logo
امروز : یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۲:۳۶
[ شناسه خبر : ۴۱۵۲۰ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 8 دقیقه ]
اسلام سازنده سبک زندگی سالم؛

زنان چراغ راه نسل آینده هستند

زنان-چراغ-راه-نسل-آینده-هستند
در سبک زندگی اسلامی خانواده به‌عنوان کوچک‌ترین نهاد اجتماعی، رکن اصلی نظام اجتماعی و معرف سبک و نوع زندگی است و در این نهاد زن و مادر نقش بسیار پررنگی دارد و خانواده‌ای که با فضائل معنوی و عاطفی مأنوس باشد، بستر رویش نسل‌های مؤثری خواهد بود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ در سبک زندگی اسلامی خانواده به‌عنوان کوچک‌ترین نهاد اجتماعی، رکن اصلی نظام اجتماعی و معرف سبک و نوع زندگی است.

بیشتر بخوانید

این نهاد خودساخته نقش مهمی در تربیت فرزندان به‌عنوان آینده‌سازان جامعه اسلامی دارد، در این نهاد زن و مادر نقش بسیار پررنگی دارد و خانواده‌ای که با فضائل معنوی و عاطفی مأنوس باشد، بستر رویش نسل‌های مؤثری خواهد بود، مادران با الگو قرار دادن زنان مسلمانی هم‌چون حضرت خدیجه (س)، حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت زینب (س) می‌تواند در رشد و پرورش نسل پاک و حامل فضائل همت کنند و این مسیر قطعاً منجر به جامعه متعالی خواهد شد.

ق

نقش حمایتگر زنان تعیین کننده سلامت جامعه

صفی‌الله ملکی در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: سازمان بهداشت جهانی (WHO) سلامت را برخورداری از تأمین رفاه جسمی روانی و اجتماعی می‌داند.

وی با بیان اینکه در اسلام انسان دارای روح و جسم است، افزود: این دو همواره تعامل و تأثیرگذار در یکدیگر هستند، از نگاه دینی جسم نعمت الهی برای تکامل روح است. این استاد دانشگاه تأکید کرد: سلامت و بهداشت زیر بنای توسعه اقتصادی، فرهنگی و حتی توسعه فردی برای رشد و پیشرفت و بالندگی شغلی اوست.

وی با اشاره به اینکه سبک زندگی با سهم ۵۰ درصد بیش‌ترین تأثیر را بر سلامت افراد و جامعه دارد، تصریح کرد: وظیفه دولت و همه افراد جامعه تلاش برای اصلاح سبک زندگی و برقراری سلامتی و نشاط در جامعه است. 

ملکی با توضیح اینکه سبک زندگی درست مهم‌ترین عامل پیشگیری از عوارض و بیماری‌ها است، متذکر شد: اگر چه بخشی از سلامتی هر انسانی ژنتیکی و فردی است اما بخش عمده سلامتی‌ ما بستگی به سبک و مهارت زندگی، تغذیه، تحرک، تفریح، آب آشامیدنی و سن و امکانات اقتصادی و آموزشی دارد.

وی خاطرنشان کرد: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت انواع بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان، سکته و افسردگی مهم‌ترین بیماری‌های مزمن جهان با سبک زندگی انسان‌ها ارتباط دارد که باید اصلاح شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بر اساس پژوهش‌های انجام شده در ایران و جهان، زنان نقش مهمی در تربیت فرزندان، آرامش همسران خود و همچنین در سلامت جامعه و تحول فرهنگ و حتی رونق اقتصادی کشور دارند.

وی اظهار داشت: زنان فرشتگان روی زمین دارای روحیه لطیف، عاطفی و مقاوم در مقابل خطرات و مشکلات زندگی، خط‌دهنده و جهت‌دهنده حرکت یک جامعه به‌سوی خوشبختی و یا بدبختی هستند.

ملکی با تأکید بر اینکه خداوند متعال در معرفی الگو از حضرت مریم (س) نام می‌برد، بیان داشت: پیامبر اکرم (ص) همواره حضرت خدیجه و حضرت فاطمه‌زهرا (س) را تکریم می‌کردند.

وی عنوان کرد: زنان به‌عنوان حامیان و هدایت‌گران جامعه در اسلام و شریک زندگی مرد، تأثیرگذار در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی بوده است، بیش از نیمی از جامعه جهانی را زنان تشکیل می‌دهند، علاوه بر ادامه بقاء انسان‌ها که اهمیت دارد، نقش مهم و سازنده‌ای در اعتلای فرهنگی جامعه دارد.

این استاد دانشگاه با اشاره  به اینکه زن می تواند در دامن خود فرزندانی تربیت کند که مظهر تجلی سعادت بشری باشد، تأکید کرد: چون زن مربی جامعه است اگرچه انتقاداتی به نقش جنسیتی آنان (تفاوت زن و مرد) در جوامع وجود دارد اما می‌توان با برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری این تبعیض زنان و مردان را حل کرد.

وی عنوان کرد: زنان پابه‌پای مردان در مشاغل پزشکی، معلمی، خبرنگاری و حتی کارگری در کارخانه‌ها علاوه بر نقش همسرداری و فرزندآوری همواره مهم‌ترین، مؤثرترین گروه‌های اجتماعی در نقش‌آفرینی و توسعه اقتصادی هستند.

ملکی با بیان اینکه یکی از علت‌های پیشرفت کشورهای توسعه‌یافته برداشتن موانع فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای مشارکت زنان در حوزه‌های مختلف است، گفت: استفاده از توانمندی‌ و ظرفیت زنان به‌عنوان هدایت‌گران نسل آتی جامعه در حوزه‌های مدیریتی و تصمیم‌گیری‌های کلان کشوری می‌تواند زمینه‌ای از مشارکت آنان در تأمین اقتصاد خانواده و تاثیرگذاری مثبت آنان در سلامت جامعه و اصلاح سبک زندگی مبتنی بر سلامت جسمی و روحی افراد باشد، زنان آینده‌سازان جامعه بوده و بدون مشارکت آنان توسعه فردی اجتماعی میسر نخواهد شد.

ل

نقش کلیدی زنان در سیر حیات طیبه 

حجت‌الاسلام داود شجاعی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ابهر در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: در این زمان، هرچند پیشرفت علم و تکنولوژی انسان را متحیر می‌کند ولی انسان با انواع مسائل و تهاجمات در حوزه دین و فرهنگ روبه‌رو است، این مسئله تا جایی است که انسان را با بحران هویت روبه‌رو کرده است و در نهایت این موجود شریف را با سرگردانی و حیرانی در مسیر زندگانی دچار کرده و با توجه به این مسئله نیاز مهم این دوره شناخت زندگی واقعی است. 

وی با بیان اینکه این عالم و مسیر خلقت مسیری است که از طریق آن هر موجودی به کمال خویش می‌رسد، افزود: زندگی و مسیری که خداوند متعال در این راه انسان را بدان رهنمون کرده است، حیات طیبه است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ابهر تصریح کرد: در این حیات طیبه مسیر سیر انسان قرار داده شده و فراهم‌سازی خواسته‌های بشری در راستای نزدیکی به خداوند است و رشد انسان‌ها تنها رسیدن به رفاه زندگی ظاهری نیست، بلکه سامان‌ دادن زندگی مادی برای تقرب به پروردگار عالم است.

وی با اشاره به اینکه حضرت الله در این مسیر پرچالش الگوهایی از نوع خود بشر برای ما انسان‌ها انتخاب کرده است، متذکر شد: آنچنان که قرآن کریم فرمود: «انبیاء الهی و ائمه معصومین علیهم‌السلام در این مسیر الگوهای بی‌نظیر برای ما هستند»، مسلماً انسان برای رسیدن و آگاهی پیدا کردن با این ذوات مقدسه و آشنایی با حیات طیبه مدنظر اهل بیت علیهم‌السلام لازم دارد در مسیر آن‌ها قرار گیرد.

شجاعی خاطرنشان کرد: قرار گرفتن در مسیر ائمه اطهار جزو تربیت یافتن با سبک و زندگی اهل بیت علیهم‌السلام نیست و در این راستا نقش خانواده و خاص‌تر نقش مادر است که انسان را در مسیر زندگی سالم قرار می‌دهد‌.

شجاعی با بیان اینکه مادر است که با قدرت الهی که در وجود مبارکش قرار داده شده فرزندان و خانواده را در طریق الله نگه‌ می‌دارد، اظهار کرد: وقتی انسان منابع روایی و علم روز را مطالعه می‌کند بیش‌تر با عمق این اثرگذاری آشنا می‌شود.

وی عنوان کرد: بانوان در سیر حیات طیبه آنچنان دارای نقش کلیدی هستند که پیامبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌وآله فرمودند: «بهشت زیر پای مادران است» و این اثرگذاری بانوان هم در بُعد مادی و سلامت مادی انسان و زندگی سالم  در جامعه بوده و هم در ب‍ُعد معنوی و اخلاقی دارای اثر فوق‌العاده‌ای است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ابهر تأکید کرد: بانوان باید توجه داشته باشند که نوع نگرش و رفتارشان در سلامت مادی و معنوی جامعه دارای آنچنان اثری است که قرآن کریم می‌فرماید: «هُوَ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَجَعَلَ مِنْهَا زَوْجَهَا لِيَسْكُنَ إِلَيْهَا»، پس با توجه با مطالب یاد شده زنان جامعه باید با قدرت و عزت مسیر زندگی سالم که هم حیات طیبه است را پیش بگیرند و جامعه را در این مسیر قرار دهند.

بل

نقش مؤثر زن در هدایت‌گری جامعه

حجت‌الاسلام اسدالله زارعی، امام جمعه هیدج در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا، گفت: به تصریح آیه شریفه خلقت و آفرینش، جنس زن یکی از آیات الهی محسوب می‌شود: «وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ.» ( سوره روم/ ۲۱)، این هدف بزرگ، زمانی تحقق می‌یابد که زنی با امر مقدس ازدواج و تشکیل خانواده در کنار مردی قرار گیرد و یکی از کارکردهای ازدواج و تشکیل خانواده در این آیه، حصول اطمینان و آرامش قلبی است، پس با این اوصاف، شکل‌گیری صحیح بنیان خانواده بر پیمان زناشویی و ازدواج استوار است.

وی با بیان اینکه امر مقدس ازدواج و نكاح، یک پیمان الهی است، افزود: خداوند متعال این پیمان را امر کرده و به رسمیت شناخته است و به موجب آن یک زن و مرد با تشکیل زندگی مشترک با هم شریک و متحد می‌شوند و خانواده‌ای را تشکیل می‌دهند.

امام جمعه هیدج خاطرنشان کرد: پرواضح است که هدف از ازدواج، تشکیل خانواده است، زیرا تمایل به تشکیل خانواده و داشتن فرزند در نهاد انسان گذاشته شده و تشکیل زندگی خانوادگی، امری طبیعی و فطری بوده و براساس نظام خلقت و آفرینش دو جنس مخالف انسان است.

وی با بیان اینکه بی‌تردید واحد بنیادین جامعه و کانون پرورش و رشد، تربیت و تعالی انسان آرمانی، نظام و نهاد خانواده است، متذکر شد: همین نهاد اجتماعی خانواده است که در نظام اجتماعی نقش‌آفرینی می‌کند، سبب و عامل تربیت انسان معنوی و مسئولیت‌پذیر می‌شود.

آرامش و اطمینان، سکینه و تعالی روحی یکی از کارکردهای خانواده بوده، فرزندآوری و تجدید نسل طیب و طاهر یکی دیگر از کارکردهای نهاد اجتماعی خانواده است. جامعه‌پذیری و تربیت نسل متعالی و شکل دادن جامعه آرمانی، حضانت، حمایت و مراقبت از فرزندان از کارکرد نهاد اجتماعی خانواده است و مادر در راس آن قرار دارد.

 

انتهای خبر/

نظرات
[ نام : صفی اله ملکی ] [ ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۸ ]
باسلام و تشکر از مسولین محترم موج رسا در اطلاع رسانی و ارائه مطالب مفید و آموزنده
فرم ارسال نظر