مسئولان زنجان مخالف انتقال آب قزلاوزن به اردبیلاند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ آئین افتتاح جشنواره میوههای بهشتی شامگاه امروز در طارم با حضور معاون اقتصادی و سرمایهگذاری استانداری و مدیرکل جهاد کشاورزی استان زنجان و مسئولان شهرستانی برگزار شد.
بیشتر بخوانید
حجتالاسلام مهدی منصوری، امام جمعه طارم در جشنواره میوههای بهشتی گفت: حضور وزیران کشاورزی، راه و نیرو در طارم الزامی است ولی تا امروز این اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان اینکه زندگی مردمان این شهرستان بهویژه باغداران به آب جاری و ماندن رودخانه قزلاوزن وابسته است، افزود: این مهم با پیگیریهای مسئولان بخشهای مختلف امکانپذیر میشود.
حسین محمدی، معاون امور اقتصادی استاندار زنجان در جشنواره میوههای بهشتی طارم گفت: ما تمامی مسئولان استانی را ملزم کردیم که اولویت در فرآیند توسعه اقتصادی را جدی بگیرند و این وضعیت کاملاً مشهود است.
وی بیان کرد: نمایشگاهی که دایر شده اقدام بسیار خوبی برای توجیه این موضوع است که بتوانیم دستاوردهای این شهرستان را به بهترین شکل ممکن معرفی کنیم.
معاون امور اقتصادی استاندار زنجان در رابطه با لزوم احداث سد عنوان کرد: سد کلوچ سدی است که مطالعات آن در سه سال اخیر آغاز شده و در حال تکمیل است.
وی با اشاره به اینکه در مسیر پروژه مشکلاتی وجود داشت که موجب تاخیر در روند آن شد، خاطرنشان کرد: تنها راه حل این معضلات حذف محدودیت این شهرستان راهاندازی این سد است و متخصصان در این حوزه این موضوع را بیان کردند.
محمدی با بیان اینکه امیدواریم تا ابتدای سال ۱۴۰۴ حداقل فاز عملیاتی این پروژه انجام شود، افزود: در این حوزه نیز اقداماتی انجام شده است.
وی در رابطه با انتقال آب قزلاوزن به دشت اردبیل گفت: این مسئله که بخشی از آب قزلاوزن به دشت اردبیل واگذار شود، فقط در حد یک پیشنهاد بود که بلافاصله بعد از طرح این پیشنهاد مسئولان ذیربط استان مقاومت و مخالفت خود را اعلام کردند.
معاون امور اقتصادی استاندار زنجان اضافه کرد: در حال حاضر این پیشنهاد حتی در دستور کار دولت نیز نبوده و ما این پروژه را نمیپذیریم، همچنین استاندار زنجان پیگیر این موضوع است و اعلام کرده این اتفاق نخواهد افتاد.
وی در رابطه با فعالیتهای اقتصادی طارم گفت: طارم جزو شهرستانهایی است که مورد توجه تمامی دولتها بوده است. زنجان استانی با پایینترن نرخ بیکاری و بالاترین نرخ مشارکت اقتصادی کشور است و تقریباً تمامی شاخصهای اقتصادی روند رو به رشد و پیشرفت را دارد.
محمدی ادامه داد: طارم در حوزه اشتغال نسبت به دیگر شهرستانها در وضعیت مطلوبی قرار دارد، این مهم نشاندهنده این است که مردم، مسئولان و مطالبهگران شهرستان در استان پیگیری و عملکرد مطلوبی دارند.
وی بیان کرد: تسهیلات کمبهرهای برای آن دسته از غرفهداران طارمی که در این جشنواره فعالیت دارند تخصیص میدهیم تا با استفاده از این تسهیلات بتوانند محصولات و تولیدات خود را نسبت به قبل مطلوبتر ارائه و عرضه کنند.
معاون امور اقتصادی استاندار زنجان ابراز کرد: از سرجمع تسهیلات استان مبالغی بیشتر برای این ۲۰ غرفهدار لحاظ میکنیم تا کمال استفاده را داشته باشند.
روحالله حسنی، رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان در این جشنواره گفت: مساحت باغات استان ۶۳ هزار هکتار است که یک سوم آن در طارم کشت میشود.
وی با بیان اینکه ۲۱ هزار هکتار از این مجموع باغ زیتون است، گفت: بیش از ۱۶ هزار هکتار به باردهی رسیده است و مابقی هم به مرور زمان به این مرحله خواهد رسید.
رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان افزود: تولیدات حوزه باغی زنجان ۱۵ هزار تُن است که نزدیک به ۱۵ درصد این عدد به طارم اختصاص دارد، این شهرستان در خصوص باغات بهویژه محصول زیتون در کشور جایگاه خوبی دارد.
وی عنوان کرد: شورای ملی زیتون در جهان تشکیل شده است که در این دوره ریاست شورا با ایران است، میرعرب رضی بهعنوان نماینده کشور در این شورا است.
حسنی ادامه داد: ما در اولین قدم باید به فکر حفظ باغات موجود باشیم، مبارزه با آفات و بیماریها از مهمترین اقداماتی است که در این رابطه انجام میشود.
وی افزود: در سالی که گذشت با حدود ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی طارم مورد پایش ملخ قرار گرفت و ۱۵ هزار هکتار مبارزه انجام شد، این اقدامات باعث حفظ محصولات کشاورزی میشود.
رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان در رابطه با آفت مگس زیتون خاطرنشان کرد: مگس زیتون آفت بسیار جدی این منطقه است که در این باب ۱۸ هزار مبارزه شناسایی شد که عدد قابلتوجهی است و نیازمند برنامه توسط باغداران، مسئولان و دولت را میطلبد که تضمینکننده سلامت محصولات و پایداری آن است.
وی بیان کرد: صنایع مرتبط با محصول زیتون نیاز به ارتقاء و تکمیل دارند، بهخصوص در حوزه نگهداری، بستهبندی و تولید فرآوردههای متنوع از زیتون چنین رویدادی در این خصوص در استان برگزار شده است.
حسنی در رابطه با تکمیل نواحی صنعتی مختص زیتون گفت: تکمیل این نواحی یکی از کارهایی است که دولت مقدمات آن را فراهم کرده است. این مهم برای فعالان این حوزه ضروری و در دست اقدام است.
انتهای خبر/