logo
امروز : جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۵۰
[ شناسه خبر : ۴۱۹۲۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
کارشناس مسائل مدیریت شهری:

برندسازی شهری اقتصاد آن را بیمه می‌کند

برندسازی-شهری-اقتصاد-آن-را-بیمه-می‌کند
کارشناس مسائل مدیریت شهری گفت: برند برای یک شهر ارزش‌آفرین است و موجب مزیت رقابت پایدار می‌‌شود، تا در این دنیای رقابت بین شهرها در جذب سرمایه و افزایش رونق اقتصادی پیروز باشند.

بهزاد آهنگری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه برند برای یک شهر ارزش‌آفرین است و موجب مزیت رقابت پایدار می‌‌شود، گفت: متفکران و دانشمندان برند شهری معتقد هستند، شهرها قابلیت‌های بسیاری دارند که باید از طریق یافتن راه‌حل‌ها و ابتکار خود را از سایر شهرها متمایز کنند و برای مخاطبان به‌خصوص گردشگران و سرمایه‌گذاران بتوانند یک تصویر ذهنی مثبت و ماندگار ایجاد کنند تا در این دنیای رقابت بین شهرها در جذب سرمایه و افزایش رونق اقتصادی پیروز باشند.

بیشتر بخوانید

وی با تأکید بر اینکه در دنیای رقابتی کنونی شهرهای بدون برند، شهرهای فاقد پشتوانه و ظرفیت برای رونق اقتصادی هستند، عنوان کرد: آنچه که برای شهر به عنوان برند شناخته می‌شود، در سطح اول اشاره به جنبه‌های فیزیکی ملموس و قابل مشاهده آن شهر است، همانند بناها و افراد مشهور و طبیعت شهر، در سطح دوم ابزارهای تبلیغاتی و رسانه‌ای‌ است که به صورت فیزیکی یا مجازی در عصر کنونی معرف پتانسیل‌های شهر به مخاطبان است و در سطح سوم نوع حکمرانی و مدیریت شهری و تعاملات اجتماعی و ارتباطات مردمی در خصوص ویژگی‌ها یک شهر است که در نهایت برند یک شهر را مشخص خواهند کرد.

کارشناس مدیریت شهری خاطرنشان کرد: در واقع برند نامی است که یک شهر را در ذهن مخاطبان به نیکی نگه می‌دارد، همان‌گونه که خریداران کالا با شنیدن نام یک برند مشهور حس آشنایی برایشان ایجاد می‌شود برندهای مشهور شهرها نیز برای گردشگران و به خصوص سرمایه‌گذاران در ایران شهرهایی مانند: قم و مشهد برند شهرهای زیارتی و اسامی اصفهان و شیراز برند شهرهای گردشگری برای گردشگران داخلی و خارجی است.

وی ابراز داشت: برند شاخصه مثبت یک شهر است که در صورت داشتن برند، شهرت و خوشنامی برای آن پدید می‌آورد و به دنبال آن گردشگران و بالاتر از آن سرمایه‌گذاران تمایل بیش‌تری برای ورود به آن شهر دارند.

آهنگری اظهار کرد: برای ایجاد برند بر مبنای هویت، نقش هنر تبلیغات و رسانه بسیار اثربخش است. چه شهرهایی که تاریخ و سابقه و هویت خاصی ندارند ولی با هزینه‌کرد بر تبلیغات و استفاده از هنر اعجاز رسانه‌ها خود را به برندی مشهور در میان برندهای شهری تبدیل می‌کنند.

وی با توضیح اینکه امروزه شهرهای بی‌برند در واقع شهرهای بی‌هویت هستند که در میان شهرهای یک کشور و جهان گمنام خواهند ماند، متذکر شد: این گمنامی هزینه گزافی برای مدیران شهر و شهروندان در پی خواهد داشت و در واقع یک پس‌روی شدید در اقتصاد شهری و صدمه‌ای جبران‌ناپذیر در تمامی وجوه توسعه است.

 این کارشناس مدیریت شهری عنوان کرد: شهری با قدمت، فرهنگ و اصالت و آثار بیش از ۳ هزار سال، به‌خصوص منابع و دارایی‌های انسانی بی‌شمار در صد سال اخیر چه بخواهد و چه نخواهد بیش از مکان‌های تاریخی، آب و هوا، محصولات کشاورزی، تولیدات صنعتی و صنایع‌دستی، آئین و رسوم ملی و مذهبی‌اش، با مشاهیرش شناخته می‌شود. 

وی بیان داشت: قدمت کتب تألیف شده بزرگان شهر از دوران قاجار تاکنون و معرفی مشاهیر ابهررود در آن‌ها معرف صدها ادیب و بزرگ فرهنگی است، که به شماره نمی‌آیند و اگر قرار بر برپایی بزرگداشت برای همه آن‌ها باشد، باید کل روزها و هفته‌های سال را برای آن‌ها بزرگداشت گرفت.

وی افزود: علی‌رغم وجود چنین سرمایه‌های بی‌شمار انسانی و معنوی، ابهررود آن‌چنان که باید در بین سایر شهرهای کشور برجسته و متمایز نشده و مدیریت شهری و کلیه مسئولان مرتبط با شهر از استاندار و نماینده و فرماندار گرفته تا شوراهای شهر و شهرداران و البته خود شهروندان هستند همگی باید در این خصوص اهتمام داشته باشند.

آهنگری بزرگ‌ترین دلیل «عدم برندسازی شهری» را کم‌کاری و ترک فعل مسئولان و مدیران شهری، شهرهای منطقه دانست و تأکید کرد: برندسازی شهری یک علم، یک دانش نوین و عمیق بوده و با شعارزدگی کاملا متمایز است.

وی با اشاره به اینکه نویسنده و ادیب بزرگی همانند مرحوم خاکسار ابهری و دارای چندین تألیف ارزشمند است که همگی در سال‌های دور چاپ و منتشر شده است، اظهار کرد: وی اخلاقیات و روحیات خاص هنرمندانه‌ای داشت که تمامی نزدیکان و یارانش به نیکی به یاد دارند ولی بدیهی است خاطرات شفاهی، ماندگاری لازم و طویل‌المدتی نخواهد داشت و تصاویر و عکس‌ها و اندک کلیپ‌های شبه‌مستند باقی‌مانده از وی نیز به‌صورت پراکنده بوده و گویای شرح حال کاملی از زندگی وی نیست.

این کارشناس مدیریت شهری گفت: مدیریت شهری، فرهنگسراهای بخش خصوصی، کلیه علاقه‌مندان و یاران آن مرحوم و نیز کلیه دوست‌داران ادب و فرهنگ منطقه ابهررود باید بکوشند با تهیه و ساخت مستندهای ماندگار و فاخر و حرفه‌ای، یادمان‌ها، اِلمان‌ها و تکثیر و انتشار آثار فاخر بزرگان به‌خصوص برای نسل نوجوان منطقه، حق مطلب را ادا کرده باشند.

وی خاطرنشان کرد: در این میان مجموعه مدیریت شهری وظیفه دارد در وهله نخست برای تکریم منابع انسانی و نکوداشت دارایی‌های معنوی شهر و دوم برای برندسازی شهر تحت مدیریت خود، هر آنچه می‌تواند در برجسته‌سازی این سرمایه‌های اجتماعی خویش بکوشد، این اقدامات نه لطف است بلکه وظیفه‌ای است حرفه‌ای برای مدیریت شهری و تأثیرات مستقیم آن هم بر تعالی ابعاد ادبی و فرهنگی شهر دارد.

آهنگری تأکید کرد: با برندسازی، برجسته‌سازی شهری و تثبیت هویت شهری انجام خواهد گرفت تا با رقابت‌پذیر کردن شهر، سرمایه‌گذاران بیش‌تری برای سرمایه‌گذاری در شهر ترغیب شوند و از این راه درآمدهای پایدار شهر نیز افزایش یافته و در نهایت اقتصاد شهری شکوفا خواهد شد.

وی بیان داشت: نقش بازآموزی دانش‌هایی چون اصول مدیریت شهری، اقتصاد شهری، برندسازی شهری، هویت شهری، جذب سرمایه‌گذاران شهری برای تمام مدیران شهری و شوراهای شهر و شهروندان مطالبه‌گر بسیار ضروری است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر