فعالیت ۸۵ نفر در آمارگیری کشاورزی زنجان
علیرضا کردلو در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ درباره اهمیت سرشماری کشاورزی و تأثیر آن بر برنامهریزیهای آینده، اظهار داشت: هر نوع برنامه و سیاستگذاری که قرار است در بخش کشاورزی و سایر حوزهها انجام شود، نیازمند آمار و اطلاعات دقیق است. این امر باید در تمامی جنبههای مدیریتی مورد توجه قرار گیرد.
بیشتر بخوانید
وی با اشاره به سرشماری کشاورزی که هر ۱۰ سال یکبار انجام میشود، گفت: این سرشماری، تنها عملیات آماری است که به تک تک واحدهای بهرهبرداری مراجعه میشود و از این حیث از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در استان زنجان، با توجه به وسعت بالای اراضی کشاورزی که حدود ۸۰۰ هزار هکتار است، آمارگیری در این منطقه کار دشوار و زمانبر است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان ادامه داد: ما بیصبرانه منتظر دریافت اطلاعات این سرشماری در استان هستیم. زمانی که اطلاعات جمعآوری شود، میتوانیم از آن برای پیشبرد برنامههای خود استفاده کنیم و تصمیمات بهتری اتخاذ کنیم.
وی تصریح کرد: این سرشماری تمامی حوزههای کشاورزی را پوشش میدهد، اعم از حوزههای زراعی، باغی، گلخانهای، دام، طیور، شیلات، نوغانداری و عملیات ترویجی، و تمامی بخشهایی که در سیستم کشاورزی به صورت روزانه در حال فعالیت هستند.
کردلو همچنین گفت: بعد از اینکه نتایج آمارگیری منتشر شد، از این اطلاعات برای بهبود کارهای خود استفاده خواهیم کرد، به شرط آن که همه کشاورزان و دستگاههای مرتبط با این موضوع همکاری کنند و دست به دست هم بدهیم تا آمار دقیقی از حوزه کشاورزی جمعآوری شود.
وی از حضور ۸۵ نفر در فرایند سرشماری کشاورزی خبر داد و عنوان کرد: ۳۱ نفر از این افراد کارشناسان فنی هستند که به عنوان ناظر بر روند سرشماری فعالیت میکنند و این اقدامات در نهایت به جمعآوری آمار دقیق و موثر در جهت بهبود وضعیت کشاورزی استان کمک خواهد کرد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اهمیت سرشماری کشاورزی و ضرورت همکاری کشاورزان در این فرایند، گفت: هر چه اطلاعات دقیقتری در اختیار کارشناسان قرار گیرد، در پیشبرد برنامههای کشاورزی استان کمک شایانی خواهد کرد.
وی از کشاورزان درخواست کرد تا در روند آمارگیری همکاری لازم را داشته باشند تا آمارهای جمعآوری شده به واقعیت نزدیکتر باشد.
کردلو با اشاره به استفاده از پایگاههای اطلاعاتی مرتبط با سرشماری در استان افزود: مرکز آمار ایران از این پایگاهها استفاده میکند و در این سرشماری، صرفاً به سرشماری میدانی بسنده نمیشود. هدف ما جمعآوری اطلاعات دقیق و کاربردی برای بهبود برنامهریزیهای کشاورزی است.
وی از آغاز عملیات آمارگیری از ۱۲ آبانماه خبر داد و گفت: این سرشماری به مدت ۴۵ روز ادامه خواهد داشت و تا ۲۶ آذرماه ادامه خواهد یافت. از کشاورزان و تولیدکنندگان خواسته میشود تا آمار دقیقی از زمینهای کشاورزی خود در اختیار آمارگیران قرار دهند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: اطلاعات آمارگیری در تمامی بخشهای کشاورزی کاربرد دارد و میتواند در برنامهریزیهای آتی و همچنین در روند تولید محصولات کشاورزی بهکار گرفته شود.
وی افزود: این آمارگیری همچنین به ما کمک میکند تا تکنولوژیهای نوین را در عرصه کشاورزی بهکار بگیریم.
کردلو همچنین تاکید کرد: سرشماری طبق قوانین محرمانه است و هیچ ارگانی اجازه استفاده از اطلاعات آن در امور روزمره خود را ندارد. نتایج عمومی سرشماری برای سیاستگذاریهای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: الگوی کشت نیازمند اطلاعات دقیق و بهروز است و هرچه اطلاعات دقیقتری در اختیار داشته باشیم، میتوانیم در تدوین و پیگیری الگوی کشت که در سطح استان زنجان در حال اجرا است، موفقتر عمل کنیم.
انتهای خبر/