کوددهی مزارع زعفران اولویت کشاورزان باشد
سید علی ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با اشاره به سطح زیر کشت ۱۵ هکتاری زعفران در ابهر، گفت: ین میانگین تولید زعفران در هر هکتار ۴.۷ کیلوگرم است. پیشبینی میشود ۷۵ کیلوگرم محصول زعفران در این شهرستان برداشت شود.
بیشتر بخوانید
وی افزود: در سالهای اخیر کشت محصول زعفران با استقبال چشمگیر کشاورزان همراه بوده و اگر مبتنی بر اصول فنی و زیر نظر کارشناسان جهاد کشاورزی صورت گیرد میتواند رونق اقتصادی را برای کشاورزان بهدنبال داشته باشد.
سرپرست اداره جهاد کشاورزی شهرستان ابهر بیان کرد: بهطور متوسط هر هکتار زمین کشاورزی اختصاص پیدا کرده به کشت زعفران نیازمند چهار تا پنج تُن پیاز زعفران است که بعد از گذشت دو سال از کشت به مدت هفت سال محصول تولید خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه زمینهای حاصلخیز شهرستان ابهر برای کشت زعفران مناسب است، اضافه کرد: بهرهوری اقتصادی عملکرد گلدهی زعفران از سال دوم کشت پیاز آغاز و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد و با انجام توصیههای فنی جهت تغذیه، آبیاری بهموقع، کافی و همچنین برداشت و فرآوری اصولی و بهداشتی محصول در بالا بردن کیفیت محصول تولیدی تأثیر بهسزایی دارد.
ابراهیمی با توضیح اینکه کوددهی زعفران یکی از مهمترین مسائلی است که باید در اولویت کاشت زعفران قرار بگیرد، متذکر شد: همه کشاورزان زعفرانکار که بهدنبال افزایش گلدهی زعفران و سایز پیاز زعفران هستند بدانند پاسخ آنها در یک برنامه کوددهی مناسب است.
وی با اشاره به اینکه کود مناسب زعفران یک محصول خاص نیست، بلکه مجموعهای از کودها هستند که در هر مرحله از کوددهی زعفران در کنار همدیگر میتوانند تغذیه زعفران را فراهم کنند، اظهار داشت: بنابراین توصیه میشود در این مورد با کارشناسان کشاورزی مشورت کنند و گلهای زیبا و فیروزهفام زعفران، با توجه به ویژگیهای خاص، نیاز آبی کمتر، درآمد بیشتر و کمترین مدیریت داشت، پهنه اراضی شهرستان ابهر را نیز دربرگرفته و در این شهرستان با استقبال کشاورزان مواجه شده است.
سرپرست اداره جهاد کشاورزی شهرستان ابهر اضافه کرد: این محصول بهدلیل طعم، بو و رنگ خاصی که ایجاد میکند در صنعت غذا، شیرینیپزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد بسیاری دارد.
انتهای خبر/