logo
امروز : پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۸:۰۲
[ شناسه خبر : ۴۰۴۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
به مناسبت روز جهانی کودک؛

کم‌تحرکی کودکان و بیماریهایی که در کمین نشسته‌اند

کم‌تحرکی-کودکان-و-بیماریهایی-که-در-کمین-نشسته‌اند

مسئول سلامت جمعیت دانشگاه علوم پزشکی زنجان می‌گوید: کم‌تحرکی کودکان در آینده خطر بروز بیماریهای مختلف را افزایش خواهد داد که هم از نطر اقتصادی برای جامعه مشکل‌ساز است و هم خانواده‌های ایرانی را دچار مشکل می‌کند.

به گزارش موج رسا; متأسفانه امروزه فعالیت بدنی کودکان کاهش یافته و فعالیت ذهنی و نفسانی آنان افزایش یافته است، این مسئله سبب می‌شود که حرکت‌ها و تمرینات بدنی که برای شکل‌گیری و تقویت سیستم عصبی، عضلانی و استخوانی و اراده و عزم که مهمترین لازمه توسعه جوامع انسانی هستند کاهش پیدا کند و کسالت، اضطراب، کم‌توانی کودکان و جوانان جامعه بیماری‌ها افزایش پیدا می‌کند.

امروزه مخارج گزافی برای توسعه ذهنی نونهالان انجام می‌شود، استفاده کودکان از کلاس زبان، کلاس نقاشی و کار با انواع گوشی موبایل و تبلت ممکن است مفید باشد اما بدون فعالیت بدنی مناسب و تقویت بنیه بدنی آنها، توسعه ذهنی کودکان در درازمدت پاسخ نمی‌دهد و جوانانی با ذهن‌های فعال و بدن‌های ضعیف و صبر کم تحویل اجتماع می‌شوند.

شیرین بخشی، مسئول سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا با بیان اینکه در تمامی گروه‌های سنی کم‌تحرکی و کاهش فعالیت‌های بدنی را شاهد هستیم، اظهار کرد: بر اساس مطالعات انجام شده ۷۰ درصد از کل جمعیت کشور فعالیت بدنی مناسبی ندارند و دچار کم‌تحرکی هستند که کودکان نیز از این امر مستثنی نیستند.

وی افزود: زندگی آپارتمانی و استفاده از وسایل الکترونیکی و فضای مجازی کم‌تحرکی گروه‌های سنی مختلف و به خصوص کودکان را افزایش داده است، ما آموزشها و مراقبتهای رایگان خودمان را از همان سه تا پنج روزگی تا پایان گروه کودکی و بعد از آن گروه‌های دیگر سنی را داریم.

مسئول سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه آموزشهای ما برای جلوگیری از کم‌تحرکی است، ابراز کرد: ما برای کودکان دبستانی برنامه‌های کشش و فعالیت بدنی در سر کلاس درس را داریم که از مهر ماه امسال آغاز شده است.

وی با بیان اینکه پوسترهای ما در مدارس توزیع شده است، گفت: در حال حاضر گروه سنی اول تا سوم ابتدایی شهری به صورت پایلوت زیر پوشش برنامه ما قرار گرفته‌اند یعنی در هر کلاسی معلمان سه تا پنج دقیقه فعالیت‌های کششی را برای پیگشیری از کم تحرکی و اصلاح مشکلات اسکلتی و بدنشستن‌ها دارند برای دانش‌آموزان اجرا می‌کنند.

بخشی بیان کرد: ما در تعطیلات تابستانی امسال دو مدرس که در این زمینه تخصص دارند را دعوت کردیم و ۷۰۰ معلم این سه مقطع شهر زنجان را دعوت کرده و آموزش‌های لازم ارائه شد.

وی با بیان اینکه برنامه‌های مختلفی نیز در زمینه شیوه زندگی سالم و تغذیه سالم نیز داریم، خاطرنشان کرد: آموزش تغذیه در شیرخوارگی و بعد از ۶ ماهگی در تمامی پایگاه‌های ما ارائه می‌شود و تاکید ما بر روی ۱۰۰۰ روز ابتدایی و طلایی کودک است که اگر توجهی بیشتری در این خصوص انجام شود ما کودکان سالمی خواهیم داشت.

مسئول سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه آموزش پیشگیری از حوادث و سوانح را در این هفته خواهیم داشت، اظهار کرد: بیشترین علت مرگ و میر کودکان حوادث و در راس آن حوادث ترافیکی هستند که ما آموزشهای لازم در این خصوص ارائه خواهیم داد.

وی با بیان اینکه برنامه‌های متنوعی نیز در شهرستانها خواهیم داشت، افزود: قرار است شهرداری زنجان نمایشگاهی در کارخانه کبریت سابق زنجان برگزار کند که ما نیز در این نمایشگاه واحد دندانپزشکی را در این نمایشگاه برای معاینه کودکان مستقر خواهیم کرد.

بخشی با اعلام اینکه "هر کودک نشانه‌ای از خدا" شعار روز کودک است، خاطرنشان کرد: تلاشها در جهت ارائه برنامه‌های مفید برای حوزه کودکان است.

وی با ابراز اینکه امروزه نسبت به مسائل ذهنی کودکان کمتر به مسائل جسمی توجه می‌شود، گفت: اینکه چرا کمتر به مسائل جسمانی کودکان در مقایسه با مسائل ذهنی توجه میشود به مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه برمی‌گردد اما آماری در این خصوص در دست ما وجود ندارد.

مسئول سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در بحث تغذیه کودکان نیز افزود: ما آموزشهای مداومی را هم از طرف گروه سلامت خانواده و هم طرف واحد تغذیه سالم ارائه می‌دهیم و در مناسبت‌های مختلف نیز به صورت نمایدن صبحانه سالم و یک وعده غذای سالم را با همکاری بهزیستی داریم.

وی با بیان اینکه مراقبان سلامت ما در هر بخش به انجام وظایف در حوزه تغذیه کودکان به انجام وظیفه می‌پردازند، ابراز کرد: طرح استفاده و تهیه مواد غذایی کودکان به صورت اصولی از طرف کارشناسان ما ارائه می‌شود.

بخشی با تصریح اینکه کم‌تحرکی کودکان خطر وجود برخی بیماریها در کودکان را افزایش می‌دهد، اظهار کرد: کم‌تحرکی یکی از زمینه‌های چاقی در کودکان است و چاقی نیز زمینه بروز بیماریهای زیادی است.

وی با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت در نتیجه کم‌تحرکی و چاقی به سراغ افراد می‌رود، خاطرنشان کرد: این بیماریها عوارض زیادی برای خود فرد دارند و از طرفی برای جامعه نیز بار اقتصادی زیادی را تحمیل می‌کند.

مسئول سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان تصریح کرد: پیشگیری از بیماریها و توجه به سلامت کودکان تاثیر خود را در اقتصاد جامعه و سلامت افراد نشان می‌دهد و ما با داشتن کودکان و بزرگسالان سالم به افزایش طول عمر نیز کمک خواهیم کرد.

//س

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر