زنان در شکلگیری حماسه عاشورا موثرند
زهرا علمیفر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ با بیان اینکه امام حسین (ع) برای احیای فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر اهل بیت خود را در سفر آخری که داشتند همراهی کردند اظهار کرد: اگر بخواهیم ثمره اسارت بزرگواران را مورد بررسی قرار دهیم باید موقعیت و اتفاقات که در کربلا به وقوع پیوست را مورد ارزیابی قرار دهیم و نقش مهم خانواده امام حسین (ع) در واقعه کربلا و تلاشهای بسیار که زینب کبری (س) برای به انحراف کشیده نشدن آن تحمل کردند را بررسی کنیم.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه ابا عبدالله در فرمایشات خود با اصحاب فرمودند؛ من در خواب دیدم که جدم رسول الله (ص) فرمودند خداوند میخواهد اهل بیت و خاندان من را اسیر ببیند که تقدیر الهی بر این است که خاندان امام حسین (ع) اسیر باشند افزود: در واقع اسارت خاندان امام حسین (ع) ثمرههایی برای آشکار شدن قیام عاشورا و زنده نگهداشتن راه و روش سیدالشهدا بود که با مدیریت به جا و مستحکم بانوی دشت کربلا زینب کبری (س) میسر شد.
مدیر حوزه علمیه نور الزهرا (س) زنجان عنوان کرد: فقط با اسارت گرفتن اهل بیت امام حسین (ع) میشد که هدف از قیام و زنده نگهداشتن واقعه عاشورا را اثبات کرد و آن را با روش و مدیریتی درست بین آحاد مردم تبلیغ و تبیین کرد. راه امام را ادامه و از شهری به شهری دیگر رفت و اسلام ناب محمدی را معرفی کرد که این تنها از دست اهل بیت سیدالشهدا بر میآمد؛ امام خود نیز به این مهم آگاه بود و با تدبیر و اطلاعات لازم این مهم را انجام دادند.
علمیفر تاکید کرد: امام حسین (ع) برای اینکه خانواده را با خود به کربلا ببرند تا پیامرسان واقعی بعد از قیام عاشورا صورت گیرد تنها راه معرفی قیام ایشان که همان امر به معروف و نهی از منکر بود از اهل بیت ایشان میسر شد و خاندان این امام بزرگوار بعد از اسارت شهر به شهر پیام عاشورا را به گوش مردم رساندند تا وظیفه خود را به انجام برسانند.
وی اضافه کرد: اگر اسارت شهر به شهر رفتن اهل بیت امام حسین (ع) نبود واقعه عاشورا و مظلومیتهای امام و یاران وفادار ایشان پر رنگ نمیشد و به مرور زمان به دست فراموشی سپرده میشد.
مدیر حوزه علمیه زنجان بیان کرد: زینب کبری (س) و تمام زنان حاضر در واقعه عاشورا برای انجام مسئولیت خطیر پیامرسانی آموزش دیده بودند و برای لحظات سخت برنامه داشتند.
وی ابراز کرد: این برنامه در خطبههای حضرت زینب (س) ادامه پیدا میکند و در این میان طفل سه ساله امام حسین (ع) است که برای اینکه بتواند پیام سیدالشهدا را بر دلهای تاریک برساند چنان سخنرانی کرد که یزیدیان از کارهای خود پشیمان شدند و این تاثیر کلام ائمه اطهار (ع) را میرساند که حتی دشمنان در برابر فرمایشات به حق ایشان توان مقابله و بحث نداشتند که این مهم نقش و جایگاه زنان در حماسه عاشورا و پس از آن را نشان میدهد که به طرقهای مختلف باعث شکلگیری حماسه عاشورا شدند.
علمیفر با بیان اینکه در تاریخ اسلام زنان بسیاری برای تبلیغ اسلام ناب محمدی پا به عرصه گذاشتند و پیروز میدان بودند گفت: حضرت زینب کبری (س) با همه مصیبتها و رنجها که بر ایشان و اهل بیت امام حسین (ع) وارد آمد هرگز از این وظیفه خود که تبلیغ اسلام ناب محمدی بود دست بر نداشت و از این مهم غافل نبود.
انتهای خبر/