logo
امروز : پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۵۲
[ شناسه خبر : ۴۰۹۰۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 8 دقیقه ]
سریال ناتمام کارخانه روغن جهان ادامه دارد؛

«جهان» در انتظار احیا

«جهان»-در-انتظار-احیا
کارخانه روغن جهان یکی از مراکز تولیدی استان زنجان بود که چند سالی است این مجموعه در حالت تعطیلی قرار دارد، در صورت فعالیت مجدد این کارخانه امید در دل صدها کارگر احیا خواهد شد و اقتصاد استان رو به پیشرفت خواهد گذاشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ کارخانه تولیدی روغن جهان  یکی از صنایع تولیدی استان زنجان است که زمینه اشتغال صدها نفر را فراهم کرده بود.

بیشتر بخوانید

این کارخانه از زمان دولت نهم به بخش خصوصی واگذار شده است و اندک زمانی بعد از فعالیت به دلیل وجود مسائل فراوان از جمله مشکلات و بدهی‌های مالیاتی رو به تعطیلی گذاشت.

در شرایط کنونی با وجود اینکه ۱۳ سال از زمان تعطیلی این مجموعه تولیدی می‌‌گذرد و پیگیری‌های متعدد و جلسات فراوانی برای بازگشایی گره کور این مجموعه انجام شده ولی هیچ اقدامی موثر واقع نشده و نتیجه‌بخش نبوده است، از جمله دلایل مهم این امر عدم تمکین مالک این مجموعه است.

فعالیت این مجموعه صنعتی به قدری مهم است که شهید آیت‌الله رئیسی در سفر خود به استان از این کارخانه بازدید کرد و اصرار زیادی به حل مشکلات و ادامه فعالیت آن داشت.

فعالیت این مجموعه تاثیر به‌سزایی در تولید و اقتصاد داشته و زمینه فعالیت و اشتغال تعداد بالایی از شهروندان و جوانان زنجانی را فراهم کرده بود که اکنون همه این امور با تعطیلی متوقف شده است، اما با بازگشایی مجدد این کارخانه امید به خانه صدها کارگر باز می‌گردد.

بدهی‌های شدید مالیاتی از دلایل تعطیلی کارخانه

حسین محمدی، معاون امور اقتصادی استاندار زنجان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: در اواخر دولت دهم  کارخانه روغن نباتی جهان به شخصی به نام بیژن اسماعیلی فروخته شد.

وی با بیان اینکه بعد از فروش این مجموعه به بخش خصوصی تبدیل شد، افزود: مالک کارخانه طی چند سال این بخش را اداره کرد و بعد از آن به دلایل مختلف از جمله بدهی‌های شدید مالیاتی که به دولت داشت عملاً تعطیل شد.

معاون امور اقتصادی استاندار زنجان با تاکید بر اینکه مالک این مجموعه قریب به ۱۸ مجموعه اقتصادی در استان‌های دیگر را هم داشت که بیش‌تر آن‌ها به همین شکل است، بیان کرد: به این معنا که همه این مجموعه‌ها خریداری شده و بعد به علت وجود مشکلات متعدد نتوانسته به تعهدات خود عمل کند و مجموعه‌ها رو به تعطیلی گذاشته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در ابتدای دولت شهید آیت‌الله رئیسی تلاشمان بر این بود که این مجموعه آغاز به کار کند اما چون جزو بخش خصوصی قرار داشت ابتدا باید بدهی‌های مالیاتی تعیین تکلیف می‌شد و این کارخانه به‌عنوان عوض بدهی به نظام مالیاتی کشور در تملک دولت قرار می‌گرفت که در سال ۱۴۰۲ تعدادی از واحدهای این شخص از جمله روغن جهان توسط دادگاه به دولت واگذار شد و بلافاصله از طریق هیأت حمایت از صنایع، مقدمات راه‌اندازی مجموعه در دستور کار قرار گرفت.

محمدی با اشاره به اینکه انجام این امر نیازمند اجرای مجموعه اقداماتی بود، گفت: ما باید بدهی‌های این مجموعه را به شرکت‌های آب و برق و گاز تسویه می‌کردیم و بانک‌های استان که از این مجموعه مطالبه داشتند اجرائیه می‌کشیدند.

تلاش برای راه‌اندازی کارخانه روغن جهان 

وی یادآور شد: برای راه‌اندازی این مجموعه هیأت حمایت از صنایع مجموعه برنامه‌هایی برای استان لحاظ کرده بود که طرح‌ها و اقداماتی مشابه آن را باید آماده می‌کردیم و در اختیار مجموعه قرار می‌دادیم که شامل مقدمات طولانی بود که همه آن‌ها انجام شد.

معاون امور اقتصادی استاندار زنجان با تاکید بر اینکه منتظر آخرین تجدید‌نظر هستیم که مالک مجموعه به دادگاه درخواست کرده است، ادامه داد: در شرایط کنونی منتظر نظر نهایی دستگاه قضائی هستیم.

وی تصریح کرد: بعد از تعطیلی مجموعه همه پرسنل این واحد اقتصادی در سایر واحدهای اقتصادی استان به کار گرفته شده‌اند، جز تعداد محدودی از این پرسنل که خود تمایلی نداشتند اما در صورت تمایل آن‌ها در سایر مجموعه‌ها به کار گرفته می‌شوند.

معاون امور اقتصادی استاندار زنجان ابراز کرد: ‌ما پیگیر احیای این واحد‌های تولیدی هستیم اما گره‌هایی در کار انداخته شده که باید به صورت موردی حل شوند‌.

وی با اینکه اگر این مجموعه بدون مشکل  بود و خود مالک تمایل به واگذاری داشت این امر راحت‌تر انجام می‌شد افزود: در حال حاضر سرمایه‌گذارانی وجود دارند که آماده خریداری و راه‌اندازی این مجموعه هستند که نهایتاً با انجام واگذاری نهایی این مجموعه به دولت، با وجود اقدامات صورت گرفته در استان و انجام امورات واگذاری از طریق هیات حمایت از صنایع، شاهد شروع کار مجدد این مجموعه خواهیم بود.

انتقال تعداد اندک کارگران به صنایع دیگر 

اصغر نجاری، دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان در گفتگو با خبرنگار موج‌رسا گفت: کارخانه تولید روغن‌نباتی جهان در اواخر دولت محمود احمدی‌نژاد به بخش خصوصی به نام بیژن اسماعیلی واگذار شد و بعد از اینکه در زمینه تولید به افول گذاشت و انگیزه لازم برای فعالیت را نداشت رو به تعطیلی گذاشت.

وی با بیان اینکه این تعطیلی در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی نیز ادامه‌دار بود گفت: در این دوران کوتاهی استانداران وقت و اداره صنعت، معدن و تجارت باعث شد تا تعداد بالایی از کارگران تعدیل نیرو شوند.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان با بیان اینکه بر اساس سخنان مسئولان مربوطه نیروهای تعدیل شده در مراکز و مجموعه‌های تولیدی استان به کار گرفته شده‌اند، گفت: اما شاید از تعداد بالای کارگرانی که در این مجموعه مشغول بودند تعداد محدودی به سایر مراکز انتقال پیدا کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت بیژن اسماعیلی در سطح کشوری هم چندان قابل دفاع نیست، گفت: این شخص از طریق رانت بالا آمده است و البته این شخص طی مصاحبه‌ای مدعی شده است که مشاوران مربوطه آمار و اطلاعات نادرست داده و همین امر سبب وجود مشکلات شده است.

تاکید شهید جمهور بر بازگشایی مجدد کارخانه

نجاری ابراز کرد: شهید آیت‌الله رئیسی در سفرهای استانی خود از این کارخانه بازدید کرده و تاکید بر فعالیت این مجموعه داشت و بیان کرد که مشکلات کارخانه باید در مدت کوتاهی حل شود و بعد از آن استاندار کنونی بازدید‌هایی و پیگیر‌ی‌هایی داشت.

وی با بیان اینکه در این شرایط باید پیگیر این امر بود که بیژن اسماعیلی کیست و به کجا وصل است که کسی نمی‌تواند مشکلات را حل کند و به حالت تولید برساند، افزود: تاکنون هیچ شخص و مسئولی نتوانسته است مالک کارخانه را مجاب کند که فعالیت خود را آغاز کند.

 دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان یادآور شد: او ارز دولتی برای تأمین کالای اولیه را دریافت کرده و کسی هم پاسخگو نیست که این ارز در کجا و برای چه اموری صرف شده است.

قصور مدیران در تعطیلی کارخانه موثر است 

وی با اشاره به اینکه از این شرکت‌ها و مجموعه‌ها در سطح کشوری هم با تعداد بالا وجود دارد بیان کرد: این امور خطاهایی است که مدیران در آن قصور کرده‌اند و تا مدیری پاک‌دست نباشد سکوت اختیار می‌کند.

نجاری با تاکید بر اینکه بعد از ۱۳ سال این کارخانه همچنان تعطیل است و کارگران آن که تعدادی در حدود ۵۰۰ نفر داشتند بلاتکلیف هستند ادامه داد: این افراد با شرایط سختی رو به رو هستند و تنها تعداد معدودی از آن‌ها در مجموعه‌های دیگر فعال هستند و بیش‌تر آن‌ها به مشاغل دیگر از جمله مشاغل کاذب روی آورده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه حقوق، مزایا و معوقات بیمه‌ای تعدادی از کارگران هنوز هم پرداخت نشده است، یادآور شد: باید مشکلات حل شوند و به مسائل کارگران رسیدگی شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان خاطرنشان کرد: اگر دولت مسعود پزشکیان  بر این امر نظارت کند و به مسائل و مشکلات موجود کارخانه رسیدگی کند امیدواریم این کارخانه مجدد بازگشایی شود.

سوء مدیریت از دلایل موثر در تعطیلی کارخانه

عباس ورقایی، معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در رابطه با کارخانه تولیدی روغن خوراکی جهان، گفت: شرکت روغن‌نباتی جهان تولید‌کننده روغن‌های جامد و خوراکی بود که به بخش خصوصی واگذار شده بود و بر اساس اصل ۴۴ به دلیل سوء مدیریت مدیران آن با تعداد ۳۴۶ کارگر فعال به تعطیلی انجامید‌.

وی با بیان اینکه با تعطیلی کارخانه جلسات متعددی با هدف برسی و رسیدگی به مشکلات برگزار شده است، افزود: اما این کارخانه مجدد فعال نشد و در حالت تعطیل باقی ماند.

معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان خاطرنشان کرد: شهید آیت‌الله رئیسی تاکید فراوانی بر حل مشکلات و بازگشایی مجدد این کارخانه داشت از این‌رو این مجموعه در اختیار هیأت حمایت از صنایع قرار گرفت.

وی با تاکید بر اینکه هیأت حمایت زیر مجموعه اداره صنعت، معدن و تجارت قرار دارد عنوان کرد: تا به امروز از این طریق نتیجه‌ای اعلام نشده است.

ورقایی با اشاره به اینکه قرار بود سازمان برنامه و بودجه طرح‌هایی به هیأت حمایت صنایع بدهد که این مجموعه بازگشایی شود و مجدد به فعالیت و شرایط تولید بازگردد، خاطرنشان کرد: ولی فعلا نتیجه‌ای در این زمینه حاصل نشده است.

وی تصریح کرد: امیدواریم در دولت مسعود پزشکیان تلاش‌هایی برای حل مشکلات مجموعه انجام شود و کارخانه مجدد به عرصه تولید و فعالیت وارد شود.

با تمام این‌ها امید است تلاش‌هایی در این زمینه انجام شود و در نتیجه فعالیت کارخانه روغن جهان از سرگرفته شود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر