تکنیکهایی برای کنترل احساسات و مدیریت خشم
مائده بازرگانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه خشم یکی از هیجانات اصلی انسان است که به صورت طبیعی در همه افراد وجود دارد، در واقع پرخاشگری نمود بیرونی خشم است، گفت: برای اینکه خود را کنترل کنیم در وهله اول بایستی نسبت به علائمی که هنگام بروز خشم در ما به وجود میآید آگاهی داشته باشیم از جمله افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، گشاد شدن مردمک چشم و تغییر در تنفس که علائم هشداردهنده بسیار مهمی هستند.
بیشتر بخوانید
وی افزود: اگر ما نسبت به علائم گفته شده که از آنها با عنوان فعال شدن دستگاه سمپاتیک بدن یاد میشود، آگاهی پیدا کنیم بهتر میتوانیم کنترل خشم داشته باشیم.
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با اشاره به اینکه یکی دیگر از راههای کنترل خشم توجه به افکارمان است، عنوان کرد: زمانی که خشمگین میشویم، نسبت به آن شرایط و علائم هشداردهنده آگاهی پیدا میکنیم.
وی ادامه داد: در مواقعی که خشم به وجود میآید فرد به صورت فیزیولوژیکی نمیتواند به درستی فکر کند و تصمیم بگیرد. از این رو بهتر است صحبت کردن با شخص مورد نظر را به زمانی دیگر موکول کند.
بازرگانی با اشاره به اینکه مدیریت خشم یک مهارت مهم است که نیاز به تمرین و تلاش دارد، تصریح کرد: با استفاده از تکنیکها و راهکارهای مناسب، میتوان به کنترل بهتر احساسات دست یافت و زندگی سالمتری را تجربه کرد.
وی افزود: در مواقعی که کنترل خشم دشوار است، مشاوره روانشناسی میتواند بسیار مؤثر باشد. همچنین فعالیت بدنی منظم به تخلیه انرژی منفی و کاهش استرس کمک میکند. ورزشهای گروهی مانند فوتبال یا بسکتبال نیز میتوانند فرصتهای اجتماعی خوبی فراهم کنند.
وی گریزی به مسئله کنترل خشم در جوانان زد و گفت: در جامعه امروزی جوانان باید یاد بگیرند که چگونه به جای واکنشهای احساسی به دنبال راهحلهای منطقی برای مشکلات خود باشند.
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی اظهار کرد: فشارهای تحصیلی، مشکلات خانوادگی، انتظارات اجتماعی و تغییرات هورمونی میتوانند از عوامل ایجاد خشم در جوانان باشند.
وی افزود: یکی از راهکارهای مهم کنترل خشم مهارت حل مسئله است به طوری که فرد تمامی راهحلهایی که به ذهنش میرسد را یادداشت کند. به عبارتی مشکلی که با آن مواجه شده و نسبت به آن خشمگین میشود را روی کاغذ نوشته و راهحل مناسبی برایش بیابد.
انتهای خبر/