شکلگیری حرکت هدفمند اقتصادی در زنجان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ به نقل از روابط عمومی استانداری استان زنجان؛ محسن افشارچی با بیان اینکه دولت مسئول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و هم مسئول فراهمسازی زیرساختها و نگهداری آنهاست، گفت: در مسیر توسعه، دولت تسهیلگر و گرهگشاست و در ساخت و نگهداری زیرساختها خود متولی محسوب میشود.
بیشتر بخوانید
وی افزود: طی سه سال گذشته بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته و با اولویتدهی به توسعه اقتصادی استان از مسیر همگرایی نهادهای دولتی، افزایش سرمایهگذاری در بخشهای اقتصادی و همچنین افزایش بهرهوری در واحدهای اقتصادی استان هدفگذاری شد تا از این مسیر افزایش تولید ناخالص داخلی استان حاصل شود.
استاندار زنجان با اشاره به بررسی شاخصهای اقتصادی استان، اظهار داشت: معیار سنجش عملکرد را بر اساس آمارهای رسمی کشوری قرار دادیم و کلان اقتصاد استان را بر مبنای شاخصهایی چون نرخ بیکاری، نرخ مشارکت اقتصادی، نسبت اشتغال و مهمتر از همه (درآمد هزینه) خانوارهای استان رصد کردیم.
وی ادامه داد: جهت نیل به هدف بالادستی و افزایش تولید ناخالص داخلی استان، اهداف میانی شامل افزایش سرمایهگذاری در بخشهای صنعت و معدن، کشاورزی و گردشگری و خدمات، تلاش در افزایش سهم اقتصاد دانشبنیان از تولید ناخالص داخلی، تأمین مالی پروژههای سرمایهگذاری، توسعه و تکمیل زیرساختها جهت استقرار سرمایهگذاران، احیای واحدهای راکد و تعطیل از محل حل مشکلات حقوقی و تأمین مالی، ایجاد تنوع در بازارهای صادراتی و محصولات صادراتی و ایجاد و تکمیل زنجیرههای ارزش راهبردی تعریف شد.
افشارچی خاطرنشان کرد: نتیجه تلاشهای حدود سه ساله در آمارهای رسمی کشوری خود را نشان داد، بهطوری که شاخص نرخ بیکاری از ۷.۵ درصد در ابتدای سال ۱۴۰۰ به ۶.۵ درصد در تابستان سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرد و اهمیت این کاهش نسبی وقتی دوچندان میشود که بدانیم نرخ مشارکت اقتصادی با افزایش حدود ۷ درصدی در همین مدت همراه بوده است.
وی با اشاره به اینکه نرخ مشارکت اقتصادی نشانگر جمعیت فعال در بازار کار یک استان است، ابراز کرد: نرخ بالای این شاخص به این معنی است که افراد بیشتری در حال تولید کالا، خدمات و یا حتی دنبال کار هستند و به اقتصاد استان کمک میکنند که این شاخص در استان در حال حاضر ۱۰ درصد بیشتر از متوسط کشوری است.
استاندار زنجان افزود: کاهش نرخ بیکاری در کنار افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، استان را در بالاترین نسبت اشتغال کشوری در سال ۱۴۰۳ با میزان ۴۸.۹ درصد قرار داده است.
وی با بیان اینکه نکته مثبت دیگر در شاخصهای بخش اشتغال، افزایش سهم بخش خدمات به ۴۲.۲ درصد است که از کاهش انباشت نیروی کار در بخش کشاورزی و بیانگر عبور از اشتغال سنتی در رسته فعالیتهای روزآمد حکایت دارد، گفت: شیرینترین دستاورد تلاش سه ساله مدیریت استان، شاید افزایش متوسط درآمد خانوادههای استان باشد که استان زنجان در سال ۱۴۰۰ با دارا بودن درآمد ۹۸۶ هزار و ۹۴۸ ریال (شهری) در جایگاه ۱۳ قرار داشت، که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۲ میلیون و ۵۳۴ هزار و ۷۴۱ ریال رسید.
افشارچی گفت: این افزایش درآمد، جایگاه استان را به رتبه هشت کشوری ارتقاء داد و این افزایش یعنی جهش از ۸۷.۷ درصد متوسط کشوری به ۹۸.۶ درصد که نتیجه آمار مطلوب بازار اشتغال استان است.
وی با بیان اینکه این کاهش رتبه در خانوارهای روستایی نیز عیناً تکرار شده است، گفت: همچنین آمار کشوری نشان میدهد که هزینههای خانوارهای زنجانی نسبت به کشور افزایش پیدا کرده که در آن نیز با کاهش رتبه کشوری رو به رو هستیم و این به معنای بزرگتر شدن سفره زنجانیهاست.
استاندار زنجان اظهار داشت: درآمد خانوارهای استان نیز از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ رشد ۲۶۵ درصدی داشته، درحالی که رشد هزینهها در همین مدت ۲۵۳ درصد رشد یافته است، به عبارتی رشد درآمدها ۱۲ درصد بیشتر از رشد هزینهها بوده و این یعنی رفاه خانوارها در استان بهبود یافته است.
انتهای خبر/