logo
امروز : پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۰۲
[ شناسه خبر : ۴۱۶۶۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
لزوم حمایت از بنگاه‌های کوچک اقتصادی؛

توانمندسازی تعاونی‌ها باعث رونق اقتصادی می‌شود

توانمندسازی-تعاونی‌ها-باعث-رونق-اقتصادی-می‌شود
یکی از مهم‌ترین قسمت‌های مشارکت مردم در اقتصاد کشور تعاونی‌ها هستند و با کمک این بنگاه‌های کوچک، عدالت اقتصادی پدیدار می‌شود، بنابراین نیاز است که سهم تعاونی‌ها در اقتصاد افزایش پیدا کند تا اشتغال‌زایی پایدار در کشور ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ یکی از مهم‌ترین قسمت‌های مشارکت مردم در اقتصاد کشور تعاونی‌ها هستند و با کمک این بنگاه‌های کوچک، عدالت اقتصادی پدیدار می‌شود.

بیشتر بخوانید

تقویت تعاونی‌ها در راستای تحقق شعار سال و مردمی کردن اقتصاد است، تعاونی‌ها می‌توانند یکی از راهکارها در حوزه جمع کردن سرمایه، توانمند کردن جامعه و اشتغال‌زایی و بهبود شاخص‌های اقتصادی کشور باشند.

مطابق سیاست‌های اصل ۴۴ مقرر است تا پایان برنامه پنجم توسعه سهم تعاونی‌ها از اقتصاد کشور به ۲۵ درصد برسد.

۱۰۲ هزار تعاونی در کشور فعالیت دارند که از این تعداد یک هزار و ۳۰۰ تعاونی در استان زنجان در بخش‌های مسکن، تولید، توزیع و عرصه‌های مختلف مانند حمل و نقل، بهداشتی و درمانی فعالیت دارند.

ل

فعالیت ۱۰۰ شرکت تعاونی در ابهر

سید علیرضا موسوی‌پور، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابهر در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: در شهرستان ابهر ۱۰۰ شرکت تعاونی فعال وجود دارد که در بخش‌های مختلف اقتصادی مشغول به فعالیت هستند که برای ۲ هزار و ۱۶۸ نفر اشتغال‌زایی شده است.

وی متذکر شد: ۱۵ درصد تعاونی‌ها در شهرستان ابهر در بخش کشاورزی، ۶۵ درصد در بخش خدمات و ۲۰ درصد در بخش صنعت مشغول به فعالیت هستند.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابهر با بیان اینکه ۴ هزار و ۴۳۶ نفر از مردم شهرستان ابهر عضو این شرکت‌های تعاونی هستند، افزود: ترکیب جمعیتی اعضا به این صورت است که ۶۵ درصد را آقایان و ۳۵ درصد را بانوان تشکیل می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: بخش تعاون برای دریافت کمک‌های مالی، تسهیلات، مشوق‌ها و مجوزها در اولویت است که در سند توسعه بخش تعاون به این موضوع اشاره شده و تعاونی راکد و غیرفعال طبق ماده ۵۴ قانون بخش تعاون پس از اعلام سه اخطار کتبی منحل می‌شود.

ا

لزوم حمایت عینی و عملی از تعاونی‌ها 

امین پاپایی، مدیر شرکت تعاونی چکاد صنعت فلاح ابهر در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: این تعاونی از سال ۱۳۷۸ به منظور ایجاد اشتغال پایدار و رشد تولید داخلی و بومی‌سازی صنعتی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه این تعاونی قطعات فلزی بدنه خودرو تولید می‌کند، افزود: تعاونی سالانه ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون قطعه تولید دارد.

مدیر شرکت تعاونی چکاد صنعت فلاح ابهر با تأکید بر اینکه برای ۲۰۰ نفر اشتغال‌زایی شده است، متذکر شد: یکی از مواردی که همیشه از آن گلایه کردیم این بوده که در حوزه تعاون قوانین بسیاری خوبی مصوب شده است اما نظارت بر اجرای این قوانین وجود ندارد از این‌رو اجرا نشدند.

وی با توضیح اینکه شرکت تعاونی چکاد صنعت فلاح ابهر به عنوان تعاونی برتر استان زنجان انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفت، تصریح کرد: برنامه‌ریزی دقیق، تولید مستمر و ایجاد طرح‌های جدید از عوامل مهم در این انتخاب بوده است.

پاپایی خاطرنشان کرد: باید از بخش تعاون حمایت‌های عینی و عملی صورت بگیرد، برای اینکه بخش تعاون در کشور پا بگیرد و باعث کاهش فقر و عدالت اجتماعی شود باید مورد حمایت قرار گیرد و باید دولت با برنامه‌ریزی جلو برود و با حمایت عینی و عملی از تولید سبب تقویت اقتصاد کشور خواهد شد.

F

نیلوفر جلیلی، کارشناس مسئول تعاونی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ابهر در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: تشکیل تعاونی یک کار گروهی است و همکاری اعضا در این موضوع بسیار اهمیت دارد و اعضا باید از لحاظ مالی، فکری و هدف به هم نزدیک بوده و تا آخر با هم همکاری داشته باشند و این اتحاد سبب موفقیت در تعاونی‌ خواهد شد.

وی تأکید کرد: تجربه چند ساله نشان داده که برخی افراد برای تشکیل تعاونی مشخصات صوری و کاغذی ارائه می‌دهند و عملاً یک نفر تمام تصمیمات را گرفته و امورات را انجام می‌دهد و اعضا کمکی در روند امور نمی‌کنند و این سبب بروز مشکلات می‌شود.

کارشناس مسئول تعاونی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ابهر خاطرنشان کرد: اگر هم‌فکری و حمایت مالی از سوی اعضای تعاونی صورت نگیرد، تعاونی موفق نخواهد بود و گاهی وام‌هایی که اعضای تعاونی‌ها دریافت می‌کنند در جهت اهداف تعاونی هزینه نمی‌شود.

وی با بیان اینکه بوروکراسی اداری و مراحل طولانی دریافت تسهیلات موجب شده که اعضا نتوانند به‌موقع تسهیلات را دریافت کنند، افزود: تورم و بی‌ثباتی بازار برنامه‌ریزی‌ها را دچار مشکل کرده است.

جلیلی با توضیح اینکه صادرات، بیمه و مالیات حمایت دولت لازم دارد، متذکر شد: تعاونی‌ها می‌توانند یکی از راهکارهایی باشند که در بحث جمع کردن سرمایه‌ها، توانمند کردن جامعه و افزایش اشتغال کمک‌کننده باشند و در بهبود شاخص‌های کلان اقتصادی مؤثر واقع شوند.

با توجه به اینکه سهم تعاونی‌ها طبق برآوردها ۷ درصد است و اگر این سهم افزایش پیدا کند، تعاونی‌ها در ایجاد اشتغال پایدار نقش مؤثری خواهند داشت و طبق انتظار مقام معظم رهبری بر اساس مبنای ۴۴ قانون اساسی، واگذاری کار باید به دست مردم صورت می‌گرفت که تاکنون اقدام چندانی صورت نگرفته است.

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر