدیدناپذیر کشور، حذف فرآیند‌های اضافی در چرخه بازیافت و ورود مستقیم مواد بازیافتی به چرخه تولید اشتغال‌زایی و تولید ثروت برای استفاده کاربران اشاره کرد.

وی تأکید کرد: در این نرم‌افزار در حدود ۲ هزار و ۷۰۰ خط برنامه‌نویسی صورت گرفته و فضایی کاربرپسند دارد که همواره سهولت دسترسی کاربران به تمامی تنظیمات این برنامه را به ارمغان می‌آورد و استفاده از این برنامه موجب دسترسی مستقیم و آسان به چرخه جمع‌آوری پسماند و تحویل سریع آن به مرحله بازیافت می‌شود.

مولایی با بیان اینکه بزرگ‌ترین چالش‌ها در مدیریت شهری، مدیریت زباله و بازگشت مجدد منابع در جهت حفظ سرمایه است، خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های موجود تغییر رفتار شهروندان و ترغیب آن‌ها به تفکیک زباله از مبدأ و همچنین هماهنگی با شهرداری‌ها و سازمان‌های مرتبط برای ایجاد زیرساخت‌های لازم و اخذ مجوزهای مربوطه، زمان‌بر و پیچیده بود. علاوه بر این، توسعه یک اپلیکیشن کاربرپسند و پایدار نیز نیازمند صرف زمان و هزینه قابل‌توجهی بود. 

وی به ساختار اپلیکیشن اشاره کرد و بیان داشت: در مرحله اول درخواست شما ثبت می‌شود، انتخاب نوع و مقدار زباله و انتخاب موقعیت دقیق مکانی بر روی نقشه و زمانی که مایل به تحویل زباله‌ها هستید مقدور می‌شود و در مرحله دوم پردازش اطلاعات توسط الگوریتم هوش مصنوعی صورت می‌گیرد، این الگوریتم با استفاده از داده‌های مختلفی مانند موقعیت جغرافیایی کاربران، مقدار و نوع زباله و ظرفیت خودروهای جمع‌آوری، بهترین مسیر را برای جمع‌آوری زباله‌ها محاسبه می‌کند. این امر باعث کاهش زمان و هزینه‌های جمع‌آوری، افزایش کارایی ناوگان و در نهایت کاهش آلودگی هوا در مرحله سوم جمع‌آوری صورت می‌گیرد یعنی حضور مأمور بازیافت در زمان و مکان مشخص شده، توزیع زباله‌های قابل بازیافت، ثبت داده‌ها و تأیید پرداخت صورت می‌گیرد.

این مخترع ابهری تأکید کرد: یکی از اهداف ما این است که این سامانه را به تدریج در سایر شهرهای کشور گسترش دهیم و با همکاری شهرداری‌ها و سازمان‌های محیط زیستی، پوشش‌دهی آن را افزایش دهیم. همچنین، در نظر داریم امکانات جدیدی مانند خرید و فروش محصولات بازیافتی و ایجاد بازارچه‌های مجازی را به سامانه اضافه کنیم و از همه شهروندان دعوت می‌کنیم تا با استفاده از این سامانه، ما را در حفظ محیط زیست یاری کنند. تفکیک زباله از مبدأ و استفاده از این سامانه، گامی کوچک اما مؤثر در جهت داشتن شهری پاک و سالم است.

وی به ضرورت اصلاح نگرش‌ها به کارآفرینان، حذف مقررات دست‌وپا گیر در جهت حمایت از نخبگان، لزوم تسهیل شرایط دشوار کسب و کارهای جدید در کشور گوشه‌ای از خواسته‌های ما برای رفع موانع موجود در این مسیر است.

ل

 شرط دریافت تسهیلات تجاری‌سازی اختراع است

مریم گنجی، سرپرست صندوق کارآفرینی امید شهرستان ابهر در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: این موسسه مالی معمولاً به‌دنبال حمایت از ایده‌ها و پروژه‌های نوآورانه است که می‌توانند به توسعه علمی و فناوری کمک کنند، این حمایت می‌تواند شامل تأمین منابع مالی، مشاوره و منابع دیگر باشد تا ‌پژوهشگران بتوانند ایده‌های خود را به واقعیت تبدیل کنند.

وی با بیان اینکه شرط دریافت تسهیلات تجاری‌سازی اختراع است، افزود: برای بهره‌مندی از این تسهیلات، فرد یا تیم باید یک اختراع ثبت‌شده یا در حال ثبت داشته باشد. این اختراع باید قابلیت تجاری‌سازی داشته باشد، یعنی بتوان آن را به محصول یا خدماتی تبدیل کرد که در بازار قابل عرضه باشد.

سرپرست صندوق کارآفرینی امید شهرستان ابهر با بیان اینکه تسهیلات تجاری‌سازی می‌تواند شامل تأمین منابع مالی، مشاوره در زمینه بازاریابی، کمک به تولید و حتی حمایت‌های قانونی باشد، تصریح کرد: هدف از این تسهیلات، کمک به مخترعان و پژوهشگران برای تبدیل ایده‌های نوآورانه به محصولات واقعی و موفق در بازار است.

وی با بیان اینکه در شهرستان ابهر دو طرح از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر به این صندوق معرفی شده است، تأکید کرد: این معرفی‌شدگان هم باید در خصوص تجاری‌سازی ایده خود اقدام کنند‌.

ایده‌پردازی‌های جوانان در حل مشکلات کشور کار گشاست و باید بستر را برای ارائه نظرات و پیشنهادات آن‌ها فراهم کنیم و این موضوع حمایت مسئولان را می‌طلبد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر