logo
امروز : پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۱۰
[ شناسه خبر : ۳۹۴۵۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
رئیس دانشگاه پیام نور زنجان:

پیاده‌روی اربعین حصارهای قومیتی را درهم می‌شکند

پیاده‌روی-اربعین-حصارهای-قومیتی-را-درهم-می‌شکند
رئیس دانشگاه پیام نور زنجان گفت: در اربعین تمام حصارهای اجتماعی و قومی فرو می‌ریزند و در هیچ کجای دنیا هماهنگی و پیوستگی به اندازه زمان برگزاری این مراسم ملموس نیست، که در آن حس اتحاد و اخوت از همه چیز بیشتر اهمیت دارد.

رویا کرمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛  با بیان اینکه اهل بیت علیهم السلام همواره از بنیان‌گذاران وحدت و از منادیان آن بوده و در سیره خود بر این امر مهم تاکید داشته‌اند اظهار کرد: ائمه معصومین علیهم السلام با توجه به شرایط اجتماعی و موقعیت‌ها و پیشامدها در پی ایجاد وحدت بوده و بر برادری و حفظ وحدت تاکید داشتند. 

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه دشمنان اسلام و قرآن با توجه به این ویژگی بزرگ دین اسلام همیشه درصدد بر هم زدن این وحدت و انسجام بوده‌اند افزود: یکی از ابزارهای دشمنان به‌وجود آوردن فرقه‌های نامتعارف و وحدت‌شکن بوده که داعش یکی از آن فرقه‌ها است.

رئیس دانشگاه پیام‌نور زنجان عنوان کرد: داعش با حمایت‌های وسیع و همه‌جانبه غرب توانست جای پای محکمی در عراق و سوریه داشته باشد و به نام دین ضربات سختی بر مردم آن منطقه وارد کند. اما چه می‌شود که این دولت دست نشانده آمریکا و هم‌پیمانانش که هزینه‌های هنگفتی برای تشکیل و تثبیت آن انجام شده بود به سقوط و نابودی می‌رسد؟

کرمی با اشاره به اینکه در یک مثال کوچک به بزرگی آنچه در این مسیر اتفاق افتاده می‌توان پاسخ داد، ابراز کرد: پس از سقوط شهر موصل دومین شهر بزرگ عراق که یک شبه به دست داعش افتاد اما در روستای کوچکی به نام آمرلی در شمال عراق اتفاق عجیبی افتاد، این روستا که به دست داعش تمام ارتباطش با دیگر نقاط قطع بود به مدت سه ماه در برابر داعش مقاومت و مبارزه جانانه کرد و سرانجام توانست داعش را به عقب رانده و آزادی را بدست آورد.

وی گفت: چگونه شد که موصل بزرگ یک شبه فروریخت و آمرلی پابرجا ماند؟ جواب آن در تفاوت مذهبی این دو نقطه بود مردم آمرلی مذهبشان شیعه بود و این اسطوره‌ای چون حسین بن علی داشتند که الهام‌بخش مقاومت مردم شد. 

رئیس دانشگاه پیام‌نور زنجان اضافه کرد: شیعیان مخاطراتی که داعش قصد داشت به وسیله آن ترس در جان مردم بیندازد را به خوبی می‌شناخت قتل عام، بریدن گلو و سر، اسارت زنان و... همه مفاهیمی است که شیعیان در عاشورا آن را به وضوح دیده‌اند و می‌شناسند و این چنین است که بیش از هزار سال است نسبت به این مصائب که بر سر حسین و اصحابش آمد اظهار همدردی می‌کنند که شیعه را به جامعه‌ای جهانی از جانسپاران سرکش و پا بر جا تبدیل ساخته است، که به کوچک‌ترین اشاره‌ای از سوی رهبران دینیشان برای مبارزه با تروریسم می‌شتابند.

وی با اشاره به اینکه جاذبه حسین بن علی علیه السلام آنقدر قوی است که اقطار عالم را می‌پیماید. از «آکلند» در «نیوزلند» گرفته تا «ونکوور» در کانادا، و در میان هر ملتی میان این دو مکان گروه گروه مردمان بر ماجرای غم‌انگیز او سوگواری می‌کنند و به سوی عراق سفر می‌کنند تا اتصال خود با «حسین» را تجدید کنند و مزار او را زیارت کنند.

رئیس دانشگاه پیام‌نور زنجان تصریح کرد: در اربعین تمام حصارهای اجتماعی و قومی فرو می‌ریزند و در هیچ کجای دنیا هماهنگی و پیوستگی به اندازه زمان برگزاری این مراسم ملموس نیست، که در آن حس اتحاد و اخوت از همه چیز بیشتر اهمیت دارد. 

کرمی گفت: هیچ اجتماع دیگری به اندازه اربعین سازگار و دلپذیر نیست. علیرغم محیط نامهربان و فقدان امکانات اساسی، احساس غالب در کربلا عشق بی‌قید و شرط است. آنگونه عشقی که باعث می‌شود کسانی که کاملاً از هم بیگانه هستند خدماتی را به رایگان نثار یکدیگر کنند که در خور شاهان است.

وی ابراز کرد: زائران در تجمع میلیونی خود مسیری واحد را می‌پیمایند، به سمت مقصدی واحد، و با انگیزه نیل به هدفی واحد؛ برای غلبه بر بی‌اخلاقی و نفرت، حتی اگر به قیمت جانشان تمام شود.  

رئیس دانشگاه پیام‌نور زنجان اضافه کرد: این وحدت و انسجام برآمده از واقعه عاشورا پس از سپری شدن چند قرن بیش از پیش به راه خویش ادامه داده و امروز عاشورا از رویدادهای مهم در وسعت جهان به شمار می‌رود.

کرمی گفت: در همه بلادهای غیراسلامی نیز به پاسداشت آن اهتمام ورزیده و کنگره بزرگ پیاده‌روی اربعین تصویر کاملی از اسلام ناب محمدی و وحدت مسلمانان و فطرت و وجدان‌های بیدار است و مکتبی جزو مکتب سیدالشهدا قادر به ایجاد این همبستگی و انسجام نیست.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر