عدم مشاهده تب دانگی در شهرستان خدابنده
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موجرسا»؛ به نقل از نسیم اشراق، علی اصانلو با اشاره به اهمیت کنترل پشه آئدس به منظور مقابله با بیماری تب دانگی گفت: در عین حال تب استخوانشکن از علائم مهم این بیماری است و فعالیت نظام مراقبت حشرهشناسی کشور برای صید این پشه لازم است.
بیشتر بخوانید
وی با بیان این که پشه آئدس میتواند بیماریهای مختلفی را منتقل کند خاطرنشان کرد: تب دانگی بیماری چیکو نگونیا، زیکا و تب زرد بیماریهائی هستند که این پشه به انسان منتقل میکند.
کارشناس واحد پیشگیری از بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان خدابنده ادامه داد: ابتلا به بیماری تب زرد در آسیا گزارش نشده است و این بیماری در قاره کهن وجود ندارد.
وی اضافه کرد: برخی گونههای پشه آئدس مهاجم و برخی غیر مهاجم هستند و پشه آئدس مهاجم، بومی ایران نیست و از سایر مناطق به کشور وارد شده و هم چنین برخی گونههای غیر مهاجم و بیخطر نیز در تمام نقاط کشور حضور دارند.
اصانلو با بیان اینکه بیماری تب زرد واکسن دارد ادامه داد: تب دانگی نیز که یک بیماری ویروسی است و جزو بیماریهای منتقله از پشه آئدس به حساب میآید دو در ۸۰ درصد موارد کمعلامت است و در ۲۰ درصد موارد علائم شدیدی شامل علائم سرماخوردگی، تب ناگهانی، بدن درد و استخوان درد شدید که تب استخوانشکن نامیده میشود است و جزو علائم بیماری تب دانگی هستند.
وی افزود: تب دانگی همچنین علائمی مانند گلو درد دارد و نیز درد پشت حدقه چشم که یک علامت مهم این بیماری به حساب میآید و کادر درمان را در مسیر تشخیص تب دانگی قرار میدهد.
کارشناس شبکه بهداشت خدابنده افزود: پشه آئدس مهاجم ناقل بیماری تب دانگی بوده و در حال حاضر واکسن و درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد.
وی افزود: تاکنون پشه آئدس و موردی از بیماری تب دانگی در سطح شهرستان خدابنده مشاهده نشده است و رصدها در این خصوص به طور مستمر در سطح شهرستان در حال انجام است.
اصانلو توصیه کرد: مردم برای عدم ابتلا به این بیماری دفع بهداشتی پسماندها، بهسازی اماکن، مدیریت صحیح لوازم اسقاطی، حفاظت فردی جهت پیشگیری از گزش پشه، استفاده از توری و پشه بند و پرهیز از پوشیدن لباس آستین کوتاه را مدنظر قرار بدهند.
انتهای خبر/