آموزش به شرط تزریق سرمایه در مدارس

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ مدارس غیرانتفاعی یا غیردولتی از جمله مدارسی هستند که به وسیله همیاری و مشارکت مردم اداره میشوند، تمامی هزینههای مدرسه نیز جزو وظایف والدین دانشآموزان است. با وجود اینکه این مدارس شهریههای بسیار بالایی را دریافت میکنند اما استقبال خوبی از آن میشود.
بیشتر بخوانید
شهریههای بسیار بالا در مدارس خصوصی یکی از موضوعات مهم در نظام آموزشی است، این موضوع میتواند تأثیرات مختلفی بر خانوادهها، دانشآموزان و حتی جامعه داشته باشد. مدارس خصوصی معمولاً ادعا میکنند که با ارائه برنامههای آموزشی ویژه، معلمان با تجربه و امکانات بهتر، کیفیت آموزشی بالاتری را ارائه میدهند.
از آنجایی که این مدارس از امکانات آموزشی مطلوبی برخوردار است نسبت به سایر مدارس عملکرد متفاوتتر و بهتری دارد و همواره مورد توجه والدین است.
در مدارس غیرانتفاعی علاوه بر کتابهای درسی، جزوات و آزمونهای خاصی برای تقویت سطح علمی دانشآموزان در نظر گرفته میشود.
این مدارس از طریق تبلیغات فراوان در صفحات مجازی و سایتها سعی بر این دارند که جذب بسیار بالایی داشته باشند در نتیجه ذوق و اشتیاق دانشآموزان برای حضور و ثبتنام در این مدارس بیشتر است.
شهریه مدارس غیردولتی افزایشی است
با این حال با توجه به شرایط اقتصادی موجود شهریه مدارس غیر انتفاعی بسیار بالا بوده که انتقادهای بسیاری را از طرف والدین دانشآموزان به دنبال دارد در این راستا سارا فغفوری یکی از والدین دانشآموزان مدرسه غیرانتفاعی زنجان در گفتگو با خبرنگار موجرسا گفت: هر دو فرزندم در مدارس غیردولتی تحصیل میکنند. من و همسرم هر دو کارمند هستیم اما از آنجایی که تمامی هزینهها بالاست شهریه مدرسه پسر کوچکم در مقطع ابتدایی 18 میلیون تومان و پسر دبیرستانیام 26 میلیون تومان است، مجبوریم طوری تقسیمبندی کنیم که کم نیاوریم.
فغفوری با اشاره به اینکه در آغاز سال تحصیلی یک چک از اولیا میگیرند، عنوان کرد: نصف شهریه را نیمه اول و باقی را نیمه دوم پرداخت میکنیم. علاوه بر این که مبالغ شهریه بالاست از معلم پسر کوچکم ناراضی هستم و هر باری که اعتراض میکنم هیچ جوابی نمیگیرم.
وی با اشاره به دیگر معایب این مدارس، ادامه داد: کار دانشآموزان فقط درس خواندن شده و تفریح دیگری ندارند، رقابت بسیار تنگاتنگ است و باعث مشکلات روحی و روانی نیز میشود. جز درس خواندن از پس کار دیگری برنمیآیند.
فغفوری با اشاره به مزایای درس خواندن در این مدارس نیز خاطرنشان کرد: این مدارس آزمایشگاه بسیار مجهز و مدرن، باشگاه ورزشی، کتابهای کمک درسی دارند. یک دستگاه حضور و غیاب نیز وجود دارد که دانشآموز موقع ورود انگشت میزند و حضورش در سیستم ثبت میشود.
فشار درسی دانشآموز را رنج میدهد
در این جهت کاظم مرادی پدر یکی از دانشآموزان یکی از مدارس غیر انتفاعی زنجان در گفتگو با خبرنگار موجرسا گفت: دلیل اصلی ثبتنام فرزندم در مدارس غیردولتی چشم و هم چشمی فامیل بود.
وی افزود: قبلا دخترم در مدرسه دولتی تحصیل میکرد و از هر لحاظ کیفیت خوبی داشت ولی چون دوستان و آشنایان در مدارس غیردولتی فرزندانشان را نامنویسی کرده بودند، تأثیر صحبتهایشان باعث شد تا او نیز تشویق به تحصیل در این مدارس شود.
این پدر خاطرنشان کرد: دوران تحصیلی ما اینگونه نبود، حتی پدر و مادر خبر نداشتند که هر فرزند کلاس چندم است. نه کلاس آشپزی داشتیم نه کلاس هوش مصنوعی، یک کلاس درس بود با حضور معلمی با یک خطکش وحشتناک و تمام.
وی ادامه داد: شهریه این مدارس به قدری بالاست که تنها اقشار خاصی از جامعه توان استفاده از این امکانات را دارند به طوری که منجر به تفکیک سطح اجتماعی میشود. زیرا خانوادههای مرفه هیچ مشکلی با شهریه بالا ندارند.
مرادی با بیان اینکه دخترم تمام وقت خود را در اتاق خود به سر میبرد، بیان کرد: مدام مشغول مطالعه است و زمان غذا خوردن از اتاق بیرون میآید، کلی کتاب کمک درسی قطور نیز برایش تهیه کردهایم و امیدواریم نتیجهبخش باشد.
وی گفت: دلیل اینکه مدارس غیرانتفاعی عملکرد بالایی نسبت به مدارس دولتی دارند این است که معلمان در کلاس 20 نفری تدریس بهتری دارند تا یک کلاس 40 نفری که حتی صدا به صدا نمیرسد. مسلماً دانشآموز نیز همیشه نیاز به چنین فضایی دارد تا کلاس درس برایش مفید واقع شود.
مدارس غیرانتفاعی سهلگیر هستند
در این راستا علیاکبر جعفری، معلم بازنشسته در گفتگو با خبرنگار موجرسا اظهار کرد: بنده ۳۲ سال سابقه خدمت در حوزه تدریس و مدیریت دارم، اکنون نیز دست از تلاش برنداشته و به صورت حقالتدریس با آموزش و پرورش همکاری دارم.
وی افزود: هزینههای جاری مدارس علیالخصوص دبیرستانهای غیرانتفاعی در استان زنجان بسیار بالاست و مجبورند برای جبران این حقالزحمهها، تجهیزات و امکانات از والدین درخواست شهریه داشته باشند.
این معلم بازنشسته ادامه داد: مدارس غیرانتفاعی یک سری مزیتها و معایبی دارند، محاسن معمولاً جمعیت کلاسها کمتر و خلوتتر است، در نتیجه کیفیت آموزشی این مدارس نسبت به دولتی بیشتر است. حق انتخاب دبیران اکثراً با دانشآموزان بوده و همه این موضوعات باعث میشود یادگیری نیز افزایش پیدا کند.
وی گفت: در بعضی از مدارس غیرانتفاعی به خاطر شهریهای که از دانشآموز گرفته میشود گاهاً یک سری از موضوعات نمرهدهی، انضباط نسبت به مدارس دولتی جدیتر اعمال نشده و در امتحانات نهایی کیفیت نمرات نمایانگر میشود.
جعفری خاطرنشان کرد: مدارس غیرانتفاعی از استانداردهای بالاتری برخوردارند که شامل کلاسهای مجهز، تختههای هوشمند، پروژکتورها و سیستمهای صوتی، آزمایشگاهها، کامپیوتر، تجهیزات و بهداشتی است.
شهریه بالای مدارس غیرانتفاعی میتواند بهعنوان یک عامل مثبت در زمینه کیفیت آموزش و امکانات تلقی شود، اما در عین حال مشکلاتی از جمله دسترسی محدود و تبعیض اجتماعی را نیز به همراه دارد. این موضوع نیازمند بررسی دقیقتر و توجه به راهکارهایی برای کاهش نابرابریها در سیستم آموزشی است.
انتهای خبر/